Пазарът в "Младост" е напът да изчезне, теренът бил частен, ще строят блок

Инвеститорът планира да вдигне сграда на 10 етажа на мястото на сергиите
Обновена: 10 окт 2019 09:00 | 10 окт 2019 09:00, Камелия Цветанова
204

Емблематичният пазар за софиянци в столичния квартал "Младост” 1 е заплашен от изчезване. Причина за това са плановете на инвеститор за изграждане на нов жилищен блок на негово място.

Заради това жителите на квартала отново се вдигат на протест.

Оказва се, че теренът, на който се намира пазара, е частен и собствениците му са подали мотивирано предложение за изменение на регулацията и застрояване на имота с 10- етажен блок. 

"Младостчани от години сме на протести по зелените площи и градинки за запазването им и сега излизаме, и за защитата на пазара ни. Тук не става въпрос само за загубата на мястото за пазаруване, което съществува от създаването на квартала. Тук става въпрос, че вече няма място за живеене!", обясниха хората.

"За нас пазарът е нещо, без което не можем, това е едно голямо удобство. Вчера разбрахме от г-жа Мария Илиева, че собственикът е изтеглил това писмо и се е отказал", коментира мъж от квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

И все жителите на "Младост" продължават да се оплакват от задръстването по главния булевард " Андрей Сахаров" и малките улици.

"Няма място за паркиране, децата ни се движат, като марионетки между стотиците коли, въздухът е първенец по мръсотия в София, а строежите продължават - по градинки, по всяка една останала зелена площ, без отстояния и без осигурени гаражи за новодомците", недоволстват хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-хубавия пазар заедно с този в Красно село.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИвановПазарите се необходими,за да имаш избор когат опазаруваш.Като останат самозападните хипермаркети е вреден монопол. Здравословната храна е по-важна от парка.
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен Младост, харесвам и либералната икономика. Пазарът решава всичко! Е верно, нещата стигат до абсурд, но пък погледнете от положителната страна- след като се презастрои до капачката, търсенето ще намалее и цените ще паднат. Тогава капитала ще се оттегли от тая апетитна зона и ще спре презастрояването! Това е! Просто проявете още малко търпение! Времето е ваше!!!
32
4
 
10
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Всичко за продан Бг.Призовавам Фъндъкова ,са настани 1000 роми от Сливен в Младост 1 и 2.За да не им изядат норвежците децата .А и да решат проблема с пренаселеноата.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се създаде ВУз за обучение на кадърни архитекти-днешните са пълни аутсайдери
30
2
 
17
 
! Отговори
Някой преди 4 години
И по-зле ще става в София, няма страшно...
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харесвам я Младост, защото не живея там! Това нещо не искам да се случи в моя квартал! Пази Боже!
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб не стават! Гола вОда са. Подпукаха и Овча купел. Няма празно, щом става въпрос за далаверка.
27
1
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Тамъън щях да се местя в Младост на един 12-ти етаж и се...отказах,че то без...пазар,няма да дишам само...чист въздух.Оставам си в Кривунделово на първи етаж и голяма градина с тикви и други...подобни зарзавати.В краен случай,може да се преместя в Изток,до блока на Цвъки,гледам че вече върви разпродажба и докато не е...късно,ще се включа.
26
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава си е Младост, дума да няма! Верно, някои може да са недоволни, ама то недоволни винаги има.
25
1
 
23
 
! Отговори
До Анинимен преди 4 години
Нормално е да ти се струва че Младост става все по хубав, тъй като най-вероятно минаваш оттам последните 10 години :) Кварталът е тотално прецакан, всичко е застроено с тенденция за още, няма въздух, да се чудиш как се живее в този квартал в момента. Ако е имало широки улици, въздух и детски площадки това беше пред 30 години. В крайна сметка това е бъдещето на столичните панелни комплекси - протести непротести, никой няма право да отнеме собствеността на хората
24
2
 
8
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 4 години
На път...
23
0
 
37
 
! Отговори
Насакото Яката преди 4 години
Българският гений може да се види в презастроените Слънчев бряг, София и Банско. Тотален идиотизъм.
22
15
 
3
 
! Отговори
Think преди 4 години
Малеее вие нямате "ХАБЕР" дето се вика.Единия мисля, че коментар 6, разкава така , сякаш е си е пил кафето с Борисов, като е давал терена. Друг път бил, че като я махнали тръгнали строежите...Ами ще тръгнат, защото ги бавеше... затова не тръгваха..Бавеше ги, защото ФРИЗЬОРКАТА искаше кинти...Много кинти...Минаха и няколко пъти номерата и си помисли, че ще взима от всички.Друг е въпроса,че не ги взимаше само тя, ама там да си разследват.
21
3
 
25
 
! Отговори
Pilot до анонимника преди 4 години
Мале ..... и коя широка улица построиха при демокрацията и колко парка направиха, защото аз съм тук от 1980 ! Стига лъга , напротие всичко бетонират и Младост не е същия , правеше Тодор Живков тези само развалят не се наядоха ! Има хора не си знаят апартаментите , а други гладуват до гроб ! А с видния физкултурни Цвъ какво стана или да минат изборите и консул в Швейцария или шеф на банка най-мачко !
20
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде в нормалните държави не презастрояват, както се прави в София, особено през последните 10 години. Живял съм доста години и в Младост, който беше проектиран и изграден много добре, докато не започна някаква безумна реститиция между блоковете и безумното презастрояване, което съсипа хубавия квартал. Не знам друга държава в Европа, лоято да разрешава придобиването от частници на обществена собственост между блоковете, каквато е по своята същност реституцията в жилищни райони.
19
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пилот, стига си криви душата! Младост е прекрасен квартал. Искам всички пристигащи там да се заселят в чудесните и качествени нови сгради! Има паркинги, градинки, всичко има!
18
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До тото 5Прав си. Проблемът е в друго- защо е продаден този имот изобщо. Друг проблем е защо собственикът, ако е купил имот с ясна роля по регулация, е решил, че може да му сменя статута. То и София ленд направиха, за да го фалират, а след това лесно парк със сменен статут на зона за забавление и отдих да стане квартал с бизнес центрове и блокове. Платиха няколко милиона за 3-4 години симулиране на увеселителен парк, спечелиха стотици милиони от строежи в баш центъра. Законно, но пак далавера.
17
15
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Селяните да си одат на село ! На 9 септември 1944 червените безделници вземаха земята на хората ,сега *** искат пазар ! Пазар -на село ! Върнете земята на собствениците !!!
16
3
 
28
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
А за гаранти коза да кажа, че там се намира най-голямото бомбоубежище в Младост от долу и е абсолютно незаконна приватизацията му ! Държава на физкултурниците и на тумбаците ! Гласувайте за ГЕРБ , нали още се делиме на цветове , а децата ни не искат да живеят тука !