Пазарът в "Младост" е напът да изчезне, теренът бил частен, ще строят блок

Инвеститорът планира да вдигне сграда на 10 етажа на мястото на сергиите
Обновена: 10 окт 2019 09:00 | 10 окт 2019 09:00, Камелия Цветанова
204

Емблематичният пазар за софиянци в столичния квартал "Младост” 1 е заплашен от изчезване. Причина за това са плановете на инвеститор за изграждане на нов жилищен блок на негово място.

Заради това жителите на квартала отново се вдигат на протест.

Оказва се, че теренът, на който се намира пазара, е частен и собствениците му са подали мотивирано предложение за изменение на регулацията и застрояване на имота с 10- етажен блок. 

"Младостчани от години сме на протести по зелените площи и градинки за запазването им и сега излизаме, и за защитата на пазара ни. Тук не става въпрос само за загубата на мястото за пазаруване, което съществува от създаването на квартала. Тук става въпрос, че вече няма място за живеене!", обясниха хората.

"За нас пазарът е нещо, без което не можем, това е едно голямо удобство. Вчера разбрахме от г-жа Мария Илиева, че собственикът е изтеглил това писмо и се е отказал", коментира мъж от квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

И все жителите на "Младост" продължават да се оплакват от задръстването по главния булевард " Андрей Сахаров" и малките улици.

"Няма място за паркиране, децата ни се движат, като марионетки между стотиците коли, въздухът е първенец по мръсотия в София, а строежите продължават - по градинки, по всяка една останала зелена площ, без отстояния и без осигурени гаражи за новодомците", недоволстват хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младост става все по-хубава и благоустроена! Не живея там (слава Богу), но като минавам през комплекса, ми харесва все повече и повече! Браво на общината и на инвеститорите! Красиви качествени сгради, широки улици, паркинги и прекрасен въздух!
14
0
 
25
 
! Отговори
Pilot do 8 преди 4 години
Верно ли ***, ама мислиш ли че някой ти вярва , за големи балами ни имаш, нали видяхме като я махнахте и как градинките започнаха да изчезват, защо това не стана докато беше тя ! Айде скрийй се и си намери по свястна работа, ама си еднокнижник, като ментора ти горе !
13
0
 
27
 
! Отговори
Agenta преди 4 години
Основния въпрос, как имота е станал частен?-съмнителна реституция с фалшифи документи-продажба от общината за жълти стотинкиПроблемът вимаги може да се реши със заменяне с друг общински терен.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо няма новина, че ще се вдига тока ОТНОВО? Щото не е удачна предизборно ли?!?
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та 30г минаха.. Сега ли разбраха , че е частен
10
2
 
45
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Всичко е измама, как изведнъж стана частен, той ако беше частен отдавна да са искали да го застроят , нали това са ни бизнесмените строители ! Така е , затова махнаха Иванчева , за да бетонират и ние сме си виновни, защото си стоиме като уфсе да ни стрижат ! Постоянно променят парцелите и едни и същи фирми левт бетона ! Гласувайте пак за ГЕРБ !
9
1
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Сподели линк към тази информация, че в правописния речник не откривам такава дума.
8
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента в който Ваклин и плати, тя се обади незабавно да му пуснат преписката и да си строи на воля.
7
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившата кметица беше изнудвачка и корумпе и си намери майстора.
6
1
 
51
 
! Отговори
младоста си отива преди 4 години
преди доста време лично Бойко даде най-апетитното парче от кварталът на гаранти коза.Те щяха да правят болница,увеселителен парк и куп други чудеса.Досега има само ограда и дупка.Заради Ваклин, Иванчева отнесе 20г,щото пречела на бизнесът му,дето го въртят с жената на Гешев.Докато не застроят и последното парче земя няма да мирясат.И всичко това е със съдействието на Йорданка Фандъкова,Здравко от Червен бряг и Бойко Борисов.Освен,че няма да имате пазар и градинки ще се прибирате по пет часа.
5
21
 
13
 
! Отговори
тото преди 4 години
Ами това си е частен имот. Човека може да си го направи на луна парк ако иска. Ако беше ваш имот и някой дойде да ви протестира....!!?
4
5
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
"Напът" се пише слято гогато е наречие, ограмоти се малко, поне сега информацията е лесно достъпна!
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой ще живее в този блок? Шведи от Факултета? Защото българите в България намаляваме с 50 000 всяка година.
2
7
 
45
 
! Отговори
Въобще тези преди 4 години
От Младост да не се оплакват.Не си защитиха кметицата,сега да си живеят в ***.
1
6
 
23
 
! Отговори
ED преди 4 години
Моля ви, научете се най-накрая как се пише "на път"!!!!!