Започва строежът на Околовръстното от "Младост" до "Тракия"

6 километра 6-лентов път ще струват 142,7 млн. лева
22 окт 2019 20:30,
52
Започва строежът на Околовръстното от "Младост" до "Тракия"
Снимка: Булфото архив

Започва строителството на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и средствата са от републиканския бюджет. В момента се извършва подготовка за същинските строителни работи.

Още по темата
Съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов с две локални платна за движение. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. По договор участъкът трябва да е готов в края на 2021 г.

Началото на проектния участък е при 35-и км, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. "Цариградско шосе" и Софийския околовръстен път. Краят е при 41-и км, където отсечката ще се свързва с реконструирания през 2012 г. участък от Софийския околовръстен път. Отсечката ще бъде с две платна с по 3 ленти за движение в посока или общо 6 ленти, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела - п. в. "Стар Лозенски път", п. в. "Патриарх Герман", п. в. "Самоковско шосе", п. в. "Младост". Ще бъдат изградени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална.

Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

Изпълнител на строително-монтажните работи на участъка от път II-18 от км 35 до км 41 е "ГБС - Инфраструктурно строителство" АД. Стойност на договора за проектиране и СМР: 142 741 559,46 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на обединение "СОП - Юг 2018". Техният договор е за 1 856 808,00 лв. с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Аз също не познавам човек, който е гласувал за ГЕРБ.Може би ако случайно има такъв, го е срам да си признае.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питайте вашите познати дали някой е гласувал за ГЕРБ? Пс. От мойте познати - никой. На едни колеги дето говоригме - също никой. Чудиме се как така ГЕРБ са на власт като никой не е гласувал за тях!?
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се ГЕРБ като паднат от власт у дойде честен и неподкупен Прокурор, да ги вкара задълго в затвора.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не ви е срам?Долни крадци!
30
3
 
5
 
! Отговори
Бесепист преди 4 години
Герберите, как не ви е срам, само харчите парите на хората. Ние като бяхме на власт, нищо не харчехме. Верно , че нищо не правихме , но нищо не харчихме.
29
4
 
5
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Никой не може да открадне колкото нас.
28
4
 
3
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
ак да го напиша, понеже троловете не търпят конкуренция:Защо калиниките от АПИ не обявят колко пари отиват за отчуждаване на нивите на шопята?Или това е тайна?
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГостенинКво ми деме за Сочи , тук се краде от мойте данъци .
26
9
 
5
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Понеже адептите на БКП се много знаят, нека потърсят във нета колко струва пътя до Сочи, построен за Олимпиадата. Да четат: нали Сичките имат рушняшкия за матерен език!Този път е покрит златни плочки!И после да ми разправят как строят у Раша - тяхната кърмилница - и кое как било!Или за бордюрите и плочките на Собянин - също полезно четиво.Което идва да покаже откъде нашите *** черпят опит и го прилагат на практика!
25
3
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
До Не бе, айде ти кажи защо две седмици преди ИЗБОРИТЕ започнаха да чоплят/не че в момента нещо се работи, минавам всеки ден там/?
24
8
 
6
 
! Отговори
Цецо Нострадамуса преди 4 години
Боце губи София, даже и нова СЕВЕРНА недостроена ТАНГЕНТА да започне.
23
8
 
9
 
! Отговори
Стар седесар преди 4 години
Браво на Бойко повече пътища и повече демокрация са нужни на България и повече Европа
22
2
 
7
 
! Отговори
И с черен преди 4 години
Хайвер да го застилат,пск ще е по -евтино.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кажете си 20А кога да започне? Тамън ще е готов за следващите избори!!! Тези салфетки на БКП излязоха тарикатите - поставиха БКП-то на тъкачница. Но без активната помощ на селската клюкарка Нинова нямаше как да успеят Нея прекрасно я устройва да бъде опозиция- И така трябва! *** вън!
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо тогава ти не построи този участък за 3,7 млн евро да ни покажеш как става?
19
4
 
3
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Най-най после.Стискаха строежа, докато положението стане непоносимо и вече цената не е от значение - само и само да бъде построено.Пък за това парче от Бъкстон до Цар Борис не ми се мисли - там дори човек убиха ( Светлана Гебрева - не че беше цвете, но...)!
18
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започва поредния безмилостен герберски грабеж.6000м по 36м /толкова е широка магистрала Тракия/ е точно 216 000кв м.Значи точно 660 лв е кв.м от този платинен герберски път.Кради Баце ,сега ти се е паднало.От последващите ремонти също.И дано се задавиш с откраднатото ,че много ти стана.
17
5
 
11
 
! Отговори
За 80 процента преди 4 години
Възмутен съм от дъното на душата ми си. Сега е ясно, защо Манолова повтаря КОЙ е истинският кмет на София. Отвратен съм. Как може да съществуват такива хора и да заемат ръководни позиции и даже да се появяват по TV. И тях ли майка ги е раждала? Кой ги е възпитал и на какво? Морал ли? Боко кълнем те до 9то коляно с чиста съвест. Каквото си направил за България по триста да се върне на децата ти!
16
4
 
10
 
! Отговори
Кажете си преди 4 години
И защо се започна точно преди изборите?!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сумичката де, не думичката :)