Топлофикация: Отворете вентилите на макс, топлото идва

Трябва да се алармира при повреди, за да няма наводнения
6 ное 2019 10:08,
76

От вчера стартира новият отоплителен сезон. В началото на седмицата започна общо включване на отоплението в столицата. Въпреки топлото време, условия за пускане има, заяви говорителят на ''Топлофикация-София'' Елизабет Павлова пред Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Условията за старт на отоплителния сезон са три последнователни дни със средна температура под 12 градуса и прогноза за захлаждане. От вчера парното се пуска поетапно - първо в детски градини, болници и училища, а след това и в жилищните и стопански сгради.

От "Топлофикация-София" напомнят, че вентилите на радиаторите трябва да бъдат отворени сега и то на максимална степен. Освен това, ползвателите на парно трябва да проверят дисплеите на топломерите си и ако констатират неработещ дисплей, да сигнализират веднага.
 
Ако по някаква причина в конкретна сграда има нужда от отлагане на включването, трябва да се подаде заявление за това, каза още Павлова за зрителите на "България сутрин".

"Освен това, ако някъде се прави ремонт, ние също трябва да бъдем информирани, за да не направим наводнение. И нека домоуправителят да погледне дали е запълнена сградната инсталация", допълни говорителят на ''Топлофикация-София''.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Роки преди 4 години
Аз съм с 20 санта изолация и слънчеви колектори на покрива. Голяма инвестиция, но си струва. Топла вода на корем, радиаторите винаги са топли. И в най-големия мраз миналата зима всичките ми стаи бяха на 26-28 градуса. безплатно почти, защото вечер помага ел. нагревател 12кв за около 2 часа в най-лошия случай което прави под 100 кинта в най-лошите месеци. В преходните е около 50-60 кинта. Кеф. Две спални, два коридора, баня, тоалет, всекидневна и кухня. Изолацията е много важна.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, директно са го рекнали - отворете си вентила на макс и мълчете!
54
2
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
При тези температури за какви винтили говорите или нямате търпение да почвате жътвата монополисти
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разследвайте Предишния шеф колко милиона и апартамента има Георги Беловски
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хубава новина, а аз днес съм отворил прозорците да се проветрява цял ден. От къде да знам че било студено вече.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нашата кооперация подадохме заявлени за отлагане на включването със седмица.Интересното е, че преди две седмици, като беше по-студено пак бяхме подали, но за пускане, но добре че не ни отразиха. Отговориха, че нямали техническа възможност.
50
4
 
6
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Чета коментарите и се смея.Няма угодия:)))Мисля си няма ли технически начин всяка сграда сама да решава кога да отвори крана.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Топлофикация закъсня с един месец да пусне парното в София, вероятно заради изборите и вечно мрънкащите студолюбители.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква жега? Сутринта след 8 часа по една от телевизиите показваха 11 градуса за София.
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Топлофикация трябваше следващата седмица да се задейства, а не сега в жегата.
46
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера в София беше най-топлият ден от последните 10 дни със 13,8 градуса средна, температура. За днес се очакват 13,4 градуса. От утре доста по-рязко застудяване. Не знам защо някои плямпат за 25 градуса, когато даже максималната температура е по-ниска, а средната е с 12 градуса надолу.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали правиш разлика между вируси и околна температура? Щото си мисля, че и лятото може човек да гепи вирус и да го тръшне с кашлица нищо, че температурата е над 30.
44
4
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Не бе, парното работи най-дилно през юли и август и тогаеа плащаме по 2000 лева на месец за парно. Така твърдят хората като теб, които даже не знаят, че отоплителния сезон завършва най-късно на 30 април, ако не са спряли парното преди това, ако е достатъчно топло.
43
3
 
5
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
Парното вече го пуснаха. Поне в Русе. Уточнете, че става дума за София. Вярно, че държавата извън столицата е на командно дишане, ама все пак още мърда.Трябваше да го пуснат преди седмица, когато захладня сериозно. Тези дни ще бъде 23-26 градуса, дори и в София.
42
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера ходих при личния лекар и беше пълно с кашлящи вирусоносители. Лекарят каза, че така е от един месец. То така става като не пускат парното навреме.
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По правилата парното трябваше да е пуснато от 7 октомври. После от 31 октомври пак не изпълниха правилата. Сега го пускат до края на седмицата, защото след ден-два ще е доста студено и всеки ден ще е все по-студено, въпреки че сега има няколко дни със средни температури около 13 градуса, т.е. над 12 градуса.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го пускат през август. Но го плащаме до юни, когато е 30 градуса навън. Имаш малко спокойствие и преди да опадат листата на дърветата стригането започва отново. Кинтите за два месеца свършват. Това е положението.
39
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парното трябваше да го пуснат още не 4 октомври, когато имаше няколко дни със средни температури под 10 градуса, независимо, че после средните температури достигнаха 15 градуса. От 28 октомври също имаше една седмица със средни температури под 12 градуса, после наколко дни с 13-13,8 градуса, но температурите вчера бяха най-високи и от днес започват да падат. Парното ще го пуснат до края на седмицата, но за неделя прогнозата е 6 градуса средна температура.
38
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Супермен (1)иДо Колко сте долни (13)А вие не си ли давате сметка колко сте безсрамни?Детето ми с възпаленото гърло как да спи през нощта в студена стая, в която температурата след полунощ е около 6 градуса? Хремаво е и диша с отворена уста студения въздух! Електрическа печка ли да оставя да работи цяла нощ в стаята му?Първо мислете, после пишете.Най-вероятно тук пише само един, с много никове. Като не ти се плаща, спри си радиаторите или изобщо ги откачи, или си купи жилище без парно
37
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И портфейлите отворете най-вече. На никой не му дреме гладни ли сте или ви е студено . Тук не се живее, а се оцелява.