Заради кожите: Хора ще стоят цяла седмица в клетки пред НС

Протестират против фермите за ценни кожи у нас
6 ное 2019 10:44,
65

Доброволци ще прекарат една седмица в клетка в градинката до сградата на парламента в столицата. Целта е да напомнят за страданието на животните във фермите за ценни кожи.

Доброволците ще се сменят в клетката денонощно, така че в нея винаги да има по един човек. Пърформънсът се организира от Сдружение КАЖИ и Гражданската инициатива за забрана добива на ценни кожи.

"Чрез тази протестна демонстрация искаме да напомним, че именно през месец ноември ще бъдат убити стотици хиляди животни у нас. Те се използват само и единствено за кожени палта и модни аксесоари. Тяхното месо не се използва за храна", отбеляза пред Bulgaria ON AIRорганизаторът на инициативата Петя Алтимирска.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Очаква се в парламента да бъде насрочено заседание на Комисията по земеделието и храните за разглеждане и гласуване на внесения в началото на месец септември законопроект за забрана добива на ценни кожи в страната. При разглеждане в първата комисия (по взаимодействие с неправителствените организации), законопроектът беше подкрепен почти единодушно от всички депутати.

По данни на БАБХ в България функционират две ферми за ценни кожи. И двете са за американски норки. Общият им обявен капацитет е близо 130 хиляди.

Около 70% от тези животни ще бъдат убити за кожите им в рамките на месец ноември. Близо 99% от норките се отглеждат във ферма до старозагорското село Маджерито.

"На фона на увеличаващия се брой забрани в Европа, у нас се увеличава броят убивани животни за кожи всяка година", посочи още Петя Алтимирска.

Организаторите посочват, че част от хората в клетката до парламента ще са известни артисти, музиканти и художници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия що са облечени? Животно с дрехи в клетка досега не съм виждал.
46
6
 
8
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 4 години
Много искам кожено яке и аз, ама от истинска кожа - дебело, топло и тежко, а не от тези еко кожи по магазините, дето ги рекламират, че били истинска кожа. Истинската кожа е съвсем различна и якетата са от 800 лв нагоре. Според мен трябва да има повече ферми, за да може цената да падне и всеки да може да си позволи да му е топло през зимата.
45
6
 
2
 
! Отговори
31 годишен преди 4 години
Да си я носят клетката.Аз ще си облека коженото яке че ми стана хладно.Или пък да сътана от кожения диван и да пусна парното.Ще видим.Има време
44
7
 
6
 
! Отговори
БРАВО БЪЛГАРИНО! преди 4 години
Гордей се! Възпитавай дЯцата си на кИфтета, кИбапчИта и усмивки съпроводени с народна музика - за душата! Алкохол да се леее, мечтата на балканската ти душица да е осъществена - търбуха пълен с "вкусутийки"! Ама не ти стига това, че ядеш - трябва и малко садизъм за гарнитура - но не картофики (тях и шопска салата винаги по дефолт), ти имаш нужда да се почувстваш МЪЖ - С патриотични приказки - който се надсмива над вегани и защитници на природата - той е МЪЖ с двойно удебелени букви ММЪЪЖЖ!
43
4
 
5
 
! Отговори
ДОКАЗАХТЕ ЛИ СЕ преди 4 години
Колко сте великолепно интелектуално-хумористични в коментарите си колко е забавно да си българин садист? Да, аз бях онзи в коментарът, който се изтри, който само напомни на уважаемите тук "граждани" и определящи се като НЕварвари, а същински предводители на цивилизацията, стъпващи гордо като хуманисти защитници на месоядокожодероиндустрията, защото е мъжка индустрия преди всички и защитава традиционните ценности, особено тези на българина - да има "чака-рака" музика, кИфтета, кИбапчета и танци!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако валне малко дъжд да мина ли да видя дали са там?
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До запитахте ли сеА кой е собственик на най големите птицекомплекси, на фирма за колбаси, и ферма за норки ????? И същият ви храни и облича ......
40
3
 
8
 
! Отговори
запитахте ли се преди 4 години
какво правят с кожите от който преди правеха обувки и якетасъс сигурност не ги изхвърлят, тогава къде отиват тези кожи ....можеби в превкусните колбаси с които храните децата си или в превкусните МакДоналдски т.н. бъргери .....важното е еврейските печлби да растат - вие сте просто *** а стадо психопати на хранилка при Сорос сега ще ви обяснят как трябва да стамете вегитарианци
39
5
 
15
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 4 години
Голям проблем настана. Хората по селата бял ден не виждат и ги избиват за 5 лева, те за норките реват...будни граждани! Тоя льолю на снимката сигурно като види *** У на майка си панелката пищи и тича да го гушнат.
38
4
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 4 години
Аз ще мина специално пред НС с моя голям пес и ще го оставя да ги препикае както са в клетките...
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уффф, и тия намерили къде да се изявяват. Защо ни се вълнуват от смешните пенсии в страната и хора с над 40 години трудов стаж, мизеруват. Нека първо да оправим живота на хората и тогава да се правим на интересни.
36
2
 
10
 
! Отговори
чатланин преди 4 години
Имам много скъпо кожено яке от агнешка мека кожа и със яка от вълк. Младите лесно се зомбират, но като пораснат им идва акъла, поне на някои от тях.
35
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До Г.Т.Да бяха направили протест пред НС или Европарламента към пакета Макрон да има добавка немски и френски фирми да трябва да плащат едни и същи заплати без значение в коя държава е дъщерната фирма, или на ишлемето да плащат същите цени като в техните държави, да ги подкрепя, а те се чудят как да заличат малкото ни животновъдство дето и без това е на хуманно дишане! Иначе си прав, те се множат с всеки изминал ден, може да е някаква нова болест като СПИН-а? Екоактивизма - СПИН-а на 21 век!
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък не чух някой активист да е направил нещо смислено. Само протести друг да го свърши. Имаше един тези дни преплувал езеро, за да се почистят океаните. Ами хвани и чисти.
33
3
 
7
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Родослав,докато има индивиди като Грета Тумберг (доказано психологично болна) ще има и такива!Лошото е, че се множат чрез митоза и нямат спиране!
32
4
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ще затриват един от малкото останали икономически активни браншове в държавата заради 20 лунатика да оставим 1000 човека без работа и една камара пенсионери с по ниски или никакви пенсии+пропуснатите ползи за бюджета от износ на акцизна стока?Това ли искат тия?Имат ли си най малка представа заради тяхната простотия по колно стотици, хиляди левове няма да влизат в бюджета и колко хора ще стоят гладни заради "умната" им идея?Те ли ще хранят хората и те ли ще платят разликата в бюджета от идеята си
31
4
 
11
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Малко им е да стоят една седмица! Трябва поне 3 месеца и ако може да са зимните.Да стоят по потници белким и дойде акъла,ама надали!Не знам да има глупави животни, но хора...
30
3
 
2
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
До Анонимен 37ДА! Да се направи това, за което са отглеждани!Както и всички други животни в държавата!Тия еко активисти ако ми кажат, че не пият мляко, аз наистина ще си прережа вените с велкро!
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имате ли предложение какво да се прави с норките?
28
4
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Понеже останаха страшно много производства в тая умряла държава, дайте да закриваме и малкото останали!Абе тия активисти ли ще плащат заплатите на хората които работят в тези 2 ферми?Те ли ще дават на бюджета парите от данъците от износ на тези кожи? С НПО-та икономика не се прави!Затова ревете, че няма работещи и скоро няма да има за пенсии!Защото гледате да затриете и малкото останали фирми внасящи данъци в тая територия!Да ходят да протестират в Африка дето дерат деца защото са от друго племе