Непълнолетни намацаха с боя училище след полунощ

Камерите ги засекли след 01:00 часа
12 ное 2019 14:00,
4

Фасадата на физкултурния салон на столичното 105 СУ "Атанас Далчев" осъмна намазана с блажна боя в събота. Предполагаемите извършители са малолетни, а част от тях са възпитаници на училището.
Още по темата

"Сутринта в събота хигиенистката заварва вратата намазана с червена и зелена блажна боя. Сигнализира на домакина на училището, която ме уведоми за този вандалски акт. Веднага сигнализирах на заместник-директора г-жа Георгиева, за да се направи преглед на камерите. Това се е случило след 22:00 часа, тъй като до тогава има жива охрана в училището", разказа директорът на 105 СУ Цветанка Костадинова пред Bulgaria ON AIR.

"Проверката установи, че след полунощ, в 1,03 часа, петима малолетни и непълнолетни лица са навлезли в територията на училището заедно с голям плик с боя и четки и са се заели с тези действия. Били са на територията на училището до към 3,30 часа", допълни заместник-директорът Снежина Георгиева.

Директорът сподели, че са открили трима от извършителите - двама са настоящи ученици на училището, а третият е бивш възпитаник.

Заместник-директорът коментира обезпокоителния факт, че няма оказан контрол от страна на родителите - непълнолетни и малолетни деца скитат свободно в късните часове на нощта.  

"Информирани са органите на полицията и детска педагогическа стая. С тези деца ще работи и училищната комисия за борба с противообществени прояви. На свой ред ще информираме и отдел "Закрила на детето", защото е изключително притеснително, че деца се разхождат навън в тези късни часове, без оказан контрол от родителите", изясни пред репортер на Bulgaria ON AIR Цветанка Костадинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
матура преди 4 години
Не искам да коментирам правописа, съдържанието, словореда!Ако някой има сили, нека го направи вместо мен!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намазаната боя е българското знаме, което е национален символ. Тоест проявата не е е противоконситуционна, а само противообществена.