Автоинструктори на протест заради готвени нормативни промени

Имат три искания, за да не скочи цената на курса
18 ное 2019 21:41, Анисия Иванова
19

Автоинструктори излязоха на протест срещу готвените нормативни промени в сектора. Те се събраха около храм-паметник "Свети Александър Невски" в София, за да поставят своите три основни искания.

Автоинструкторите са срещу въвеждането на електронна система за контрол, против увеличаването на часовете за кормуване, както и срещу недостатъчно адекватните институционални и браншови решения в сферата на пътната безопасност.

"Много от колегите не могат да работят със смартфони. Имаме граждански права, ние не сме най-големите престъпници в тази държава. Ние трябва да работим с интернет, ако спре интернетът, това означава, че и ние трябва да спрем да работим", каза протестиращият Стоян Стоянов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Друг от протестиращите заяви, че не желае часовете да се увеличават и сегашните 31 са напълно достатъчни.

Според промените часовете за кормуване се увеличават от 31 на 42. За първи път се предвижда нощно шофиране, както и кормуване в силен трафик, на магистрала и в мъгла.

От бранша се притесняват, че ако броят на учебните часове зад волана се увеличи, това ще повиши цената на курса, което пък ще доведе до отлив на клиенти.

От бранша са пресметнали, че ако готвените промени станат факт, цената на един курс ще се повиши с около 220 лева, а ако се въведе и GPS контрол – още повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Е ся и мъгла ще поръчваме за определен час!!!Леле майкоооо......Кой ги мисли тия глупости бе?!
14
0
 
0
 
! Отговори
да преди 4 години
Иначе камерите и снимките нямат абсолютно никакво отношение към качеството на обучението. Това е пак една далавера на ИА АА и някои фирми, които ще гушнат едни пари за системата и въвеждането и. Как никой не протестира затова.
13
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 4 години
Системата не е лоша и сега, само да се спазва от инструкторите и изпитвачите. И сега курсистът трябва да изпълни на изпита някакви изисквания и нормативи, но това не спазва, защото някои от инструкторите не могат да ти покажат, и някои от изпитвачите взимат пари за изпита. Това е. И в тази система, както навсякъде се говори за промени за законите, но докато не се промени съвестта, нищо няма да се промени.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Автоинструкторите са срещу въвеждането на електронна система за контрол" само нарушителите с е притасняват от контрола."Ние трябва да работим с интернет..." - всички търговци ползват касов апарат, който е свързан чрез интернет с НАП, щом успяват да работят те, ще се справите и вие."ако броят на учебните часове зад волана се увеличи, това ще повиши цената на курса, което пък ще доведе до отлив на клиенти" а дано, ама надали...защото вече ме е страх да тръгна някъде, че не знам какъв ще срещна
11
1
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Анонимен 13 Моя позната в САЩ ми разказа как е минал изпита и в САЩ. Потегляш , завиваш в първата пряка и спираш.Това е .А у нас да има задължително пътуване в София/ натоварено движение/,в дъжд , мъгла и сняг.И разбира се кормуване с зимни и летни гуми.Обучението да продължава около година.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия курсове са отживелица!Най добре е да се въведе американската система.Тогава книжката ще стане 100 лева инструкторите ще си намерят нормална работа и загиналите по пътищата ще намалеят с поне 20%.Ама нали сме на балканите, затова пак ще се правим на много умни. Нищо че в белите страни отдвана са ги измислили нещата преди нас.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами тъкмо като вдигнат и броя на часовете и цените, ще имат по 2-3 курсиста на ден. И а дано ги научат най-накрая на нещо!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия като гледам как обучават.Освен задръствания на друго не обучават.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ние трябва да работим с интернет, ако спре интернетът, това означава, че и ние трябва да спрем да работим"Боже, колко мъка има по тоя свят! Интернета ще спре и те гладни ще останат. А може и Слънцето да не изгрее... колко мъка, колко мъка!
6
1
 
12
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Не можели да работят със смартфон:)))Отде идат тези австралопитеци
5
0
 
11
 
! Отговори
Австралопитек преди 4 години
А някой да е виждал, мен, или мои събратя в учебна кола?
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даааааа - цената ТРЯБВА да се вдигне!!!! Не може всеки хашлак за един месец да взема книжка!
3
1
 
15
 
! Отговори
Джо Бръзия преди 4 години
А кога т.нар. ИНСТРУКТОРИ ще научат курсистите да управляват автомобил?
2
2
 
12
 
! Отговори
Сава Томов преди 4 години
***.. не били най-големите престъпници... и като сте от по-малките добре ли е?31 часа били достатъчни... то 1-2 години ти трябват, тя 31... овца!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на ионко и Георгиев не на корупция та