Бой в градския транспорт: Нередовен пътник vs контрольор

Превишават ли си правата служителите?
Обновена: 25 ное 2019 08:46 | 25 ное 2019 08:46, Петя Славова
96
Бой в градския транспорт: Нередовен пътник vs контрольор
Снимка: Кадър, Нова тв

Бой между нередовен пътник и контрольор на градския транспорт предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Сблъсъкът бе заснет с видео, а от кадрите се вижда как служителка на Центъра за градска мобилност дърпа за якето пътничка, която вика и моли за помощ.

"Пътувах в автобуса. Чух викане. На спирката видях как явно нередовна пътничка иска да избяга, а две контрольорки се опитват да я спрат. Проблемът е, че се е стигнало да физическа разправа", разказа очевидецът Руси Тодоров пред Нова тв.

"Жената пътуваше гратис. Отказа да плати съответната глоба. Помолихме я да слезе на спирката, за да й съставим акт за нарушение. Тя беше спокойна, съгласи се. След като слязохме, се опита да избяга. Колежката искаше да я спре. В този момент нередовната пътничка стана агресивна. Скъса ми чантата. Засили се към мен, счупи ми апарата. Хвана ме за косата и започна да ме бие и дори ме ухапа. Всичко това се случи преди да я дръпна за якето. Обадихме се на 112 и пътничката се опита да избяга. В този момент аз я хванах, но все пак тя не беше глобена”, разказа Анита Антониева, служител на Центъра за градска мобилност.

Според ръководителя на "Контрол по редовността на пътниците" Алексей Фикинчев, чрез мобилни екипи на органите на реда от градска мобилност се опитват да намалят броя на нападенията в столичния транспорт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждал съм какви ли не работи в градски транспорт, включително да се превозват кокошки. Или возят кучета без намордник и документи. Агресивни породи, даже възпитани агресивно. Седалките непочиствани от десетилетие. Случвало ми се е автобус да се запали в движение, от неподдържаност. Виждал съм побоища над обикновени граждани. Виждал съм как контрольори подменят билет на човек. Виждал съм перфоратор да не работи и контрольор да обвини човека, че е уж нередовен пътник. Фалшиви контрольори и т.н.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38Е поне софианци виждате какво дишате :)))
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балкански мантатлитет ко да прайм... ще минат още едно 100-200 години докато стигнем цивилизационно западна европа която всички много мразят, но пък всички към нея бягат...
37
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦГМ е частно дружество т.е. бездънна яма. Едни пари се плащат и потъват без никаква възвращаемост... Не стига, че всеки ден дишаме изключително отровен въздух, но и вместо да се намали или да се махне цената за пътуване в транспорта се говори за увеличаване.. Първо на 2лв, после на 2,40.. Преди избирахме между хляб и пътуване сега пътуването ще стане по скъпо от хляба.. Ест. , че трафика ще става още по голям с още повече закупени 20 годишни таратайки... Шнур за кмета и общинските съветници!!!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това съотношение за много работи въобще не се взема предвид.
35
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добесен родителКаквото и да правиш детето ти рано или късно ще влезе в затвора. Натам е тръгнало.
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Много е ниска цената на билета. Трябва да е европейска, ако сме еропейци. И 1 - 3 години затвор за агресивните." To в Европа ти излиза по евтино, като съотношение Заплата/Цена на билет. Даже в някои градове вече има безплатен градски транспорт. А в много други дори и сега е по-евтино, отколкото в София.
33
0
 
23
 
! Отговори
Контрольорите са ... преди 4 години
На скоро една контрольорка искаше да ми състави акт, за това че билета ми беше леко измачкан...! И почна да го човърка с химикалката си, направо си правеше дупка и почна да ме заплашва с глоба ! Нямам думи за такова, държание, сигурно взимат бонус, за всеки акт съставен... !!! Пълен *** ! Такива хора, незаслужават да работят, на подобна позиция !
32
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е ниска цената на билета. Трябва да е европейска, ако сме еропейци. И 1 - 3 години затвор за агресивните.
31
4
 
8
 
! Отговори
с чужди ръце преди 4 години
в москва и областа в гр.транспорт има видеокамери шофиора вижда какво става в автобуса също тека в частният траспорт.българия е бедна страна неможе да си позволи да постави видео камери .корупцията много добре е завладяла страната.за това ще има такива проблеми
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"16- ПРОЧЕТИ НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС, ЧЛЕН 12, 12А, 12Б- ТАМ СА РЕГЛАМЕНТИРАНИ ПОДОБНИ ДЕЙСТВИЯ."Ти пък се осведоми главния прокурор какво становище има за тълкуванието на този същия член. "Граждански арест" е нещо, което в Бyлгаpистейн е невъзможно да бъде законно оправдано. И правото е "криво" разбирано само в полза на престъпниците. И много доказателства трябват. Трябва да докажеш престъпление, а не нарушение. Това са две различни понятия. Реално пипне ли те неуниформен - бой !
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Забрави картата един път и теб ще те блъснат.
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са виновни хората, че цените на билетите са високи , а на всичкото отгоре и незаконни.
27
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Превишава правата си служителката.За да няма такива инциденти трябва да се съди центъра за градска мобилност.Няколко човека да го осъдят и ще инструктират служителите си да са любезни.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ ПРАВОТО Е САМО НА ТЯХНА СТРАНА НЕКА ОТВОРЯТ LEX.BG- ТАМ СА ПРЕДЛОЖЕНИ ИНТЕРЕСНИ ЧЕТИВА ЗА НАШИТЕ ПРАВА, ТАМ ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ, ЧЕ ОСВЕН ПРАВА ИМАТЕ И ЗАДЪЛЪЖЕНИЯ, А ОЩЕ АКО НЕ ГИ ИЗПЪЛНЯВАТЕ, КАК И КОЙ МОЖЕ ДА ВИ НАРУШИ ТРАПЕРСКИТЕ РАЗБИРАНИЯ ЗА СОЦИУМ И С КАКВО ТОЙ МИ Е ЗАДЪЛЖЕН- ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16- ПРОЧЕТИ НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС, ЧЛЕН 12, 12А, 12Б- ТАМ СА РЕГЛАМЕНТИРАНИ ПОДОБНИ ДЕЙСТВИЯ.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
доСвирепА после знаеш какви колосални болки и травми те очакват в ареста на полицията. Пък и съд ще има и след това пак болки и травми. И в досието - черен печат, ако още нямаш.
23
4
 
21
 
! Отговори
бесен родител преди 4 години
Получихме писмо от ЧСИ за съставен акт на непълнолетно лице с данни в акта на детето ми, но с манипулиран подпис (имам документ от графолог по бълг.език по съдебни дела) Акта е от 2016 малко след като акта е направен на 200лв. Никой по никакъв начин не ме е намерил до момента, макар че ЧСИ ме намери без никакъв проблем.Съдя ги, водя дела, искам от прокуратурата да разследва служителката, да каже как и от къде се е сдобила с данните на детето ми. Ако има и други - съдете ги!
22
1
 
11
 
! Отговори
Шаран БГ преди 4 години
Добре. Контрольорът няма ПРАВО да ме задържи, няма право да ме бута, няма право да ме докосва дори.. Аз имам ли ПРАВО да го ругая , блъскам, псувам и бия ,? Нежните слова ще са по отношение на Кметицата, а него къде да го удрям . Трябва ли да му пазя главата? Питам заради един приятел-***. Те *** като бият ,гледат все в главата да ударят с нещо по-тежичко.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16ако можеш да четеш и си способен да мислиш, може дори сам да се сетиш че можеш да откриеш информация в Интернет. Или може би трябва да ти се смила всичко понеже нямаш капацитет сам до го сториш? Ако е така - *** си пусни Милко Калайджиев докато чакаш да започне Фермата, Биг Брадър или каквото и да е друго предаване за хора които чакат смелено