Пожарникарите са героите в "Пирогов", без тях - национална трагедия

Единият от починалите е имал нужда от високи количества кислород
Обновена: 27 ное 2019 08:41 | 27 ное 2019 08:30, Камелия Цветанова
42

Единият от починалите е имал нужда от високи количества кислород заради тежки увреждания на белия дроб. Следствените действия ще уточнят как точно е започнал инцидентът. Това заяви зам.-директорът на "Пирогов" проф. Николай Габровски.

Още по темата
Без намесата на пожарникарите и тяхната реакция в момента щяхме да говорим за инцидент от друг мащаб и една национална трагедия, уточни Габровски.

Евкуирани са 35 души. Пожарът е потушен. 12 пожарни се появиха невероятно бързо. Нещата са под контрол, всички пациенти от отделението са обгрижени, подчерта зам.-директорът на болницата.

Нямаме данни за друг пострадал пациент, освен едно леко обгазяване, уточни Габровски.

Шокова зала ще е затруднена днес да приема тежко болни, но като цяло болницата функционира. Имаме пожароизвестителна система, имаме план за евакуация. Няма взривена газова бутилка, навсякъде имаме система за подаване на кислород, уточни още Габровски.

"Голяма част от болните в отделението, в което е възникнал пожара, са на кислородна терапия, така че там е нормално да има повишени нива на кислород. Най-важното е, че при наличие на близо 100 души в тази сграда всички към момента са в добро състояние“, посочи той. По думите му няма допълнително пострадали извън хората, които са били на мястото на инцидента. Габровски посочи, че всички са преместени по други структури и отделения.

"Болницата продължава да функционира доколкото е възможно при нормален режим. Останалите пациенти са в добро състояние. Провеждат се допълнителни изследвания на по-тежко болните дали има някакво влияние", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
До АнонименПрав си, моя мъж ми е жал да го гледам, като тръгне за пожарната. Панталоните, с които е през деня, а не тези при пожар /за тези няма да коментирам, "подаръка от Канада"/, ще се разпаднат, но други няма, пера-облича, пера-облича. Е, как ли мислите се чувства той????
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
До избирателИзвинявай, не съм с нагласата да ти противореча. Моят мъж снощи е гасил пожара, а аз пък по случайност преди време работех в болницата. На него и момчетата им свалям шапка!!! Въпросът беше относно самите условия в болницата. Прав си, че в някои отделения е, като конюшна, ама само тези, които работят там знаят, как се работи в такава огромна болница. Няма друга такава. Само леглата тежат ужасно, няма условия за работа и всички работят, с каквото имат. Повярвайте, много е трудно!!!!!
37
1
 
3
 
! Отговори
И ТОВА Е преди 4 години
ВИТРИНАТА НА БГ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!!!!ККАВО ОСТАВА ЗА ДРУГИТЕ БОЛНИЦИ?ДРУГАРЮ МИНИСТЪР, ТО БИВА БЕЗОЧИЕ ДА НЕ СИ ПОДАВАТЕ ВЕЧЕ ОСТАВКАТА!
36
1
 
0
 
! Отговори
ЕДИН преди 4 години
ВИЦ ОТ СЪВЕТСКИЯ РАЙ:- ЗАЩО ИМА ГЕРОИ?-ЗАЩОТО ИМА НЕГОДНИЦИ, ДЕТО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА...
35
0
 
12
 
! Отговори
Хриси преди 4 години
Браво момчета,бъдете все така добри в работата си и дано заслужено получите всички по добри възнаграждения
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ако без експлозия падат стени........не знам за кво говорим тогава....
33
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Цяло чудо е, че такива инциденти не стават по често като се има на предвид какво е състоянието на всичко в държавата ни! Скоро и блоковете ще започнат да падат като круши защото вече панелите прехвърлиха живота си, но никои в тая държава не прави нищо по въпроса! Да лепнеш 2см мазилка не удължава живота на панелните блокове, а за съжаление масата от жилищата в България са точно такива! Скоро този инцидент ще ни се вижда като нищо когато се срине блок със 100-на човека вътре!
32
2
 
17
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Жалко за хорицата,но всичко в тая държава е АПОКАИПТИЧНО......Хора,в секи имровизиран гараж/сервиз се търкалят кислородни бутилки.Представете си,какви"СПЕЦИАЛИСТИ" работят в най "ДОБРАТА" ни болница!!!
31
0
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Някой си е запалил цигарка...в устата цигара в носа кислород ...има такива люде...
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....Имаше правила, които се спазваха от персонала !1 на болни получаващи кислород по време на терапията не се правят процедури със спирт и маслени течности.2 Бутилките се затварят плътно, но не прекалено здраво.3 при висока концентрация на кислород в болничното помещение се забранява да се работи с огън или други източници на пожарЕдин въпрос- имали надпис медицински кислород?
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VМного си прав. Управниците се лекуват...не ,те вдигат телефона и това е.Те направления не взимат.Те са направленията-живи.Едно такова направление и самия министър.Министър на направленията. Питайте някой политик как лекува себе си и близките си. !
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожарната е единственото работещо звено на мвр, не знам защо. И на тях им кълцат бюджета, нямат читави предпазни средства, но работят. Само там са останали хора по призвание явно
27
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не подвеждайте хората. Борисов никога не е бил пожарникар. Няма и един работен ден.Просто е завършил Пожарна безопасност в Симеонново, защото с тройките, които имаше, баща му успя да го уреди единствено там.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До +++++Много показателен коментар за това ,до къде сме се докарали!
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са големи нагляри. Не разбирам с какво се хвалят. Все пак има загинали хора, при това в болница и не от болест.
24
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Пак пожарната ни държава с пожарен екшън . Пожарникарско управление пожарникарски каузи ,всичко на пожар и вечно гасене на пожари -всякакви .А хората са материала от тези сценки.И хубаво си мислете какво сте направили вчера ,за да се промени нещо . Стига вече герои! Да поискаме ...не - да променим "пожарната "команда на върха и всеки да знае ,че като не върви -ще си ходи! Желая да съм жив и то в нормална държава. Герб и вожда им да си вземат почивка .Това искам. Стига пожари! Стига !
23
3
 
23
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Аз да ти кажа за 37 години живот никога не съм чувал човек да нара пожарникарите прости. Имам близал приятел пожарникар и той да ти кажа не е от най-умните но никога не съм и помислял че е ***. Виж масата полицай са прости тюфлеци...А сещам се и за един *** пожарникар дето други прости от народа му се радват и гласуват за него но той показа простотията си доста след като вече не беше пожарникар
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде и майор Деянов замина, мир на праха му...
21
13
 
7
 
! Отговори
17 преди 4 години
До АнонименПак ли Бойко. И сега ли Бойко. Жалки тролчета червени. Думата СЪВЕСТ позната ли ви е изобщо ?
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефа на Пирогов го каза в прав текст, НЯМА гръмнала кислородна бутилка! Какво и как е станало ние не знаем до този момент.