Двама мъже - на 55 и 68 години загинаха при пожара в "Пирогов"

Сред обгазените са и двама полицаи, няма опасност за живота им
Обновена: 27 ное 2019 08:37 | 27 ное 2019 08:00, Камелия Цветанова
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двама мъже - на 55 и 68 години загинаха при пожара в "Пирогов".

Огънят е пламнал около 4 часа в едно от отделенията на болницата и погасен за около 3 минути. Близо 100 човека от Второ вътрешно отделение са били евакуирани.

Още по темата

Първоначално се смяташе, че се е взривила кислородна бутилка на втория етаж, след което се е съборила стена. От лечебното заведение опровергаха това, като уточниха, че не работят с кислородни бутилки, а имат изградена система за подаване на кислород.

Във второ вътрешно отделение лежат тежко болни хора, обясни директорът на пожарната Николай Николов, цитиран от БТА.

При инцидента 15 души са леко обгазени. Сред тяха са и двама полицаи.

Те са настанени в други отделения и опасност за живота им няма, каза здравният министър Кирил Ананиев.

Спешен телефон за връзка на близки на пациенти на Второ вътрешно отделение - 02 9154540.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: Пироговпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
23231 преди 4 години
Последно цигара ли е гръмнала или дюшек?
62
3
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 4 години
Ако не ти харесва тук,направо се натикай обратнотам,откъдето си излязъл.Ако не ти хареса миризмата,излез през задния вход,после обратно се натикай там и се наспи.После-пак същото направи.
61
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злоради, тъ-пи, ужасни български сви-не!-това мога да кажа за тук коментиращите.
60
7
 
14
 
! Отговори
някой преди 4 години
НЕ знам защо някой би ходил в пирогов или някоя държавна болница, като като си здравноосигурен можеш да ходиш в която пожелаеш като ситиклиник, бившата токуда и т.н. - те си търсят после парите от държавата, защото си работят със здравната каса. Баща ми лежа няколо дена в ситиклиник на цариградско, отношението на всички лекари, обстановката и вниманието и грижите бяха на световно ниво. Много хора просто не знаят или се притесняват, като мислят, че тия болници са за избрани. Не са - ходете там.
59
5
 
26
 
! Отговори
Да Се Помолим Заедно преди 4 години
за Борисов3, погледнете новините от последните 24 часа, убийства, зривове и т.н.
58
3
 
39
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
държавата се къса по шевовете!
57
2
 
34
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Докато масата от народа не спре да се дели на леви, десни, центристи, националисти, фили, фоби и какво ли не и не осъзнае, че има само едно деление - ние народа и те дупедатите от всички партии и по зле ще става! Всички политици в момента работят заяедно в направление - пълнене на техните джобове и разсипването на държавата! Или народа масово ще се обедини и ще ги изрита всичките или ще си менкаме едни и същи лица с надеждата за промяна! Цяло чудо е, че такъв инцидент закъсня толкова много!
56
1
 
24
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Какво им дреме на дупедатите от всички партии за някаква си болница за простолюдието, то ако имаше начин и 1 лев нямаше да дават, ама още не са го измислили. Всичките партии си гледат техните схеми и грам не им дреме какво идва след тях, а това, че държавата е пред тотален колапс им е все тая, те нали ще имат пачка с която да се изнесат на някое островче където да си пият коктейлите и да си обесняват за това как са ограбили цял народ! Докато се делите на БСП и ГЕРБ или Патриоти - ДПС ще е така!
55
2
 
13
 
! Отговори
последно 3=25 преди 4 години
Пожара е "погасен за около 3 минути" и "потушат огъня за 25 минути".
54
4
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Какво очаквате да се случва в сграда на 100г която последния и ремонт е бил преди да се родят лекарите работещи в нея? Всяко нещо си има предел, а много неща (не само болниците) в България отдавна надхвърлиха живота си, скоро и панелните блокове ще започнат да падат и тогава ще стане мазало. Проблема е, че дупедатите им е все тая дали болниците ще се сринат над главите на данъкоплатците, важното е за тях да има хеликоптер които да ги носи в тяхната си специална болница!
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не го довършат профилактично в другите болници-в "Пирогов" ще му видят сметката обезателно....
52
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нали когато Москов искаше да въведе пръстовите отпечатъци ревахте. Обидени. Не можели да се справят. Като напуснах Пирогов ме накараха да си оставя личната карта и два дни след това пратих близък да ми я прибере!!!! Ами гърми. Човек какъвто и ред да сложи срещу кражбите и безхаберието веднага дифф отпор. На бунт, на революция. На българина му се взема изконното право да е крадлив и безхаберен! Иначе все не случава на политици. А е толкова добър!
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БуревестниковКакъвто е преобладаващия матрел, такава е държавата и всичко останало в нея. Кофти, всеки ден се сблъсквам с нискочели, нагли, мързели, дето държавата да им урежда живота, а те нищо да не плащат и нищо да не поддържат. Катастрофите и производствените аварии спомагат за естествения подбор.
50
7
 
19
 
! Отговори
Буревестников преди 4 години
..... Бог да прости загиналите двама ! ..... Каквато "ДЪРЖАВАТА" ... Такава и "ЗДРАВНАТА СИСТЕМА" и "ЗДРАВНАТА ГРИЖА" за Българите ... Каквато "ЗДРАВНАТА СИСТЕМА" такива и "Болниците" .... Мутренски , прогнили , отвратителни !!!!! В 80 процента от случаите срещу теб НЕ са ИСТИНСКИ ЛЕКАРИ , а са "БИЗНЕСМЕНИ С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ" , гледащи те единствено и само в портмонето и НЕ можещи една свястна диагноза да дадат ! ИСТИНСКИ ЛЕКАРИ И СВЕТИЛА В МЕДИЦИНАТА имахме през 60-те , 70-те , 80-те , 90-те ....
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BET365То склерозата не прощава! Как да не носи отговорност? Поне два пъти подава оставката на кабинета който води! И пак го връщаме, защото другото и за дудук не става. Лошото е, че се опитва да управлява с консенсус. А така в България няма начин как да се направят реформи. Все ще има един против и то инат. Само диктатура като Турция 1980-1984г. ни оправя.
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 39"Айде-Германия да се учи от нас".Прав си другарю. Нали Вие скочихте на намаляването на болниците 2010-та! Сега експертите в Германия призовават за закриване на болници в страната. От 1400, трябвало да станат 600!!!! В България Нинова в защита на колко неефективни лечебни заведения се хвърли и настройваше местните през последните години? От 2017-та всяка трета болница в Германия е на загуба!!!!
47
6
 
24
 
! Отговори
BET365 преди 4 години
Кво ще стане преди КоледаКоефициенти:- Автобус пада в дупка на магистралата и се преобръща - 68 загинали - 1.28- Чума заразява София, заразата тръгва от ВМА - 4.00- Роми се интегрират - 126.00- Държавата фалира - 2.10- Дете умира от глад в Годеч - 1.36- Ром закла 6 майки, изнасили ги и ги ограби - 1.40- Взрив в завод Арсенал изравни Казанлък със земята - 1.80- Заплатите скачат с 15% - 136.00- Парното поевтинява - 102.00- Бойко не поема лична отговорност за нищо - 1.063
46
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бат Бойко да отдели "някой лев" за ремонта, реиновацията и съвремено мед. оборудване на "Пирогов", а не само за асфалт, магистрали и спортни площадки и стадиони!
45
4
 
30
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Видимите резултати на Мутрата продължават. Всяка година по 500 мил се "усвояват", а кислородни бутилки се взривяват в болница. Упорито се унищожава държавното лечение, а се подпомага частното. Геноцида продължава. Оставка на продажниците, съд и затвор.
44
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНИТЕ *** СА ЛУДНАЛИ КОРНИ ПАРА НЕМА ЗА ЗАПЛАТИ