Пожарът в "Пирогов" тръгнал от запалителна смес

Експертите ще изясняват каква точно е причината за взрива
15
Пожарът в "Пирогов"  тръгнал от запалителна смес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Инцидентът в болница “Пирогов“ най-вероятно е в резултат на взрив на запалима смес, смята директорът на пожарната главен комисар Николай Николов.

Още по темата

Той подчерта, че конкретните причини ще станат ясни след експертизите на място.

“Това са най-вероятните неща, всичко е свързано с човешката дейност. Добрата новина е тази, че не се потвърди, че е гръмнала кислородна бутилка. Първото съобщение, което дойде при нас, беше за гръмнала кислородна бутилка.
Ние очаквахме десетки, да не кажа стотици жертви – т.е. кислородна бутилка не е гръмнала“, обясни той.

Николов смята, че имало взрив на смес.

"Дали в резултат на непълното горене, ако е имало такова, някой дюшек запален, след което допълнително обогатен с кислород и се е получило това. Експертите категорично ще го кажат“, каза той.

Възстановява се нормалният режим на работа във Второ вътрешно отделение на болница "Пирогов" след вчерашния взрив и последвал пожар, при който загинаха двама пациенти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Роуз от Таласъми ООД преди 4 години
До АнонименТази високо взривоопасна смес се нарича ВЧГП -всепоглъщаща човешка глупост на пушача.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години съм работил с кислородни бутилки и главно аз ги свързвах със системата. Винаги трябва да се помни, че в близост до кислорада не трябва да има никакви масла - минерални, от биологичен произход! Вниманието е гаранция за безопасност! Само колко оксиженисти всекидневно работят с кислород под налягане! Ама внимават и са живи, не съм чувал за аварии при професионални заварчици. Случилото не е от цигара!
10
0
 
8
 
! Отговори
Кой каквото и да каз преди 4 години
Независимо кой какво мисли по въпроса,но днес нито един болен нямаше желание да пуши в близост до кислородната инсталация.До вчера под надписите ,, Пушенето в болницата забранено,, санитарите намираха поне по една от онези отвратителни чашки с вода с потопени 1-2 жълто-кафяви фаса вътре,която с примирение пред упоритостта на анонимния пушач изхвърляха.Ще видим докога ще има възпиращ ефект тази трагедия.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някой болен може да са му донесли дамаджана със силна ракия.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На времето на въпроса какво де направим ако избухне бутилка с аргон, учителя каза, "Ако това се случи не е ваш проблем, проблемът ще е за пожарникарите дето ще ни събират в радиус от 100-150 метра.
7
1
 
4
 
! Отговори
бай Иван? преди 4 години
Комисарят се приближава към причината.Преди години младеж приливал краден бензин в дома си.Но,имаше режим на тока и няма осветление.Запалил газена лампа и от високата концентрация на изпарение,последва взрив.Плочата на панелката на тавана се напука,а младежа си сряза сухожилията и вената на ръката от стъклата на вратата.По голямо количество медицински спирт ползвал ли се е в болничната стая?При включване на лампа от ключ,винаги има искра,когато има консуматор- лампата.Дериватите ще бъдат установ
6
0
 
1
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Да не е някой от загиналите пострадалите в Арсенал?
5
0
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ясно е, че причината трябва да разбере, но да не изкарат някой от двамата загинали за виновен те като, че ли са най-удобни.
4
2
 
6
 
! Отговори
Хралупкова преди 4 години
Това не е ли диверсия ? Системно се работи за ликвидация на малкото останали работещи институции. Защо ? Поради некадърност или поради план за унищожение на българите ? Знаещите да кажат.
3
1
 
6
 
! Отговори
висок преди 4 години
До Анонимен Неграмотността не е порок, лекува се! Стаята е с повишено сдържание на кислород, заради пациентите!!! Ха сега си спомни какво учи за кислородната среда...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спирт?
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза, че не сме в Пирогов, а в орйжеен завод? Трябва ли въобще дя се говори зя запалителна смес в болница, където лежат стотици болни хора? Хайде обяснете каква е тази смес или ни хванахте за канарчета.