Финалът се вижда: Строителство на 3-а линия на метрото към края си

През лятото догодина се пускат 4-те станции в посока "Овча Купел"
29 ное 2019 10:20,
14
Финалът се вижда: Строителство на 3-а линия на метрото към края си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече сме на етап приключване на строителните дейности по третата линия на метрото. Две от станциите са завършени още на 5 октомври. Това заяви инж. Стоян Братоев, директор на Столичния метрополитен.

В следващите 10-ина дни ще приключи изцяло строителството на оставащите станции от трета линия на метрото, обясни инж. Братоев. По думите му крайният срок за изпитанията е 9 месеца, след като е осигурен достъп на фирмата изпълнител, а това е станало факт през лятото.

Още по темата

"Остават единствено изпитанията, няколко месеца ще продължи този процес, тъй като става въпрос за нов тип автоматика, нов тип системи за управление, тук са 8. Не може да се прави компромис със сигурността. Остава малко, финалът вече се вижда", посочи пред БНТ Братоев.

"Това е много работа по вкарване на информация, трябва да се въведе в софтуера на всяка една система, метър по метър по цялото трасе, след това да се провери и коригира, ако трябва", обясни той.

През лятото на 2020 г. ще бъдат пуснати и 4-те станции в посока "Овча купел".

"Паралелно с това подготвяме следващите два етапа, имаме вече готови проекти за продължението по "Владимир Вазов" до жк "Левски", до дни ще обявим тръжната процедура за избор на изпълнители, за да може да вървят процедурите. Вървят процедури по регулационни планове за направлението "Слатина", също предстои пролетта на следващата година да се обяви тръжна процедура, за да може от 2021 г. да започне строителството и на тези участъци", каза директорът на Столичното метро.

398 млн. лв. е цената на 12-те станции от третата отсечка на метрото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 4 години
крайният срок за ИЗПИТАНИЯТА е 9 месецаKakви изпитания!?Горките влакове-ще ги подлагат на ИЗПИТАНИЯ!Братоев ли го каза или автора на статията?
12
4
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Ти знаеш ли какво е договор? Като подпишеш нещо и/или го обещаеш, го изпълняваш. Сложно се прави метро, ами слагай тогава два пъти по-дълъг срок и всичко е ок. Ама да лъжеш всеки път, че нещо ще го свършиш, а година по-късно или повече да го правиш, е показателно за политически цинизъм и безпринципност. Така се строи всичко, и с Граф Игнатиев е пресен примера, 2 г го ремонтираха, ремонт на ремонта на ремонта... а Хемус колко ни я обещаваха, пък с тия темпове и след 100 г няма да е готова.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закъсняват, та закъсняват. А бе хорица, вие знаете ли как се управлява проект от такъв ранг и сложност? Да не мислите, че е като търкаляне на фейсбук по телефона? Постоянно изникват непредвидени ситуации, проблеми, неща които няма как да се предвидят, когато се изготвят проектите. Такъв е живота просто!Малко по-спокойно и ведро.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО 1Ама то Сименс нямат нищо общо със самите метростанции и те определено НЕ СА ГОТОВИ.
9
5
 
17
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
"а простодушния човчец " забрави ли как чакаше в поледиците 40 мин. тролей...как изобщо нямаше метро...как рева,че се усложнява горе трафика заради строеж на метро........защото метрото всъщност е голямо удобство точна за " простодушния човечец" - големците се движат с коли , и то със СЛУЖЕБНИ коли. хайде, стига рев, зарадвайте се на нещо ! и киселото зеле на баба ти не става за два дни !
8
3
 
12
 
! Отговори
ДО 1 преди 4 години
ЗА ДА ЗНАЕШ ТРЯБВА ДА СИ УМЕН И ЧЕТЕШ. ПИШЕ СЕ ПОСТОЯННО ЧЕ МЕТРОТО Е ГОТОВО НО ТРЯБВА ДА МИНАТ 9 МЕСЕЦА ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ОТ ФИРМАТА СИМЕНС Т.Е. НЯКЪДЕ ДО КРАЯ НА ФЕФРУАРИ - МАРТ. АКО МНОГО БЪРЗАШ ТРЪГВАЙ ПЕША
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо беше септември 2019, а нищо чудно да се окаже, че чакаме септември 2020 и най-добре следващите парламентарни избори 2021, за да отидат управляващите, да се снимат там и простодушния човечец за пореден път да забрави в каква нищета е живял през изминалите години и как е чакал по задръствания и е кашлял заради изгорелите газове, докато чака метрото.
6
0
 
25
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Не съм специалист,но смятам,че паралелно с метро-линиите трябва да се строи и довеждащ транспорт бил той трамваи,тролейбуси или автобуси към тези спирки където няма такъв или е слабо функциониращ.Няма ка да се разчита на исторически изграденият такъв
5
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само мрънкала тука! За 1-2 месеца закъснение мрънкат. Това е сериозен проект съпътставн от много проблеми при строежа. Но явно са ви разглезили защото за предишните етапи приключваха навреме или дори малко по-рано.
4
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Метро, та метро... пръчките от общината закриха и съсипаха линиите на градския транспорт заради тъпоумие... в момента метрото е най-кошмарния транспорт за придвижване... сутрин и вечер претъпкано до смърт... и лошото е, че за определени райони няма друг алтернативен транспорт.
3
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
2
21
 
27
 
! Отговори
.. преди 4 години
Не бързайте де, зор няма. Като наближат някакви избори ще пуснат линията. А след изборите ще я затворят за ремонт.
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През лятото ще бъдат пуснати тези 4 в посока Овча Купал. Ама защо за пореден път никой не знае кога ще пуснат първите от Красно село, до Тетър София? Дали и те няма да бъдат отложени за пореден път? Трябваше да са готови в началото на септември