Реките в София отново плавателни... но само за гуми

"Сухата река" се напълни с десетки стари гуми
Обновена: 3 дек 2019 09:18 | 2 дек 2019 20:22,
5

Снимка: Забелязано в София Facebook

Виж други галерии »
София има няколко реки, всички те не могат да се похвалят с възможността по тях да се движат различни кораби и лодки, но това не пречи на хората да тестват нов вид „превозни средства“ - стари гуми, все пак сезонът за смяната им мина.
Още по темата

Вероятно за някои столичани е много трудно старите им гуми да бъдат хвърлени на отреденото за това място, затова е много по-лесно да ги изоставят в коритото на реката... Подобна изумителна сцена виждаме в столичния квартал „Сухата река“, алармират от „Забелязано в София“.

От последвалите стотици гневни емотикони и коментари става ясно, че: „Циганите ще ги съберат, а ние дружно ще ги рециклираме с дробовете си“ или „Тъжното е, че срещу един лев ги взимат в гумаджийниците,за да ги рециклират. Културата отново проличава“. Според други ползватели на социалната мрежа самите гумаджийници в района изхвърлят масово гумите в реката, дали това е така засега гадаем.

Едно е ясно – освен замърсяването на околната среда и последвалите от това натравяния на почвата, въздуха и водата, хвърлянето на гуми в коритото на столична река е грозно и неподходящо от страна на жителите на най-големия град у нас.

Напомняме, че гражданите, които изхвърлят старите автомобилни гуми на непозволени места, също могат да бъдат санкционирани, като глобата е от 300 до 1000 лв., а за нерегламентирано изгаряне или друга форма на нерегламентирано третиране – от 2000 до 5000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Грозно и неподходящо от страна на жителите на най-големия град у нас". Интересно! Павел Гълъбов да седне на картата на България и да ми покаже в кои населени места, според неговото мозъче, е подходящо да се изхвърлят в реката?!?
3
0
 
0
 
! Отговори
плаваЕМИ преди 4 години
или плаваТЕЛНИ?
2
2
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Бойко ли ги хвърли Корнелия ли Доган ли Пеевски ли?Братчета българчета плачем за ГОЛЯМА сопа.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е резултатът на оскотелите от 45 / 75/ години комунизъм ***!Такива диваци има единствено в страната пролетариата-деградирали и озверели от омраза.