Ще стане ли Столичната община дигитална?

Целта е работата на администрацията да е по-динамична
Обновена: 19 дек 2019 22:43 | 19 дек 2019 22:39, Екип на Bulgaria On Air
7

Столичната община ще предоставя над 150 електронни услуги до две години. С тази задача се ангажира Владимир Данаилов, зам.-кмет в новосъздаденото направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие".

Целта е работата на администрацията на Столичната община да стане по-динамична и ефективна.

"Средно 5 работни дни от годината ни отиват в работата с администрацията. Нашата цел е те да бъдат намалени максимално", обясни общинският съветник от ГЕРБ Християн Петров в "Денят ON AIR".

Той допълни, че още от януари, когато човек си закупи жилище в Столичната община, няма да има нужда да ходи до местната администрация, за да го декларира.

"В момента има действащи 50 електронни услуги - ще бъдат модернизирани, по-бързи, по-лесни, да можем да ги ползваме от мобилния телефон. Връзката ни с общината да бъде в джоба ни", изтъкна общинският съветник от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Петров обясни, че дигитализацията ще допринесе за прозрачността при обществените поръчки.

"Всяка една процедура по Закона за обществените поръчки ще бъде електронизирана. Имаме готовността. Въпрос на дни е, за да бъде факт", заяви общинският съветник.

По думите му планът за дигитализацията на града е платен изцяло от Европейската комисия.

Петров посочи, че реформа предстои и в ЦГМ - поетапно ще стартира въвеждането на електронна система за таксуване. Така ще можем чрез мобилния си телефон да бъдем проверявани дали сме заплатили за пътуването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: общинасофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
That is the Question преди 4 години
Ще стане ли нормална? Това е въпросът. Другото е лозунг! И голямото плюскане на набедени програмисти с аморално високи заплати, свои хора!
4
1
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Да си оправят административните услуги е Тяхно задължение. Корупцията и Злоупотребите с фондове, Имотната мафия, Боклучийската мафия са дело на Управляващите. София е едно огромно гето. Някои зони застроявани от точно определени фирми предназначени за Гербаджийската върхушка са като оазиси на Властта. Това има и добра страна защото там Ан блок ще бъдат спипани при обръщамето на палачинката.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента е фекална а кога ще стане дигитална не се знае.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДАНО такива млади и умни хора управляват държавата
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще избираме робот за кмет.