София пусна "зелен билет" за градския транспорт

Буферните паркинги също ще са свободни
20 дек 2019 07:07,
75
София пусна "зелен билет" за градския транспорт
Снимка: BulFoto архив

За днес, 20 декември 2019г., Столична община въвежда „зелен билет“ за градския транспорт, съобщиха от институцията.

Още по темата

„Зелен билет“ е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев, която важи за всички линии на градския транспорт на територията на Столична община. Мярката се въвежда във връзка с реализирани превишения на средноденонощни стойности на ФПЧ на две от автоматичните станции на ИА Околна среда над 200 мкг./куб.м.

„Зелен билет“ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на Столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение https://sofia.mpass.bg

С цел стимулиране използването на градския транспорт Столична община създава организация и за безплатно паркиране в буферните паркинги към линиите на метрото, за всеки, който ползва градски транспорт този ден. Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе“, бул. “Черни връх“, бул. “Ломско шосе“, бул. “Александър Малинов“ и на бул. “Драган Цанков“.

Призоваваме гражданите, които се отопляват на твърдо гориво при възможност да преминат на алтернативно отопление.

Продължават проверките за източници на замърсяване на въздуха в строителни обекти, пунктове за вторични суровини, автомобилни сервизи, както и за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

На сайта https://air.sofia.bg гражданите имат възможност да се информират в реално време за измерваните стойностите на ФПЧ и прогнозите за следващите два дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ся вече се опрайха нещата, давай сичко живо у софето......!
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зеленият билет е популистичен без допълнителни мерки. Който ползва градски транспорт нормално си е купил годишна карта.За останалите ако се надяват със съобщение в 12 на обяд че ще стане нещо, то явно трябва да спрат незаконните субстанции.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще разберем и колко служители има в общината - по броя на продадените зелени билети, които са ги задължили да си купят, защото няма кой друг да ги купува.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
eee ама няма как в петък да не пуснат бонусните неща, след .. хм ВЕЧЕ града се изпразва, виждам червените петна от бат гугъл на изходите на софия. Довечера ще отчетат добър резултат от този билет, колко са умни, добри и красиви.
49
2
 
5
 
! Отговори
Люлин 1 преди 4 години
фъндъкова, сега разбирам защо и в твоето село не те искат. Бе'гай си в русия, или в Затвора.
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а как да разбереме че има такъв билет .. всичко тайно в последния момент да не се минат някой да го ползва .. сутринта в тъмницата докато си чистиш и подгряваш колата може би да скочиш набързо до спирката да питаш
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те минаха мъглите вдигнаха данъците сега вежди изписват
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1.60 е много за градския транспорт, аз затова не го използвам....с колата ми излиза същата сума. 4 рейса, 2 към едната посока и 2 в другата
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не плащам така или иначе....откакто вдигнаха цената на 1.6....дори нарочно замърсявам, като протест
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нееее, най-накрая ЗЕЛЕН БИЛЕЕЕЕТ! Да вярвам ли на очите си?! Съжалявам, че няма да оставя колата си, но ми се налага да нося неща и няма как да стане с метрото. Но иначе с удоволствие. Друг е въпросът, че ако въздухът е толкова мръсен, то със сигурност е по-дборе да си останеш вкъщи.
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е май- после се сетиха! Можеше да е безплатно нали за два/ три дена в годината става въпрос! На фона на гигантските приходи от синя и зелена зона, скоби, наказателни паркинги и пр., за които не се дава отчетност за какво потъват и как се разходват, все можеха да си го позволят!Друг е въпросът, че за горенето на отпадъци няма адекватни мерки!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще има и един човек подлъган от зеления билет, който ще слезе от колата и ще си купи зелен билет? По-скоро повече хора ще слязат от градския транспорт заради мръсния въздух и ще си ползват колите. Зеленият билет не може да се ползва от редовно ползващите ГТ, които пътуват с карти. Целта му би трябвало да са хората пътуващи с коли, но даже и безплатен да стане ГТ, пак няма да го ползват - бавен и неудобен. Аз се преместих от Младост след като започнах да пътувам над 2 часа до Орлов мост.
41
3
 
12
 
! Отговори
до 38 преди 4 години
Знаете ли колко кореняк софиянци ще умрат от глад, ако спрете притока на селяци? Нямате си представа колко хора се издържат от наемите, които им плащат селяните.
40
2
 
17
 
! Отговори
мак преди 4 години
фънд. сигурно се предвижва с тротинетка, нали. Общинарите, и те. Лесно е да викаш оставете коли, по-трудно, ако не невъзможно да озаптиш електората да не гори ***, няма да те пусне в коп.то.ра, а може и да те понатупа. Общо взето не можем много да направим, коли, пушеци от комини, нагъчкани сграда до сграда, как го виждате?
39
3
 
6
 
! Отговори
реалист преди 4 години
А психотронното оръжие деиства от днес ще видите как ще се пооталожат нещата все пак децата са ваканция и времето ще започне да се нормализира а и идат празници догодина пак важното е да повярвате че вие с колите замърсявате
38
6
 
18
 
! Отговори
Играта преди 4 години
Фандъка е за затвор. Трови ни , но няма да започне да проверява гетата какво гори в печките. Електората е най-важен за тях, не здравето на хората.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хер ФликЗелен билет е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има кой да чуе. За политиците става дума. Притока на хора в София и околностите трябва да се спре. Забележете, не ограничи, а да се спре. Взяка територия има пределни възможности за осигурява условия а живот на определена популация. В случая човешка. Зад предела има само едно гибел, до новото ниво на равновесие . Говоря за природно равновесие. Тия които разрастнаха града до неприемливи размери просто нямат ум.
35
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетила се фъндъчка крадла стара за....билетчето да се побара.
34
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имитация на дейност! Два дни ми се налага да пътувам между 14 и 16ч. в посока Мусагеница - ИСУЛ, Мусагеница - Мед Академия. На 8-10 има кола с 2 човека, всички други - само шофьор! Увеличава се горивото 2-3 пъти и това е!!! Стига с този бесен вой за по-високи заплати!