България – страната, която дава шанс и бъдеще... За Мохамед от Сирия

Преди 6 г. той бяга от Алепо, а днес има свой собствен бръснарски салон в София
15 яну 2020 14:54,
118

Пред 6 години Мохамед Джамал напуска родния Алепо в Сирия и стига в България.

Сменя държавата, езика, но не и професията и вече е открил свой собствен салон в София.

"Харесвам България. Тази държава ми даде шанс да работя и да имам живот, да имам бъдеще", обяснява Джамал пред DW.

3 месеца след като е дошъл в Бългаиря получава разрешение за работа в страната и издържа 7-те си деца и помага на болните си родители. Те също са избягали от войната в Сирия, но са стигнали до Турция.

Той не е български гражданин и е подал документи за придобиване на гражданство, за да може да прибере и родителите си в България.

Мохамед е мюсюлманин, но смята, че религията е в сърцето. За негоне е важно дали човек е мюсюлманин или християнин, а да бъде добър в сърцето.

В някои участъци не е подсигурена с ограда или други препрятствия и през последните няколко години хиляди бежанци се възползваха от тази слабост. През 2019 г. обаче от "Гранична полиция" са засекли 3000 случая на опит за нелегално преминаване на границата.


Междувременно за Мохамед Джамал събитията на границата нямат значение. Тя е зад него, а той гледа напред към бъдещето си - тук, в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
8
 
! Отговори
Леле до 77 преди 4 години
Впрочем, ако не дай Боже, се наложи да поискам помощ от Държавата - по- скоро бих се върнала вкъщи :) понеже ще ми дадат вмирисан апартамент, пълен с ***, както правят с всичкото Северна Африка , в ароднисман, в който е опасно не забулена жена да се вижда по улицата:)така, че- НЕ, културните ви особености нямат място в България :) вече ви се насладихме 500 години, няма нужда повече, не желаем:) пс.Само такс абитасион , която платих в края на мин. година беше 1700? , сигурно живея зле хаха
74
2
 
14
 
! Отговори
Новината е на месец преди 4 години
Пуснаха я всички сайтове, дали не и вашият?Нещо поне на две-три седмици няма ли, така? Освен тоя, Храбрия бръснар, друг някой реализиран бежанец няма ли?Очевидно няма, щом само него въртите. Лошо и показателно...
73
2
 
8
 
! Отговори
Леле до 77 преди 4 години
Жена съм, след университета , който завърших тук, си работя успешно по специалността :) харесва ми да чета за България- мъчно ми е за вкъщи + се интересувам от това, което се случва там :) Мустафа , как е Херц-а , дават ли още или вече йок ( силна и искрена прегръдка, вярвам ти, че те боли) .
72
3
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ха ха ха, мека китка взела да раздава акъл, кой кого издържа. Може и да "видиш" на френската социална система, ама всеки който отиде в чужбина, издържал.. Издържаш на баба ти курабийката. Ако си се интегрирал във Франция и си добре, няма и да помислиш за Днес.бг!!
71
5
 
5
 
! Отговори
Леле до 74 преди 4 години
Успокой се, Мустафа:) Мен точно не търпиш - живея във Франция :) Аз търпя такива като теб, че и ви издържам с данъците си :)
70
3
 
10
 
! Отговори
Леле до 71 преди 4 години
А жена му какво работи, че да й завидим и балканските жени? :)
69
7
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Необходимо е да се връща- ние сме *** и не го искаме"Вие като сте *** си стойте у коптора и без глезотии! Ние пък не ви искаме вас, но по стечение на обстоятелствата сме принудени да ви търпим!
68
1
 
11
 
! Отговори
Леле до 71 преди 4 години
Така като гледам, не си чело по френските форуми какво мислят за такива като тоя горе на снимката. :) нормално е- не знаеш какво е да съжителстваш с подобни теари и да си измисляш техника да прескачаш наду пени по улиците, докато отиваш на работа по време на техният рамадан. Ни що жества сте, ей :) и не си ти , съществото, което ще определя кой трябва да приеме цял един народ, cest compris, gross con ???
67
3
 
20
 
! Отговори
Леле преди 4 години
За мен е непонятно защо толкова народ в коментарите защитава арабин. Явно от панелката не сте излизали. И какво общо има с Русия факта, че не желаем България да се превърне във Франкистан. И откъде този субект има пари да лицензира фирма, да отваря салон, че и да се грижи за деветчленно семейство. Какви ли документи продава в задната стаичка. Магазините на арабите в София са пълни точно никога- кой тогава ги издържа!? Войната свърши. Необходимо е да се връща- ние сме *** и не го искаме
66
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така като гледам :) балканските селяни се пръскат от яд, че един мигрант е постигнал повече от тях :)))))))))))))) смях :))
65
2
 
9
 
! Отговори
бг журнал=shit преди 4 години
Аз пък съм плешив и див имам си машинка за подстригване от 20 г не съм стъпвал във фризьорски салон , моята е на далавера .....лапай мухи......
64
6
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Войната свърши. Защо не се прибира?Защото чака да дойде някоя рускиня, да я постриже и докато ти се пениш в Днес.бг, да и удари замбaта!
63
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се сърдите, че човека е останал в България. Работи си не чака на помощи, а и като българите бягаме в чужбина други ще ни заместят.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днес, защо подклаждате огъня? Вярно, че троловете ви трябва да припечелват, ама това му се вика диверсия. Вижте там по кой член колко г. в НПК...
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а що не е отишъл в освободителката Русия, дето нали 4 пъти победно с паради приклюи войната? Там, разправят рубладжиите, било рай в сравнение с тук?
60
4
 
9
 
! Отговори
T преди 4 години
До SichtpunktПредател, ти защитник на тези престъпници ли се явяваш?! Сметките ти са лъжливи и се опитваш по елементарен начин да манипулираш хората. Колко левчета си изкарвал с частен бизнес в живота си? А в сферата на услугите? Хората не са роботи и нищо не е като на поточната линия - разчетено до секундата и да върви гладко. Дори да си робот, на час най-много две мъжки подстрижки ще направиш. От тези 5 лева само ДДС-то ти е 1 лев. Остават 4 лева за други данъци, осигуровки, разходи.
59
8
 
4
 
! Отговори
другари, преди 4 години
кви са тия омрази към вашите ислямски братя бе, като ислямския и руски светец Сюлеймани, вашият голям приятел, за когото още скърбите? париарх Кирил вече почна процедура по обявяването му за руски светец!
58
5
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Алкашами, за вас има спасение и то още тук на Земята! Така че успАкойтесь. А вам *** Абешаль-он принесить вас к рая!
57
1
 
11
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Войната свърши. Защо не се прибира?
56
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рубладжиите умират от завист- нещастен емигрант изкарва хляба на 9 членно семейство в Бг, а те некадърниците с тия жалки рубли едвам връзват двата края! как да не псуват по човека злобарите?