България – страната, която дава шанс и бъдеще... За Мохамед от Сирия

Преди 6 г. той бяга от Алепо, а днес има свой собствен бръснарски салон в София
15 яну 2020 14:54,
118

Пред 6 години Мохамед Джамал напуска родния Алепо в Сирия и стига в България.

Сменя държавата, езика, но не и професията и вече е открил свой собствен салон в София.

"Харесвам България. Тази държава ми даде шанс да работя и да имам живот, да имам бъдеще", обяснява Джамал пред DW.

3 месеца след като е дошъл в Бългаиря получава разрешение за работа в страната и издържа 7-те си деца и помага на болните си родители. Те също са избягали от войната в Сирия, но са стигнали до Турция.

Той не е български гражданин и е подал документи за придобиване на гражданство, за да може да прибере и родителите си в България.

Мохамед е мюсюлманин, но смята, че религията е в сърцето. За негоне е важно дали човек е мюсюлманин или християнин, а да бъде добър в сърцето.

В някои участъци не е подсигурена с ограда или други препрятствия и през последните няколко години хиляди бежанци се възползваха от тази слабост. През 2019 г. обаче от "Гранична полиция" са засекли 3000 случая на опит за нелегално преминаване на границата.


Междувременно за Мохамед Джамал събитията на границата нямат значение. Тя е зад него, а той гледа напред към бъдещето си - тук, в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
16
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Не ни пробутвайте "сълзливи" размишления.Мюсюлманите са проблем за всички останали общества.Не го ли осъзнахте.Те избимат невинни деца,жени и възрастни хора,без да им "пука".Това е факт,очеваден.Колко ненивви избиха за няколко години само в Европа?Нещо за това да кажете?
54
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този сега, чакал да получи българско гражданство за да домъкне цялото си племе в България.
53
9
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
С един фризьорски салон ще издържаш семейство от 8-9 човека (мъж+жена+6 или 7 децаАз правя проста сметка. В моя град има няколко фризьорски салона за мъже. Обикновено едно подстригване е 5лв. и трае 10-20 мин. В два от салоните има постоянно опашка. За 8 часа, той изкарва минимум 120лв на ден. -120х24=2880лв. И това е минимума.
52
2
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Замислете се преди да роните сълзи на този сериал! Помните ли Алепо?Обезглавените християни, изядените сърца на сирийски войници, озверелите защитници на исляма? Колеха до последно, изнасилваха и продаваха деца! След превземането на Алепо, Асад обяви амнистия за тези, които напуснат страната. Стотици руски дронове предаваха на живо колоните фанатични мюсюлмани, които до вчера колеха, а днес ревяха за измислен геноцид. Оттам идва мюсюлманинът Мохамед! Би трябвало да бъде разследван, а не хвален!
51
0
 
23
 
! Отговори
Akbar преди 4 години
А бе като сте толкова оборотни вие, които защитавате Ямал, Джамал, Хамал, Хамалин и всичките му производни, ми вземете да се поразходите вечер по уличките около пазара Георги Кирков в София. Всичките им "успешни" магазини, фризьорски салони и т.н. са в същия район. А пък по- оборотните може направо да разгледат "успешните араби" в Уайтчапъл в Лондон. Ходете поживейте с любимите си "неповторими" "идоли"!!!
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАП да му направят обстойна проверка дали всичко е законно и плащат ли се данъци.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За българите няма бъдеще и бягат от страната. По-зле е от Сирия. Почнаха да строят и джамии както в Галиче и скоро Ботев и Левски ще се обявят за терористи в учебниците по история.
48
0
 
17
 
! Отговори
Ако преди 4 години
Ако са добри хора, са добре дошли, но много от тях са бежанци от Ислямска държава и са убивали хора.
47
3
 
12
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
вън терористите от България, че пак ще има "случайно" застрелян..!!бежанците са нежелани!!!
46
1
 
17
 
! Отговори
T преди 4 години
До SichtpunktПиша ти Слаб 2 по математика и по логика. Не на мене тия! С един фризьорски салон ще издържаш семейство от 8-9 човека (мъж+жена+6 или 7 деца). Корабче в очето ми плува ли?! Из София има няколко салона, които постоянно са пълни и с доста височки цени, и те не могат да си го позволят това, а какво остава за някакво смешно гаражно салонче. Тези въртят всякакви схеми и далавери, които прикриват с фризьорските салони. Кой ги знае с какви наркотици и канали се занимават...
45
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова сте ми смешни докато плюете по човека :) изглеждате малки и жалки :)
44
14
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Цялата фамилия върти далавери, а фризьорският салон е за парламаМи върти и ти далавера бе, що не въртиш, алкаш. Човека дошъл от Сирия, но видиш ли от там, завързал яки връзки в София и като дошъл веднага почнал да върти далавера.....??
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktС дюнерджийници и депа за отпадъци ли ще стигнем средното европейско ниво?
42
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балканските селяни са в ужас понеже един миграт е постигнал повече от тях в живота. Балканската завист е легендарна.
41
17
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Човека, идва и почва да се развива в БЪЛГАРИЯ!! Не мрънка като алкашами на които ръцете им са заврени в дупараната! Браво това е пример за подражание!Аферим машаала!
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То е от ясно по - ясно. Цялата фамилия върти далавери, а фризьорският салон е за парлама.
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Ми няма как да се оправим когато населението е оскотяло и затъпяло. Ония поколения които бяха учени 45 години, че против власта не се скача си стоят кротко и траят и псуват управляващите докато цялата влас реално в е народа.. Обаче докато тези поколения изчезнат новите са много по-зле защото докато ония са знаели как се гради нещо новите знаят само как се руши.
38
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да боли, и да не боли, трябва да си признаем няколко неща: България загива и опустява; Икономиката е зле, до 15-20г. (30г. след 89-та!!!) няма изгледи да се оправи, доходите също; Народът е озлобен, отчаян, апатичен, обществото ни е инертно, с много висока точка на търпимост към злоупотреби (обяснението е във всеки от нас, уви); От ден на ден става по-лошо; Славното минало отдавна е минало - грее, но не топли; Оправия няма да има - .......народ - слаба държава. Това е положението!
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Не просто искат да покажат, че не всичките са еднакви, както и не всички българи сме крадци изнасилвачи и убийци...
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ме дразни това, че от 10 дерета вода ще донесат за да ги представят в хубава светлина, а като правят бели се пази в тайна.