Ще бъдат ли изхарчени продуктивно парите за София?

Зеленият билет носил финансови негативи на общината
Обновена: 16 яну 2020 10:03 | 16 яну 2020 09:57,
18

С 80 милиона лева повече ще разполага София през 2020 година. Общо бюджетът на столицата възлиза на рекордните 1,7 млрд. лева. Приоритет е здравеопазването и изграждането на още детски градини. Разчетът на общината ще бъде обсъден днес, но от някои софийски райони вече изразиха недоволството от отреденото за тях.
Още по темата
"Всеки път, когато се въвежда зелен билет, това има финансово отражение. Трябва по такъв начин да се планира въвеждането му, че да не се променя финансовата картина. Може би около 100 000 лева се губят от въвеждането на зеления билет", заяви в студиото на "България сутрин" общинският съветник от ГЕРБ Стефан Марков.

София не е България: Защо тогава толкова хора мигрират в столицата?

Той бе категоричен, че мерките за справяне с мръсния въздух са стандартни - филтри за комините, подмяна на печките за домакинствата.

"Подкрепям идеята на Борис Бонев за зеления билет. Проблемът не е с финансирането, на първо място трябва да се грижим за живота и здравето на хората", коментира общинският съветник от БСП Иван Таков. Според него за проблема с мръсния въздух има приети мерки, но те са все още само на хартия. Той апелира софиянци да отидат в сградата на СОС на днешното обсъждане.

"100 милиона за детски градини и училища не е липса на приоритети. Нови 9 детски градини, един от най-високите бюджети отива в "Младост". Продължението на Околовръстното също е в "Младост", обясни Марков. По думите му ще се инвестират повече средства за вътрешноквартални улици.

"Нищо няма да се промени за гражданите, нещата отиват от зле към по-зле. Бюджетът не е рекорден, той намалява от предходната година. Предвидено е строителство само на една нова детска градина", настоя Таков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че 33% е изпълнението на ремонтите на улиците.

"50 милиона лева ще се инвестират в районите на София. 38 трамвая ще бъдат закупени, имаме бюджет за дигитализация", заяви още Стефан Марков.

"С 9 милиона по-малко са предвидени за основен ремонт на улици спрямо миналата година", контрира Таков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ха-Ха преди 4 години
Изпапкани.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров кога ще вдига стачка.
11
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 4 години
Защо твърдят, че със зелен номер са на загуба, а не на печалба? Зеленият билет би трябвало да го купуват хора, които вместо с колите си, ще пътуват с градския транспорт, т.е. това е допълнителен приход, а не загуба.
10
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Няма как да се изхарчат продуктивно,тфябва да има кражба,а ако се вкарат по предназначение да се подобри нещо няма как да се краде.Но да ни е честито ние си ги избираме.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се притеснявайте,ако не могат да бъдат изхарчени,със сигурност ще бъдат откраднати!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само гепат колко пари за зелени иновации и проекти строшиха а София става все по мр.сна и грозна заприличала е на град от средна Африка.
7
0
 
6
 
! Отговори
Къде е логиката преди 4 години
За безплатен транспорт в дни със замърсяване няма пари, но за доказано неефективни и безполезни филтри по коптори и бараки има? Ами логиката е в джоба на тези дето разпределят НАШИТЕ пари от НАШИТЕ данъци.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Аксел РоузДа, но сега пък някои линии на градския транспорт са мръсни, даже миризливи...
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е сигурно парите ще бъдат похарчени другото е въпрос на тълкуване.
4
1
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Общинари, разберете, че трябва да се строят многоетажни паркинги в центъра на големите градове и в районите! Обикалянето по улиците за търсене на място за паркиране също замърсява въздуха. Вижте в Скопие - едни македонци са построили супер модерни многоетажни паркинги, ние да не можем! (Или управниците не искат?) И стига с тези сини и зелени зони - това е обир на гражданите без влагане на никакви пари!
3
3
 
10
 
! Отговори
селянин преди 4 години
ами направете така че цената при пътуване с обществен транспорт да е по евтина от личния защото сега е обратното пък и всяка сутрин да участваш в групов секс си е малко мазохизъм
2
2
 
13
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Детските градини от 12 години ги строят, ама пак към 6000 деца не могат да се класират. Зеления билет е пълна глупост, при силно замърсяване ГТ трябва да е безплатен.
1
1
 
10
 
! Отговори
Зеленчук преди 4 години
Зелен билет или зелена карта+виза, изберете сами.А за милиардите не се притеснявайте, ще се изхарчат(изпият и изядат) и без вас.