Гешев: Заплатата ми е голяма, идва от гражданите!

Главният прокурор заяви, че никой не е недосегаем
Обновена: 1 фев 2020 13:29 | 1 фев 2020 13:21, Петя Славова
157

Снимка: БГНЕС

Обещах държавата да свърши това, което отдавна трябваше да свърши по отношение на битовата престъпност. Обявяваме война на битовата престъпност.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна на място в столичния квартал „Христо Ботев”, където се извършва специализирана операция по линия на битовата престъпност. Там е установен член на престъпната група, която е извършвала въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Тези, които убиват, изнасилват, тормозят възрастни граждани по селата, крадат, грабят, трябва да преосмислят поведението си, заяви Гешев и съобщи, че случващото се не е инцидентна акция, това е кампания. Започват регулярни акции срещу битовата престъпност в цялата страна, заяви още Гешев.

Задържано е едно лице, издирват се още четири, съобщи от своя страна главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

 Главният прокурор съобщи, че разкритата група, освен с обири на бензиностанции, се занимавала с грабежи, кражби и отнемане на моторни превозни средства.

Още по темата

Въпросната група е извършвала престъпления не само в София, и на територията на СДВР, но и извън страната. Бандитите са се опитали да оберат магазин за цигари миналата вечер.

Иван Гешев добави, че в целия квартал "Христо Ботев" се извършва специализирана операция по отношение на битова престъпност, проверява се контингентът с повече от едно висящи дела, досъдебни производства и др.

Все още няма официално потвърждение за Васил Божков. Никой не е недосегаем за закона, ако е имало такъв период в българската история след 89-та година, той е в миналото. България се променя, време е преходът да свърши, заяви главният прокурор Иван Гешев по водещата от дни тема и отсече, че заплатат му е голяма. Идва от българските граждани.

Иван Гешев потвърди за ареста във Виена на Борис Бекяров. Лицето, задържано в Австрия е част от организираната престъпна група на Божков.

Зад обвиняемият Божков седят милиарди, зад обвиняемият Цветан Василев стоят милиарди. Зад Баневи стоят стотици милиони. Зад Арабаджиеви, които са изправени пред съда, стоят стотици милиони. Това достатъчно основание ли е да бъдем атакувани, според вас, обърна се Гешев към медиите.

Знам, че на настоящия председател на Комисията по хазарта Александър Георгиев са му повдигнати обвинения, каза още Гешев. Той е направил пълни самопризнания, пълно е съдействал на разследването, прокуратурата ще съобрази тези доказателства, но каква точно ще му е мярката, ще разберете в зала, каза още главният прокурор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
35
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Божков добре. Но! Защо Гешев не пипне някой от обкръжението на Баце? Домуса чист като сълза ли е? Златев? Питам риторични въпроси...
19
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГешевТ ,а Пеевски кога???Всичко в тая държава се контролира от Доган/Пеевски/.Явно на Божков е апетитен бизнеса и ся го искат.
18
3
 
27
 
! Отговори
един от гражданите преди 4 години
Ало Гешев има един проблем с "ало Ваньо" виж там направи нещо.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo Geshev! Ela i v Mochure, de....i v Mochure ujkim e Bulgaria, Geshev!
16
1
 
25
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Само да не е пречистване пътя на други! Иначе е добре това което прави. Този път дано да е истина, а не само театър.
15
23
 
18
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Най после и във България има работеща прокуратура,Гешев показа ,че модела Кьовеши може да бъде приложен и тук.
14
12
 
5
 
! Отговори
на преди 4 години
Много важно е всякога да съществува единство на думите и делата .Послеваделността в единството на думите и делата е признак на честност и честна позиция.Тя показва,че главния прокурор,който обещава и върши това, което е обещал държи на своето собствено достойнство,че неговата дума е твърда и честна човешка дума.Наруши ли се единството ,нарушава се редът и допускането на най незначително неравновесие има необозрими последици.
13
8
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ДЪРЖАВА КЪДЕТО ИМОТИТЕ НА БОЖКОВ СЕ ВОДЯТ БИТОВО ОБЗАВЕЖДАНЕ, А НЕГОВИТЕ ДАЛАВЕРИ БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ.
12
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мойто царство е богатозлатен е и моят трони всичко идва от гражданитехахаха Гешев, Гешев... милиционер беше, милиционер си остана
11
33
 
19
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Българинът мрънка 24/7 че държавата нищо не прави, но като почне акция веднага си измисля нещо против!Да фанеш па да го пребиеш...
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРЕПА НЕ Е ТОЧНО БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ
9
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешееев, палячоооо...а братя Галеви като са досегаеми, що не можете вече 8 години да ги пипнете в ЮАР, бе? А Цветан Василев като е в Сърбия що също не можете да го пипнете като е досегаем?Върви се скрий, бе смоооотаняк!
8
4
 
33
 
! Отговори
Работник преди 4 години
Панаири.....И Цаката започна такаПомнимШЕФЕ ТИ СИ ГО ИЗБРА....
7
1
 
31
 
! Отговори
КАПИТАН АНДРЕЕВО преди 4 години
*** ВЪВ СВИЛЕНГРАД ТАМ ИМА МНОГО МАТЕРИАЛ ТА ЧАК ДО ПЕНСИЯ
6
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой му е пуснал партенка на Гешев,че Божков е задържан и ако не се окаже вярно,ще стане за смях.
5
12
 
31
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Заплатата му идва от ФАЩ!
4
38
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-после имаме прокурора който искахме. И сега като дойде не ни се вярва и го правим на бъзе и коприва. Какво всъщност иска тоя народ?
3
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле мале и тоя е неуморен, като Баце на младини, но явно екипа му е преценил, че на плебеса се харесва такъв тип поведение и зрелища.
2
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заплатата ми е голяма,идва от гражданите"-от кои граждани,от бедните или от богатите?
1
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като Шиши влезне на топло ще ти повярвам.