Счупиха носовете на войниците от Паметника - костница на съветската армия

Съоръжението се намира в столичния квартал "Лозенец"
13 фев 2020 13:20,
529
Счупиха носовете на войниците от Паметника - костница на съветската армия
Снимка: Сдружение на русофилите в България

Отчупиха носовете на войниците от Паметника-костница на съветската армия в столичния квартал „Лозенец“, алармираха от Сдружение на русофилите в България.

Още по темата


Кога точно се е случило поругаването на паметника не е ясно, но се вижда, че на прицел са били само носовете на двама от войниците.

Според сдружението е нужно посегателството над паметници да бъде спряно с по-сериозни присъди и ефективни действия от страна на държавата.

Паметниците на Съветската армия в България периодично биват обливани с боя или поругавани по всевъзможен друг начин. Всеки път от Русия се чуват гневни коментари по повод действията у нас, но това не води до спирането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажем смело НЕ на омразата срещу Русия и руския народ, който е страдал не по-малко от българския. Да кажем смело НЕ на омразата срещу френския или британския народ. Да кажем смело НЕ на каквато и да било омраза. Време е да неутрализираме заговорниците и скандалджиите от властта и от медийното пространство. Време е да излекуваме нацията. И да гледаме напред. Много народи пострадаха през 20 век. Но вече сме 21 век. Време е да дадем път на младите, които носят надежда и любов в сърцата.
347
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам там да се издигне скромен паметник на 10-те милиона, избити чрез глад от болшевишките июроди през Голодомора..
346
4
 
21
 
! Отговори
Б58 преди 4 години
Браво. Вън сталинистките паметници от България.
345
6
 
16
 
! Отговори
Далече от очите преди 4 години
Паметникът на болшевишките окупатори няма място в европейска и натовска България! Мястото му е в специализиран музей на тоталитаризма, където любопитни туристи да си правят селфита.
344
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаврата е с тия дет са го сложили , иначе никой не се гаври със загиналите които не са по избор пратени да се избиват.
343
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я тоб скажу, де квтне дивний сад,Де србляста нч тремтить у темних водах.У далекий край лежить нелегкий шлях,Доки хижа нч кружля по колу.
342
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шопски ***, отидете на запад във Виена да видите що е то паметник на Червената армия. Може да опитате и него да го изпочупите.
341
7
 
20
 
! Отговори
Русомраз преди 4 години
Счупихме носа на окупаторите!
340
7
 
5
 
! Отговори
До атлантиците преди 4 години
Колкото до паметниците от всв в цяла Европа ги има най малкото за да може евреите да почетат спасителите си, те в Израел направиха 9 май офиц. празник, но евреи има тук, като баш натовеца пасито дето без червената армия я щеше да го бъде я не
339
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да обобщим:Вандали посягат на паметник на разстреляни за мародерства!
338
22
 
5
 
! Отговори
Така преди 4 години
по тоя начин счупиха България.Такива фашаги не им е мястото в българия.
337
4
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Господа либерасти, готовите ли се за националния ви празник, че идва, като видите първото бойно знаме Самарското сигурно ви става лошо, нужно е само децата да го видят и им става ясно всичко:)), та драскат не драскат истината винаги излиза наяве
336
6
 
19
 
! Отговори
Алкаш преди 4 години
Време е такива паметници да отидат в един музей на комунистическата диктатура както навсякъде в Европа и да се пазят за бъдещите поколения да не забравят какво е комунизъм.
335
6
 
20
 
! Отговори
TNT преди 4 години
Следващия път динамит да се готви и альоша с галоша
334
4
 
5
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
Цифрите а :) гадничко е да осъзнаеш че ркка си е като цяло сг,,ан дори към 44 .. Едва 20% имат Сериозен опит от войната Другите са с 20 тина дена търчене след танковете Никаква координация с артилерията половината са и неграмотни а и едва 5 % от ркка изобщо са убили дори 1 немец за войната ...Ветераните са малко добрите и опитни командири пък ептен .Много и загиват ...Пък трети фронт дето е тук си е отай,,.ката на ркка тъй че несе чуди
333
1
 
1
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
На 29 август Комендатурата на армейска група Беломорие разпространява кратка заповет за подготовка за отегляне към старите граници като е възможно и зблъсаци с немците и различни партизани До 6 септември все още има някаква ерархия и връска от там на сетне Командирите на терен си действат сами ..
332
1
 
3
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
Не бе Пуснали са си интернета и са гледали по телевизията в реално време стил (пустина буря ) и разбира се по линк 16 образец 1942 по спътник са получили подробни криптираби заповеди барабар с 5j цветни карти ....Пеши куриери тук таме на мотор и някой 75 кг радио апарат с 7 километра обхват и дотам 1944 е Или те боли за лошата статистика от боя ? )
331
3
 
1
 
! Отговори
звучи по исторически преди 4 години
До КасапинНещо не се връзва в тази легенда. Може така да си я научил ама да не си обърнал внимание, че ти не си виновен де.Как тъй нашите части се прибират от Беломорието ама са в "не видение за политическата обстановка " . Кой ги е отзовал? Иначе защо ще се прибират . Ако се прибират защото са получили заповед за изтегляне , тогава как тъй ще са в неведение кой им е пратил хабер.?Очевидни бели конци в златните страници на новата ни историография.Иначе цифрите вдъхват аромата на манджата :)
330
6
 
20
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
Освен птичи куришки и човешка пикуч друго няма ФАКТ паметника е символичен Фейк И НЯМА статут на военно гробище ...
329
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая костншца освен кокали на комунистически динозаври друго едва ли има.