SMS-кампания събира пари за реставрацията на храм "Св. Ал. Невски"

БПЦ призова всички да помогнат
Обновена: 2 мар 2020 13:28 | 2 мар 2020 13:28,
34
SMS-кампания събира пари за реставрацията на храм "Св. Ал. Невски"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Започва кампания за набирането на средства, необходими за ремонта и реставрацията на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", съобщиха от Българската патриаршия.

Още по темата

"За величието на храма" е благотворителна кампания на Българската православна църква и на Българската национална телевизия за набирането на средства, необходими за ремонта и реставрацията на "сърцето и душата на София - патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", която е символът, привличащ туристи от цял свят".

"Св. Александър Невски" е православен храм-паметник в София, който e катедрален храм на българския патриарх. Патриаршеската катедрала е изградена в периода 1882-1912 г., а в 1955 г. е обявена за паметник на културата с национално значение. Църквата е построена с даренията на целия български народ. Дойде времето да бъде възстановена по същия начин - с приноса на всички нас, отбелязват от БПЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Преди 25-6 години пак се събираха пари за реставрация на храма,и такава наистина започна.Изведнъж работата спря,скелето стоя може би още година под главния купол,след това и него го прибраха и толкова...Сега пак същата пиеса ли ще гледаме? Срамота е да се дават пари за фалкони,корвети,спартани,перки от акули по ул.Граф Игнатиев,а за такава важна дейност-пари няма.Нито църквата я е еня,нито правителството..Срамота.
27
2
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Супер, сиромасите ще събират пари за златни кубета, за да могат после да просят в лукс. БПЦ е най-големия земевладелец в България. Все едно да пращаме СМС-и в помощ на Божков и Василев... ЛИЦЕМЕРИЕ!
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общото между нас и този светец Свети Александър Невски е, че този светец е светецът патрон на императора пожертвал 50 000 свой войници за свободата на България.България никога няма да смени това име защото ние българите не сме неблагодарници.Вечна памет на Александър Втори.И нека Господ по молитвите на Свети Александър Невски закриля страната и народа български.Да живее свободна България!
25
0
 
1
 
! Отговори
Дайте СМС-а преди 4 години
Де. За какво пускате статията? Да плюят реститутките ли?
24
2
 
6
 
! Отговори
Ленински съботник преди 4 години
Това си е проблем на руснаците, който Никой не ги е канил по Българските земи. Ако върнат предишното име на храма, ще помисля. Чао.....
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сменете името, тогава SMS !
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излагат се! Това е световно богатство! Къде е Държавата?!
21
0
 
10
 
! Отговори
хм преди 4 години
Къде отидоха парите на Дядо Добри?
20
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Могат да продадът колите, които карат тяхно... православно височество? Не им знам титлите.
19
0
 
2
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
еж сега ше ви дам. имам 20 метра въже, ще стигне поне за десетина продажни отчета да опъна по лампите на площада. ще им продадем мерджаните и ролексите и ше го вдигнем на ново храма със златен купол. а дето ми целувате тиквоний *** трябва с уотърбординг да ви затрием.
18
2
 
6
 
! Отговори
СМЕНЕТЕ ИМЕТО преди 4 години
Дайте да се уважаваме повече, а ? Та - кой е Ал. Невски за нас - никой !!!!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Жалък си товарищщщщ....Сигурно си такъв и във фалията ти...Просто продажник.....
16
8
 
1
 
! Отговори
. преди 4 години
Всички вие по-долу, покайте се докато е време!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял живот жиевя на 200 метра от църквата, невроятна е. Само дето църквата не плаща данъци, чел съм през годините за разни мега хипер скъпи коли, ролекси и т.н. И дай пак народа да даде, а ?. Бих дал за някоя малка църква в забутано селце, защо държавата ще дава за джамии, а за едно архитектурно чудо , най-голямата църква на балканския полуостров не ?
14
2
 
12
 
! Отговори
Ken преди 4 години
Продават няколко мерцедеса на митрополити и парите са събрани.
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12Невежа!Старото име е св.Александър Невски .
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви средства,какви храмове,та в тях почти никой не ходи!Важно е ,че се отпускат десетки милиони за стадионите на частни отбори!Там е електората и той трябва да е доволен ,за да преизбира Боко до живот!
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете старото име на храма,Или го кръстете на Климент Охридски -създателе на българската азбука...Махнете руските герои от улуците и пр....Тук е в България.... А на Русия ние и дадохме и писменост и православие,къде сте чули от тях някъде си българско име или паметник...Срамота е...Тук е България...,
10
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ще дам, когато сменят името на тоя средновековен руски поп...
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютна перверзия е този български храм да носи името на един жесток бирник на монголската златна Орда, назначен по-късно от Кремъл за светия и обявен за патрон на Московския Сулус !