SMS-кампания събира пари за реставрацията на храм "Св. Ал. Невски"

БПЦ призова всички да помогнат
Обновена: 2 мар 2020 13:28 | 2 мар 2020 13:28,
34
SMS-кампания събира пари за реставрацията на храм "Св. Ал. Невски"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Започва кампания за набирането на средства, необходими за ремонта и реставрацията на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", съобщиха от Българската патриаршия.

Още по темата

"За величието на храма" е благотворителна кампания на Българската православна църква и на Българската национална телевизия за набирането на средства, необходими за ремонта и реставрацията на "сърцето и душата на София - патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", която е символът, привличащ туристи от цял свят".

"Св. Александър Невски" е православен храм-паметник в София, който e катедрален храм на българския патриарх. Патриаршеската катедрала е изградена в периода 1882-1912 г., а в 1955 г. е обявена за паметник на културата с национално значение. Църквата е построена с даренията на целия български народ. Дойде времето да бъде възстановена по същия начин - с приноса на всички нас, отбелязват от БПЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
10
 
! Отговори
Реставратор преди 4 години
Докато не бъде възстановено името "Св.Св. Кирил и Методий" на този български храм, няма да дам нито стотинка за реставрацията му !
7
5
 
12
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Е ко ся синода няма мангизи за Александър Невски,а за Бенцове има.Джо-то от долу да си оди у Анадола там да му сменят иметото.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахах голяма смешка, много наглеят килимявките. Като не им стигат парите да да работят. Навсякъде по света манастирите са известни с бира, вино, млечни продукти и т.н
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ники Пловдивски ми кара А8L, вие от миряните искате, колкото и добри намерения да имам и да искам да даря, някак не върви оня с калимявката да се вози в кола за стотици хиляди, а ние да се мъчим да събираме пари за ремонт на катедралата
4
7
 
13
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Ал. Невски е светия колкото и Ал. Божков...Някакъв измислен герой на руската пропаганда.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само когато се върне името на храма, какъв е този Александър Невски- откъде го измислиха продажните русофили?!Кой народ би сменил името от св, св "Кирил и Методи" на Александър Невски?
2
7
 
12
 
! Отговори
Джо преди 4 години
Що нямат пари ли ДС поповете? Да върнат името му СвСв Кирил и Методий и може и да дам.
1
3
 
21
 
! Отговори
МОЛЯ! преди 4 години
А чернодрешковците да си кътат парите, мерцедесите и т.н.т.н. Я СИНОДА да се бръкне в дълбоките джобове - деца умират без средства за лечение, ще ги давам на тея !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Страх от Бога нещо, не ги е срам. Това вече минава всякакви граници. Отврат