Жандармерията, а не НСО, е трябвало да изведе медсестрите

Специалисти коментират има ли насилие над медицинските сестри
10 мар 2020 18:00, Петя Славова
22
Жандармерията, а не НСО, е трябвало да изведе медсестрите
Снимка: БГНЕС

Имаше ли насилие при протеста на медицинските сестри, коментират специалисти. Според проф. Калин Гайдаров, сградата е със специален режим и жените е трябвало да бъдат изведени от там.

"Има правила и те трябва да се следват, след като тези жени са били приети по реда, те е трябвало по същия ред да бъдат изведени, когато е приключила необходимостта да присъстват там", обясни специалистът пред bTV.

"Ако се вгледаме в начина, по който работи НСО, службата има защитни функции. По отношение на охраната на сградите до сега са се сблъсквали с опити да се влезе в сградата, отбеляза проф. Николай Радулов.
Той посочи, че тези жени са влезли законно, но са останали незаконно.

Още по темата

"НСО не е подготвена за такива ситуации - да изведат силово обикновени хора. Тази структура, която се занимава с лична охрана не е подготвена за такива ситуации. За такива ситуации е жандармерията", отбеляза той

Проф. Радулов коментира и мерките, които взема Кризисния щаб за превенция на разпространението на коронавируса.

"Независимо от взетите мерки, имаше едно престараване, служебни лица през последните два дни непрекъснато излизаха по медиите и ни обясняваха, че не трябва да се безпокоим и да се поддаваме на паника. Това не трябва да се прави, защото колкото повече убеждаваш едни хора, че не трябва да се поддават на паника, толкова повече те вярват, че има паника", посочи той.

Според проф. Гайдаров преди всичко основният инструмент е информацията, трябва да има дисциплина и координация между различните служби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Бб преди 4 години
Нсо каква функция изпълняват след като 5 сестри не могат да изведът принудително от една стая.... Тцтцтц
19
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
трябваше да извикат войски от нато
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББЯд те е че ви бие на всички избори
17
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
гроб депутатите нарекоха 5 бг.жени,мед.сестри терористки...е като са терористи, НСО ли се бори с тероризма?полицията не прати и психолог дори..мафиотски приоми на бойко и компания с цел очерняне Президента ни..еничари управляват Родината ни от 30 годин,служат на чужди интереси за къщи и апартаменти обслужвани от администрация силови структури и съдебна система...Народ ли сме??имате си глави и сърца...или сме роби на неграмотни безбожници
16
7
 
4
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
Ами който ги е пуснал, той трябва да ги изведе. нали Великият Мишок, мъжът под чехъл и заслужил вирусолог нареди да ги пуснат вътре и да останат за да се намеси полицията и да има основание да плюе по Боко. Нещо не му се получи за пореден път интригата на Десата. Така е когато си под чехъл а се опитваш да се правиш на мъж, обикновенно ставаш за посмешище.
15
1
 
6
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Виж сега Радулов, при нас е каквото нареди Бойко.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постановка от льотчик под чехъл. Трябваше да се показват кадри как ги извеждат пищящи от сградата, но като се видя, че на никой не му пука за тях и сами си подвиха опашките.
13
4
 
7
 
! Отговори
Учен от най-БАН преди 4 години
Г-н проф. Николай Радулов казва, че е по-добре един редник/жандармерията/ да действа в дадена ситуация отколкото един капитан/НСО/. То излиза че в наща държава професорите са повече от гласоподавателите. За не по-малко от два дни Народното събрание да гласува закон, който забранява на медецински лица, сестри, братя, санитари, чичковци със слушалки да протестират по време на световна вирусна епидемия.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не ги задържа,който е не доволен да напуска,а стачкуват на улицата,как ще се качват на прозорците,арест и 3 дни да им дойде умът
11
3
 
5
 
! Отговори
мак преди 4 години
Забравят за пранги и белезници. И до всяка сестра - тълпа жандарми.
10
1
 
8
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
От показаното не се видя никакво насилие!Просто се разигра приказката"Дядо вади ряпа".Познаите кой беше автора!!!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааааааа,малко е , трябваше минимум да ги разстрелят -как така ще са недоволни ? та тук е рай спроред вожда и коронавирус даже няма , да живей ким ир сен и "демокрацията".
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо, айде стига с наглите тетки. Да беше в САЩ- щяха да ги разстрелят тия.
7
12
 
10
 
! Отговори
ист преди 4 години
Голям цирк. Двама охранители УЖ дърпат первазната сестра, пъшкат чак клякат, но сестрата си стои свободно, не се дърпа но и те не я дърпат. НСО участва в червена некадърна постановка. Тип Радев.
6
8
 
2
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
НСО има задача да пази политици и 'важни' личности от нападение - не да пази хора да скачат от прозорвци и покриви!Има разлика. А че тук ще ги плюят - ще ги плюят, няма съмнение
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взели си вода и храна ама забравили да си вземат гърнета. Толкова им е пипето. Ако аз бяш на мястото на НСО щех да ги заключа в залата докато се наcepат. И после щях да пусна медиите да заснемат пораженията.
4
8
 
12
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
Някакви палячовци дърпат беззащитни жени голями рамбовци няма що
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жандармерията друг път те пазят отвън, вътре охранява НСО.
2
0
 
14
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Тя тая работа,заприлича на сценария на ''РАМБО"..........Влезе оня ми ти Сталоун,в кметсво ли беше,шеривство ли,забравих,та се наложи всичката US армия да сберат и пак не можаха да го свалят от покрива.......
1
6
 
8
 
! Отговори
Гайдарчето преди 4 години
По какво е професор? Разсъждава като първолак.