Удължават ваканцията в София до 15 март? Чака се национално решение

Фандъкова призова столичани да бъдат спокойни и отговорни
Обновена: 11 мар 2020 10:02 | 11 мар 2020 09:53,
75
Удължават ваканцията в София до 15 март? Чака се национално решение
Снимка: БГНЕС

Очакваме решението на националния щаб, който в момента заседава, но вероятно грипната ваканция в София ще бъде удължена до 15 март включително. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова след заседание на оперативния щаб в града, след като снощи стана ясно, че вече и в столицата има два случая на коронавирус.

Вероятно режимът в детските градини няма да бъде променен и те ще останат отворени, но при засилен филтър - сутрин децата ще бъдат преглеждани от медицинско лице.

Още по темата
"Обръщам се към софиянци - запазете спокойствие и бъдете много отговорни. От отговорното поведение на всеки от нас в момента зависи да се ограничи разпространението на заразата. Затова нека да спазваме указанията на специалистите - да засилим личната хигиена, да ограничим социалните контакти и при карантина - да не я нарушаваме”, призова Фандъкова, цитирана от "24 часа".

Столичният щаб следва указанията на националния. Продължава засилената дезинфекция на градския транспорт, социалните центрове, социалният патронаж и др. Всички общински музеи, галерии и театри са затворени. Към момента общината разполага с нужните количества дезинфектанти и предпазни материали.

Имаме готовност след издаване на заповед на здравния министър за 72 часа да трансформираме Втора МБАЛ в инфекциозна болница. Към момента няма такава заповед, но ние се подготвяме предварително, увери Фандъкова.

По предварителни данни там ще се разкрият до 50 легла при нужда за болни от коронавирус. Днес ще се направят точните разчети на база на медицинския състав, с който разполагаме, уточни зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се установи коронавирус в училище тогава щели да го затварят. Ба. си и ***. Първи час с лекция по хигиена.
43
5
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
В момента децата са най-страшното острие на Короната. Те се заразяват, но не боледуват и умират. За сметка на това си щъкат спокойно навсякъде, по транспорт, градинки, паркове, бързоподвижни и шумни, движат се на групички, тичат, гонят се и няма начин да избегнеш досега с тях. Вечер се прибират и сеят заразата навсякъде откъдето минат. Целунат баба и дядо и после заупокойна молитва....
42
1
 
9
 
! Отговори
Родител преди 4 години
Не си правете експерименти, защото ще видите живот и здраве, когато детето ви стане 7 клас, как ще ходи болно на училище, за да си вземе безценният материал, а вие ще давате луди пари за частни уроци, защото нищо не знае. Колкото до болничните, в момента личните лекари не дават никакви"фалшиви"бележки и болнични, защото ги проверяват. Работодателите са експлоататори, това е ясно, но преди всичко е важно здравето. (на детето ви, вашето, на родителите ви и всички)До Анонимен
41
4
 
10
 
! Отговори
Да живее ББ преди 4 години
Какъв удар ще направят, ако даскалите в предпенсионна възраст се гътнат. Така хем ще спестят да им изплатят по 10 заплати, хем и от пенсиите. Ако вурусът унищожи пенсионери, хронично болните и хората с увреждане, ще има много повече пари за редовните избиратели на ГЕРБ. Те и без това се множат в растяща геометрична прогресия, и вождът ще си осигури до живот да е министър-председател.
40
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм родител, но съм съпричастен към семействата. Смятам, че до лятото децата трябва да не учат за да сме сигурни, че ще бъдат защитени.И без това няма нищо кой знае какво да изпуснат.Учебния материал е наблъскан с неща, коитодецата няма да помнят след няколко годиниПазете децата, те са бъдещето!
39
4
 
14
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
Вчера оня *** по тв каза.. "икономиката е важно да не спира.. а.. и образованието". Кво образование бе, 1-2 месеца със или без, тя системата е толкова зле, тъпотиите дето учат толкова големи, че нема смисъл, ама да не загубим 2 дена. Значи на никой не му дреме за човешки живот, страдание, деца.. искат да не спират да печелят
38
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До аврам бръсняряКато тегли кредит, да беше помислил, че може хората да се постригват и бръснат вкъщи
37
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я да тръгват на училище ! Кви са тези ваканции,кво е това чудо.Че те 2ят срок не са учили почти.Превърнаха се в търтеи.Замърляха от мързел.Едно време не помня грипна ваканция,а бяхме по 30 човека 5 паралелки.За демокрация съм ,но да превръщаш детето в пундю е вече преквлено.Не може от едно кихване 5 дена болничен.Утре ще започне работа,е ,какво очаквате да направи-същото ! Генерирате антисъвест !
36
1
 
16
 
! Отговори
do 36 преди 4 години
А знаете ли колко деца ходят болни на училище и заразяват съучениците си, защото на родителите им не им се занимава да висят половин дец пред кабинета на личния лекар за извинителна бележка.
35
1
 
13
 
! Отговори
kov преди 4 години
Децата не боледували? Те да не са бронирани?https://leakreality/video/177/young-kid-infected-with-corona-virus-collapsing-on-the-street-before-taken-away-in-an-ambulance-in-iran
34
1
 
12
 
! Отговори
питанка преди 4 години
В Плевен и Габрово във ваканция до второ нареждане, а софийските деца да се блъскат в градския транспорт, кво толкова. Те не боледуват, ама ще разпространяват заразата качествено!!!
33
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега по казуса с проловутия корона нямам ясно мнение,НО за тези грипни ваканции трябва да се потърси отговорност на лекари и несъвестни родители !Половината от " болните" ученици НЕ са болни,а просто използват и вземат симулирайки вземат фалшиви бележки,някои от тях дори поущтрявани от родителите си уж превантивно.Да ама с тези ваканции родителят на дете до 4 клас също трябва да е отпуск.А знаете как се котира това сред работодателите,дори директно удря и във финансите ! Няма темп,няма болничен!
32
0
 
19
 
! Отговори
Един ход напред преди 4 години
Мантрата на уптравляващите:Децата не боледуват! Обаче са преносители на заразата. Боледуват възрастните. Учителките са на възраст 50+. Уязвими. Та като се разболеят учителите-пак ще се обяви ваканция, защото няма да има учители. И няма откъде да ги намерят.
31
1
 
10
 
! Отговори
kov преди 4 години
... на хората. Задължително, в цял свят, маските трябва да се раздават безплатно, а те дори ги крият.
30
0
 
15
 
! Отговори
kov преди 4 години
Аз карам всеки грип, защото децата ми винаги ми го носят от училище. Отказвам да се разболея доброволно от това нещо ...Бойко обърна палачинката след онлайн пресконференцията, не зная кой и какво му заповяда, но се видя, че сме васали. Преди това беше решен наистина да вземе мерки, но всичко свърши. Забележете чуството на обреченост във всички институции. Целия свят и цялата система са едно голямо ***, щом се бият в гърдите за много технологично развити а не могат да осигурят някакви маски на
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължително във война се спират театри,училища и университети.Да бъдем умни и дисциплинирани ,а не печелбари и ***.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хубаво,а сега говорят че тяма да бъдат преустановени-няма да спрат учебните занятия.....последно?
27
2
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До kovИзпляскал народ колкото щеш....Миналия Петък мярнах половин дузина даскалици, питам ги "Как ходите на училище, обявиха национална грипна ваканция в цялата страна?"."Ми то отпуската понапредна, трябва да ходим, че няма да имаме за отпуска за после..."И това болни, кашлящи, само дето и не драйфаха...какво ги правиш такива?
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 15 ще я отзив до април ,а после разумно ще пуснат децата до септември.Минавайте ги и товар.Нулева учебна в университетите.Във война сме каза и Борисов ,във война не се учи.