Мутафчийски: Състоянието на мъжа с COVID-19 в "Пирогов" става критично

Тази сутрин няма нови случаи на коронавирус в страната
Обновена: 12 мар 2020 08:42 | 12 мар 2020 08:40, Нели Христова
207
Мутафчийски: Състоянието на мъжа с COVID-19  в "Пирогов" става критично
Снимка: БГНЕС

Състоянието на мъжа, настанен в "Пирогов" с коронавирус, сериозно се влошава. Това заяви на сутрешния брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа. Състоянието му върви от тежко към критично. Образните изследвания, както и образните показатели показват, че има сериозно влошаване", обясни той.

Болните в България осават 7 - категорично се е потвърдил положителния резултат на 62-годишната жена, която е медицинско лице.

Жената е работи в столична болница. Запоследно е имала контакт с пациенти на 22 февруари. След това е пътувала в чужбина. Присъствала е на два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е в родината преди няколко дни. Във ВМА е постъпила с грипоподобни симптоми.

"Състоянието й е добро", увери ген.-майор Мутафчийски.

"136 проби са изследвани във ВМА през последното денонощие, от които 1 е положителна – на медицинското лице – седмият случай с коронавирус. Жената е настанена във ВМА. Това е наша колежка, която работи в друга болница. След посещение на два конгреса в Европа е положителна и след двете проби. Няма драма в състоянието й. Тази нощ приехме едно от нейните контактни лица, което също е в грипоподобно състояние, не е в тежко състояние. Днес ще изпратим пробите и за това контактно лице. Пристигат и другите пробите на контактните лица на същата тази колежка", добави Мутафчийски.

120 380 е общият брой на заразените с коронавирус в световен мащаб, новите случаи са 7158 – в Италия са над 2000 новите случаи, там общо над 12 000 са заразените. Тръмп забрани полетите от и за Европа. В Албания има 3 нови случая, в Гърция – 9 нови случая, в Румъния 15 нови случая, Сърбия 6 нови случая, Хърватия 3 нови случая, Словения вече са 57 случая общо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБрюксел не прави нищо по въпроса защото Германия е наредила Европа да не си затваря границит. Германия е виновна за разболяването на европейците. Германия дори забрани да се изпращат маски на болна Италия. ЕС е изцяло контролиран от Германия. ЕС е германска колония. Каквото каже Германия това става в Европа. Германия има последната дума по абсолютно всички въпроси. Германия е виновна за разболяването и смъртта на хиляди европейци. Картаген трябва да падне, Германия трябва да падне.
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 104Да виновен е този,който пусна вируса,и този масов убиец трябва да се намери,но първо трябва да се справим със заразата и това няма да стане без карантина. Италия сега безсмислено е под карантина,защото като я вдигне хората от другите части на Европа ще носят заразата. ЕС не може да стане Еврощати,вижда се ,че не може да действа като трябва,превантивно и отговороно. Цяло лято ли ще се влачи с това чудо? Германия е вредна за Европа както винаги.
102
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е забранил полетите от Европа (без УК и Ирландия). Може да има хиляди грехове, но това е човек, който има кохонес и взема трудни решения, както направи преди 2 месеца като забрани полетите от и до Китай. В момента в 300-милионните щати има хиляда и няколко случая, а в същото време в 60 милионна Италия има 12 хиляди. Защо в Брюксел не правят нищо по въпроса?! Всяка държава ли трябва да мине на режима на Италия преди тези костюмари, които получават 5 цифрени заплати направят нещо по въпроса?
101
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЯ си гледай работата,Германия и Бойко им били виновни,че някой пусна вируса от лабораториите и зарази цяла Европа и Китай!Отговорните за пускането на вируса са виновни за смъртта на населението,а не Европа!
100
0
 
0
 
! Отговори
DA преди 4 години
До АнонименPRI PRESIDENTA..
99
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази настинка се крепи на паниката. Така че изпадайте в паника,купувайте консерви и маски за 200лв. ПАНИКАА!
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ех, брадчедТайната е,че вирусите и гриповете не са за тяхното ДНК.
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде изчезна премиера? Нещо никакъв го няма тази сутрин. Започна да ни липсва. да не е тръгнал с жипката нанякъде?
96
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен през устата,заразите се предават или получват и през очите,освен маски,слагайте и очила!
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе .....Гешев, вчера СЗО ти подае сигнал , който е следния "Не се взимат мерки срещу разпространението на вируса " цитирам ...!Ти какво още чакаш ??? Я почвай да работиш ....Или те страх да си изпълниш служебните задължения
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те да видим как за една седмица ще поведем класация на процент починали от установените болни.Понеже изследвания не се правят или се работи мудно.И защото лечението ни е... майка плаче - грамофон свири!А иначе децата ще киснат да си губят времето по училищата. И после хще разнасят бацили, включая и този, на хронично болни и възрастни хора, да не би да остане някойнезаразен. Понеже много ни е важно пак да сме първенци. В черните класации, както често ни се случва!
93
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 92Точно така,цяла Европа ще страда от короната явно дълго време,и медийте ще спрат да казват,защото фюрера Меркел не иска да вземе китайските мери,заради немската иккономика. До кога цяла Европа ще позволява на Германия да я съсипва? Не стига,че всички сме заложници на Германия в ЕС,а сега ще ни избиват подло,и подмолно с вирус. Дори китайските комунисти не позволяват населинето им да гине като мухи,заради икономиката. Това нещо можеш да го хванеш много пъти,и накаря все ще те убие
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нас корона вируса ни налази още преди 10 години.Затова 2 милиона избягаха за да оцелеят.Останалите явно сме мазохисти,щом не смеем да се отървем от тази чума.
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия умишлено покровителства олигархията и престъпната върхушка в Източна Европа за да я държи бедна и така да краде лекарите, инженерите и умовете ни. В английския този процес се нарича "brain drain". Затова ще има масови смъртни случаи в България. Докато някой не направи отново Берлин в руини и не разтури ЕС, България никога няма да се оправи. Никога.
90
6
 
0
 
! Отговори
До 68 преди 4 години
Те и за социализма са бреме! Изривам се като чуя разработен?!? Чумата и испанския грип и те ли бяха? Тези неща стават... особено в Китай където ядат и смесват всякакви глупости! Ще бутаме напред и това е
89
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НА ВСИЧКИ ИМ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ СА РАЗХОД ЗА БОРИСОВ И ПО-ДОБРЕ ДА ГИ НЯМА!ЛИЧНО БОРИСОВ КАЗА ПУБЛИЧНО, ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ИЗЯЛИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ НЕ БИЛ ТОЙ ГО ПРОФУКАЛ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!
88
7
 
9
 
! Отговори
до 76 преди 4 години
Това се случва заради заплатите ви в плик. Започнете да си плащате данъците и ще имате чисти чаршафи и добри болници. А ние, които честно плащаме всяка стотинка, имаме частно осигуряване и лежим по частни болници. Така че- ваше си решение.
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшно е и не само заради това......
86
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите ни са некадърни и не могат да излекуват и един пациент с коронавирус. Всеки болен от коронавирус вероятно ще ритне камбаната ако отиде в бг болница. Прoсто защото добрите лекари отидоха в чужбина. Иначе Европа се зарази защото Германия забрани да се затварят границите за китайци за да не разсърди Китай и да може да продължава да изнася стоките си за Китай и да печели. Германия не изпрати маски на Италия защото маските струват пари, а Германия си цепи стотинката. Долу германия.
85
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
РАЗБИРА СЕ , ЧЕ ЩЕ Е КРИТИЧНО!!!ОТ ПИРОГОВ ОБЯВИХА, ЧЕ БОРИСОВ НЕ ДАВА НИТО ПАРИ НИТО ЛЕКАРСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО МУ !!!СЛОЖИЛИ СА ГО НА АПАРАТ ЗА ДИШАНЕ И ТОЛКОЗ ЧАКАТ БАВНА И МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ!!!---------ДОКАТО В ГЕРМАНИЯ ДАВАТ ПАРИ ЗА СКЪПИ ЛЕКАРСТВА НА ПАЦИЕНТИТЕ И СМЪРТНОСТТА Е МАЛКА!!! ГЕРМАНИЯ ЯВНО НЕ Е СТИСНАТА КАТО НАШИЯ ПСЕВДО УПРАВНИК!