Мутафчийски: Състоянието на мъжа с COVID-19 в "Пирогов" става критично

Тази сутрин няма нови случаи на коронавирус в страната
Обновена: 12 мар 2020 08:42 | 12 мар 2020 08:40, Нели Христова
207
Мутафчийски: Състоянието на мъжа с COVID-19  в "Пирогов" става критично
Снимка: БГНЕС

Състоянието на мъжа, настанен в "Пирогов" с коронавирус, сериозно се влошава. Това заяви на сутрешния брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа. Състоянието му върви от тежко към критично. Образните изследвания, както и образните показатели показват, че има сериозно влошаване", обясни той.

Болните в България осават 7 - категорично се е потвърдил положителния резултат на 62-годишната жена, която е медицинско лице.

Жената е работи в столична болница. Запоследно е имала контакт с пациенти на 22 февруари. След това е пътувала в чужбина. Присъствала е на два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е в родината преди няколко дни. Във ВМА е постъпила с грипоподобни симптоми.

"Състоянието й е добро", увери ген.-майор Мутафчийски.

"136 проби са изследвани във ВМА през последното денонощие, от които 1 е положителна – на медицинското лице – седмият случай с коронавирус. Жената е настанена във ВМА. Това е наша колежка, която работи в друга болница. След посещение на два конгреса в Европа е положителна и след двете проби. Няма драма в състоянието й. Тази нощ приехме едно от нейните контактни лица, което също е в грипоподобно състояние, не е в тежко състояние. Днес ще изпратим пробите и за това контактно лице. Пристигат и другите пробите на контактните лица на същата тази колежка", добави Мутафчийски.

120 380 е общият брой на заразените с коронавирус в световен мащаб, новите случаи са 7158 – в Италия са над 2000 новите случаи, там общо над 12 000 са заразените. Тръмп забрани полетите от и за Европа. В Албания има 3 нови случая, в Гърция – 9 нови случая, в Румъния 15 нови случая, Сърбия 6 нови случая, Хърватия 3 нови случая, Словения вече са 57 случая общо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете децата от училище, гербави глави празни
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия двамата на снимката са пълна пародия.Особено тоя от дясно.Не пропускат случай да се подмажат на вожда споменавайки със страхопочитание името му и какво бил казал.Цитират го като че ли е класик.Класик по простотия-може.
82
0
 
10
 
! Отговори
В цяла Европа преди 4 години
модела на здравеопазване се проваля. Италия са допуснали точно същите грешки като нас, обаче имат 134 милиарда дълг и просто затвориха страната, дадоха данъчна ваканция и обещаха заплати и помощи за бизнеса. Ние ще направим същите грешки, но просто финансово нямаме ресурс. Време е да се примирим, че ще си останем първенци по смъртност в Европа както и до сега. Просто ще вдигнем процента. Откакто пострада Китай нито една "демокрация" не си направи труда да се подготви, а само ги критикуваха.
81
0
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Много възрастни и късно отишли в болница. Няма да оцелее милия :(
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, сега ще вдигнат бройката на новите заразени и процента на смъртност ще падне. И без друго заразените са хиляди. Където да барнеш- излиза.
79
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително съм притеснен за българския народ! Този народ, дето се вика, 1300 години с въшките си не може да се справи а какво остава за пандемия от коронен вирус?
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой български политик гледа от Италия трябва да постави държавата под карантина при 2 смъртни случая от корона вирус на милион население за ден т.е. в нашата страна преломната бройка е около 12-15 човека на ден. Въпреки че ББ и другите евро говорят как 60 процента от населението ще се зарази, предпочитат да не си спират икономиката. Какво струва живота на населението пред това да са бизнес толерас.т.и, пардон толерантни...
77
6
 
7
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
Ти пък.Медиите одавна са наведени пред тиквата.Ама какво ще кажеш за тоя генерал на снимката,който всеки ден мънка по телевизията,каквото му нареди вожда.Не дай боже война да стане,щом такива генерали си имаме.
76
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле - от 7 заразени 1 починал и 1 в критично състояние. Ние ще подобрим всякакви рекорди по смъртност от коронавирус. В света такова чудо няма. Жална ни майка!
75
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да го бавим- още няколко часа му остават, няма за какво да се лъжем. Синчето му- умникът от Илиенци искам да знам колко души е заразил... Поне, като работиш с хора по цял ден, имай малко уважение към тях, бе... Сложи една маска поне да не ги заразиш... Ей така, за да дадеш добър пример... Ама не- той *** се лекува с ракия и чесън. И ковчегът- готов.
74
4
 
15
 
! Отговори
Кашлящ преди 4 години
Попаднето в интензивно отделение на българска болница е равнозначно на смъртна присъда. Мръсни и непрани чаршафи, оплюти от мухи железни нарове на по 50 години, медицинска техника бракувана от Запада, но най-вече алчни и некадърни лекари и бездушни и още по-меркантилни санитари
73
0
 
21
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Не се умира от вируса, а от усложненията му - пневмонии и прочее. Нелекуваната пневмонията унищожава белодробната тъкан и я заменя с фиброзна / съединителна / тъкан. Оттам дроба губи капацитета си и възниква дихателна недостатъчност, а тя вече убива! С две думи не чакайте кашлицата да мине сама, защото може да стане проблем.
72
0
 
2
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Вай,вай,вай,вай
71
3
 
10
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
До Трън,Прочети какво пише на скрижалите в Джорджия.Дали ни тестват в момента как реагираме при масова психоза никой не може да каже, паниката по света е голяма, а в Европа дори не сме в пика на заразата.трябва ни мащабна криза и света ще приеме новия световен ред - Рокфелер. :)
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората отиват в болницата да умрат.
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купища новини за коронавируса с клоняща към нула полза от тях. Нула внимание за корупцията и некадърността на ГЕРБ, вкл. и по отношение на коронавируса. Такова навеждане на медиите пред управляващите не съм виждал в последните 60 години. Тази новина е едно от малкото изключения обръщала внимание на некадърността на ГЕРБ.
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че това си е спин бе. Вирус който навлиза в кръвта, за разлика от грипа който седи само в белия дроб. И подтиска имуната система. Това си е жив ХИВ. След предаване по полов път, сега вече и по въздушен. Нали знаете болните от спин не умират от спин, а от всяка друга обикновена болест която здрав човек не умира.Ай поздрави от Сидней Австралия, сред най райското място на Планетата
67
4
 
4
 
! Отговори
Старшината преди 4 години
Муфтаджийски, къде ти е фуражката? Три дни непоряд!
66
6
 
22
 
! Отговори
Tрън преди 4 години
Все повече започвам да си мисля, че този вирус е разработен, за да се отърве света от възрастните хора, които са бреме за капитализма. Не си падам по конспиративните теории, но нещо много ми намирисва всичко това. Дано, разбира се, не съм прав.
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега само ни информирате за случайно откритите заразени и тяхното състояние.Трябваше да затворите границите и да предприемете масова превенция,а не всеки ден да ни облъчвате с едно и също.