Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Възможни са по-строги мерки ако не се следват правилата
22 мар 2020 10:29,
241
Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък
Снимка: БГНЕС

Транспортът за Витоша е спрян още от петък, включително и достъпът на автомобилите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за NOVA.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички софиянци, които спазиха призивите и забраните и вчера в големите паркове, в които имаше и полицейски патрули. Срещаха се хора, но не много. За разлика от това обаче в по-малки паркове и особено на Витоша и Панчарево се събраха много хора. Искам още веднъж да им кажа, че тези забрани са в полза на здравето на всички нас. Не трябва да ги нарушаваме, за да не се наложат по-сериозни забрани. София е голям град и разликата с малките градове е огромна. Докато възрастните хора на село могат да си стоят в градините и да работят, тук всички трябва да се затворят в малки или по-големи апартаменти и това е изключително трудно. Ще възложа на полицията да направят всичко възможно да контролират този процес, защото е недопустимо, заради хора, които са безотговорни, да страдат отговорните хора, които не са защитени“, посочи Фандъкова.

Аз съм привърженик на строги мерки, разбира се, мерки, които могат да се наложат в града. Карантината се налага от Министерството на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е в момента. Има още варианти за по-строг режим. Знаете, че в момента освен хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите работят и други обекти и биха могли да работят, някои от тях доброволно затвориха, други продължават да работят. Това е една стъпка към още по-строги мерки. Обсъждаме непрекъснато въпроса с градския транспорт и метрото. Най-лесно е да се спре, но трябва да си дадем сметка, че в София трябва да работят служби, които са от жизнено значение. Това са лекари, сестри, санитари, лаборанти, това са служителите в чистотата. Не можем да оставим града без почистване и то в този момент. Това са и полицаите. Така че от всички нас зависи да осигурим този начин на придвижване“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
35
 
! Отговори
Прайд преди 4 години
Неадекватно , необмислено и тормозещо решение без всякакъв ефект ! На Витоша откакто не работи лифтът хора се виждат на по 100-200 метра ! Какъв е проблемът да се качиш на колата до Драгалевци , да походиш 2-3 часа и да се прибереш ! Ей , аман от простотии !
17
1
 
25
 
! Отговори
Никакви мерки преди 4 години
До преди 2 дни беше пълно с италиански и испански туристи в София!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е спрян
15
4
 
31
 
! Отговори
СтаниМъка преди 4 години
Всеобщо е мнението, че тая за кмет не става.От византийско време никой не е затварял Витоша. Та тук се е крил Свети Иван Рилски.Но дойдоха Гербавите и банкянския КОРИФЕЙ, ... и това се случи.Бог да пази България от такива изчадия.Амин.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варненец , аре и вашия не е цвете.
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уф, стига с тези паркове и градинки. Ако някой го е страх за живота му и без наложени забрани няма да излиза. Такива са всички, на които излизащите им пречат. Ами нали си стоите по домовете и не излизате, значи ще спасите кожичката. Такива хора имат нужда цял живот да бъдат наставлявани, да се страхуват от нещо и някой да взима някакви "мерки", за да ги пази. Просто са си страхливи. Но има и други. Когато потребността е от свобода, никакви мерки не могат да спрат тези хора да си я отстояват.
12
6
 
17
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Хем си я преизбирате за N-ти път, хем мрънкате! Заслужавате си я!!! Търпете си я!!!!!
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не я одобрявам кметицата, но трее да кажа, че общината взема мерки предписани от оперативният щаб. Вече колко адекватни са тия мерки е друг въпрос.
10
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не може да се разхожда човек в гората? ***, чистия въздух ще ни оправи, а не мръсотията на големия град. Прекалявате.
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изберете я за кметица на град Припят, да си прави блокади на воля.
8
6
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
София може да е голям град, но в момента е с население колкото Мелник. Го-долу толкова сме кореняците. Всички останали си отидоха по родните места.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрян само за пред камерата, след това всичко си е по старому, както и дезинфекцията на обществени пространства с ръчна лозарска пръскачка пред камерите вместо да се извършва машинно от специализирани камиони и машини.
6
7
 
38
 
! Отговори
о, не .. преди 4 години
Тази лелка за нищо не става!Тя няма мнение за нищо; каквото бат'' Бойко ѝ нареди, това и дрънка.Добре, че зае този пост и започна да сне облича поне що годе добре!Проста женица, ама Кметица.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Временно да се отстрани от пост и да се назначи диктатор, който да поеме София.
4
0
 
30
 
! Отговори
София преди 4 години
Не знам кое е забранено, като полицията не беше запозната с тази заповед вчера!!! И в центъра, и по кварталите имаше много хора из парковете!!!
3
29
 
16
 
! Отговори
Работещя мярка БГ преди 4 години
За всеки авантюрист, дръзнал да посети парк, градинка, Витоша, езеро и прочее да се налага гроба в размер от 2000 лева + ДДС, затвор или принудителен труд в болница със заразени, крематориум, морга и гробищен парк!
2
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Картофената марш на село.
1
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндъкова не става за кмет.