Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Възможни са по-строги мерки ако не се следват правилата
22 мар 2020 10:29,
241
Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък
Снимка: БГНЕС

Транспортът за Витоша е спрян още от петък, включително и достъпът на автомобилите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за NOVA.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички софиянци, които спазиха призивите и забраните и вчера в големите паркове, в които имаше и полицейски патрули. Срещаха се хора, но не много. За разлика от това обаче в по-малки паркове и особено на Витоша и Панчарево се събраха много хора. Искам още веднъж да им кажа, че тези забрани са в полза на здравето на всички нас. Не трябва да ги нарушаваме, за да не се наложат по-сериозни забрани. София е голям град и разликата с малките градове е огромна. Докато възрастните хора на село могат да си стоят в градините и да работят, тук всички трябва да се затворят в малки или по-големи апартаменти и това е изключително трудно. Ще възложа на полицията да направят всичко възможно да контролират този процес, защото е недопустимо, заради хора, които са безотговорни, да страдат отговорните хора, които не са защитени“, посочи Фандъкова.

Аз съм привърженик на строги мерки, разбира се, мерки, които могат да се наложат в града. Карантината се налага от Министерството на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е в момента. Има още варианти за по-строг режим. Знаете, че в момента освен хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите работят и други обекти и биха могли да работят, някои от тях доброволно затвориха, други продължават да работят. Това е една стъпка към още по-строги мерки. Обсъждаме непрекъснато въпроса с градския транспорт и метрото. Най-лесно е да се спре, но трябва да си дадем сметка, че в София трябва да работят служби, които са от жизнено значение. Това са лекари, сестри, санитари, лаборанти, това са служителите в чистотата. Не можем да оставим града без почистване и то в този момент. Това са и полицаите. Така че от всички нас зависи да осигурим този начин на придвижване“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 39 Забравих да допълня- щото същото го мисля и аз като Варненеца.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли да ограничи каручките на гласоподавателите кръстосващи града и ровещи и изхвърлящи *** от контеинерите за смет. Или те не могат да пренасят вируса.
36
1
 
1
 
! Отговори
До номер 1 преди 4 години
Глас народен, глас - божи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко ви филмираха. Седем милиона мишлета...
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези като се тръшнат болни ги слагате в камьона и ги пускате на Витошка. Нали толкова държаха да се разхождат и да ходят на пикник по средата на глобална пандемия.Да се оправят
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Залагам си главата, че на следващите избори пак ще си я преизберете!!!! Който иска да си загуби главата, да се обзаложи с мен :) Дайте да си попълня колекцията с повечко софийски глави!=============Същото важи и за вас, гагаузите!
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баххти простатаааа овцаааа! А пеш не мога ли да се кача на Витоша, ***?
31
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндъкова, то добре е затворен ама *** си мисли че е във ваканция... за примaти само тоягата, те друг език не гоорят
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 20В тая "държава" всеки прави каквото си иска.Главен прокурор поема функциите на главнокомандващ армията, кмета на София командва МВР.Има общинска полиция само, не знам те на кого са подчинени?
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като си привърженик на строгите мерки, ДЕЙСТВАЙТЕ - почистване и дезинфекция на градски транспорт, спирки, улици, обществени места; чиновниците - мобилизирани, екипирани, обучени - да пазаруват и доставят храна и лекарства на възрастните хора, социалните служби - да махнат катинарите и да се погрижат наистина за гладните, бедните, неможещите да се справят сами и т.н. , и т.н. Защо не правите нещо наистина важно и смислено, ами само блябльосвате по студиата колко сте загрижени и се напъвате с неадекватни "мерки" да вардите хората да не излизат на чист въздух в планината?!
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ТАЯ фъндъко, няма ли кой да КИХНЕ когато слиза от БЕНТЛИТО.... А дано амин
27
0
 
5
 
! Отговори
pepi преди 4 години
Короната удвоява броя си за 3 дни и периода е 2 седмици да се покажат симптоми. Това означава, че на втората седмица (следващата Събота) от мерките ние още ще виждаме резултата от болните преди мерките. Когато започнаха мерките имахме 20 официално болни. За две седмици това са 5 пъти удвояване на болните. 20 - 40 - 80 - 160 - 320 - 640. 640 са били реално болните преди мерките, които са били заразени и за тези две седмици са Показали симптоми. След това разстежа ще започне да спада и вероятно ще стигнем 1000 до края на Април преди да го спрем. Тук идва проблема. Нашите управници със сигурн
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая вместо да пречи на нормалните софиянци да се качат уикенда на Витоша, в което няма нищо лошо, да вземе да затегне малко контрола на гетата, където са тези, които я избраха.
25
5
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Залагам си главата, че на следващите избори пак ще си я преизберете!!!! Който иска да си загуби главата, да се обзаложи с мен :) Дайте да си попълня колекцията с повечко софийски глави!
24
6
 
3
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Да ни платят на нас пумаците с по една тояга да пазим и кой засечем там бой до като му се отлепи кожата.
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който го е страх да не излиза. За пет кихащи и 150 без симптоми ни направихте на хахави, а 20% от населението е за психиатрия вече.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми вие си я избрахте тая провинциалистка нали?Не съм я избирал аз!Сега ще си я търпите!
21
1
 
30
 
! Отговори
фандъков преди 4 години
С ВСИЧКИ РАЗУМНИ ОГРАНИЧЕНИЯ СЪМ СЪГЛАСЕН , НО В НАЧАЛОТО НА ПРОЛЕТТА КОГАТО НАЙ - МНОГО СЕ НУЖДАЕМ ОТ ЧИСТ ВЪЗДУХ И СЛЪНЦЕ ДА ЗАБРАНИШ НА ХОРАТА ДА СЕ КАЧАТ НА ВИТОША , ТОВА МИНАВА РАЗУМНИТЕ ГРАНИЦИ. ЗАЩО Е РАЗРЕШЕНА РАЗХОДКАТА ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ , А ЗА БЕБЕТА И МАЛКИ ДЕЦА Е ЗАБРАНЕНО? МОЖЕ БИ ТЕ НЕ СА ЛЮБИМЦИ В ИЗЧЕЗВАЩА БЪЛГАРИЯ?
20
1
 
15
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Варненец , аре и вашия не е цвете.==========Варненския кмет и Фънда са като сиамски близнаци. Неадекватници и абсолютни корумпета!
19
0
 
18
 
! Отговори
Фандък преди 4 години
Не можеш да възлагаш на полицията нищо. Нямаш тези правомощия. Има си министър, който възлага.