Колони от автомобили, изнервени шофьори... Как се влиза в София?

Хората чакат поне половин час в пиковите часове на деня
Обновена: 24 мар 2020 16:07 | 24 мар 2020 15:52, Камелия Цветанова
48

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шофьорите, които идват от други населени места и искат да влязат в столицата чакат поне половин час, за да преминат контрола.

Отсрочката, която шофьорите имаха, за да се снабдят с бележка от работодател, за да могат да пътуват между различните големи населени места, ако това се налага, свърши.

Екипи на Пътна полиция вече проверяват щателно на входовете и изходите на София, където има изградени контролно-пропускателни пунктове.

В София пропускателнителните пунктове са 19.

Реално обаче са затруднени са не само влизащите в София от други области, а и самите жители на столицата от по-крайните квартали като на пример тези от община Панчарево, които също трябва да чакат на опашка, за да минат през пункта на Кокалянско ханче.

От полицията уточниха, че служебната бележка за преминаване трябва да е издадена от самия работодател.

Проверяват се не само междуградските автобуси, но и тези, които превозват работници.

С предимство се пропускат линейките на Спешна помощ и автомобилите, които возят болни хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Софияколикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
MON преди 4 години
Всичко с декларациите е много хубаво, но кой ще защити личните ни данни, защото мисля, че е прекално да се събира данни за личната карта, като номер, валидност и т.н. Един адрес, ЕГН и телефон за връзка би бил напълно достатъчен
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Лично мен бележките изобщо не ме интересуват защото нямам такъв проблем с пътуване. Просто предположих, че може да се появят продавачи на бележки и, ако вече има такива това значи, че ситемата за проверки до дни ще стане безсмислена.
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При затворени магазини, заведения, театри и киносалони каква друга причина може да има човек за да пътува, освен за да се прибере, или да отиде на работа, или на лекар, ев. деца да посетят родители или родители деца. Ще се употреби огромен ресурс без необходимост, а накрая мвр ще иска допълнителни пари, то май затов е цялата дандания.
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усещам че времето на народния съд се връща. Ама от типа фреска революция, с гилотините на площада. Да останат трайни спомени за тези които ще искат да управляват децата и внуците.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Както е тръгнало ще се пръкнат продавачи на бележки с подпис и печат на някоя фирма като за купувача ще остане само да си нанесе данните от личната карта."Провери бе пич, в олх-а вече има оферти, много си назад с материала... а и фирмите вероятно са регистрирани на някой "социално слаб", дето няма какво да му вземеш, трудно се подписва и не може да чете... нали направих фирма да се регистрира с разход от под 100 лева и половин ден тичане... българина не спи!
15
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази мярка трябваше да се приеме още преди 3-4 години когато опашката на светофара на Орлов мост стигна до Окръжна болница ..... Хора разберете, София не е рая на планетата , развийте си и вашите градове и живейте спокойни там !!!!!! Стига сте ни заливали със старите си пушещи автомобили и разваления си говор !!!
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, ако опъна с жипа през полето как ли ще седят нещата? :)
13
5
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Нали не трябваше да се струпват много хора на едно място ?Какво като са по колите ? Полицаят нали взима документите на първия шофьор, вирусът полепва по ръкавицата му и се прехвърля върху документите на следващия проверяван.Така полицаите неволно стават разпространители !Да не говорим, че самите полицаи са изложени на риск и могат да се заразят при неправилно или невнимателно сваляне на ръкавиците.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧиновникОнзи от петък до днес са 4-ри дни като 2-ва бяха почивни в които нямаше как да се осигурят такива бележки това минавало ли е през чиновническото ти мозъче
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както е тръгнало ще се пръкнат продавачи на бележки с подпис и печат на някоя фирма като за купувача ще остане само да си нанесе данните от личната карта. Накрая ще се окаже, че проверките са безсмислени защото всеки ще има такава бележка.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе те да си влизат ама не ми трябва да излизат от гетото си!Да си стоят там!Къде са хукнали!?
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
56% одобряват блокадите, а на 41% им се налага да пътуват и висят по опашките, автомобилите димят безпричинно, хаби се времеви ресурс, въздухът се трови допълнително.
8
11
 
21
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
От петък ви обясняват за тези служебни бележки. Днес е вторник и още има неразбрали. Ако беше за някоя аванта или далавера всичките щяхте да сте наясно и щяхте да сте се юранли вкупом.
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сладурковци с пагончета :)Ако имате фирма, на която сте управител можете да си попълвате бланката за неотложно пътуване и да ходите където си поискате. Общо взето пак го отнесе редовия българин, живеещ месец за месец.
6
5
 
29
 
! Отговори
фуражка преди 4 години
А работодателите от кой да показват бележка, че да могат да минат, от жена си ли ?
5
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа почна да изпушва и скоро тия *** само на вирусчета ще станат...
4
28
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А защо навлеците от другите населени места идват в София?
3
15
 
14
 
! Отговори
SS преди 4 години
Време е някой да си се прибират от където са ...
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На следващите избори пак ще има рака така так на Корнелия
1
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу ГЕРБ!