Колони от автомобили, изнервени шофьори... Как се влиза в София?

Хората чакат поне половин час в пиковите часове на деня
Обновена: 24 мар 2020 16:07 | 24 мар 2020 15:52, Камелия Цветанова
48

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шофьорите, които идват от други населени места и искат да влязат в столицата чакат поне половин час, за да преминат контрола.

Отсрочката, която шофьорите имаха, за да се снабдят с бележка от работодател, за да могат да пътуват между различните големи населени места, ако това се налага, свърши.

Екипи на Пътна полиция вече проверяват щателно на входовете и изходите на София, където има изградени контролно-пропускателни пунктове.

В София пропускателнителните пунктове са 19.

Реално обаче са затруднени са не само влизащите в София от други области, а и самите жители на столицата от по-крайните квартали като на пример тези от община Панчарево, които също трябва да чакат на опашка, за да минат през пункта на Кокалянско ханче.

От полицията уточниха, че служебната бележка за преминаване трябва да е издадена от самия работодател.

Проверяват се не само междуградските автобуси, но и тези, които превозват работници.

С предимство се пропускат линейките на Спешна помощ и автомобилите, които возят болни хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Софияколикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко. Като им забранят скоро да влизат в София, всичко ще е точно!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Хората от Панчарево, Кокаляне, Банкя и дори Сливница трудно ще ги вкараш в София да живеят. Цял живот на дворче и спокойствие, пък и с свикнали да пътуват.
38
1
 
0
 
! Отговори
179 преди 4 години
Дъги щяха да правят, пътища ,магистрали... По широки пътни артерии ;/ За жалост всичко това остана написано на книга и записано на запис. Дали имаше 6 милиона на тая голяма територия и пак има колони от автомобили. Това много говори за нашата оправа и пътна мрежа като цяло, Па после вярвайте ,че сме били добре. Индия ще ни се смее вече. Явно освем по мръсния въздух през зимата и *** си преличаме и по задръстванията.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mного *** народ събран в тоя сайт,..добре ,че не е така навсякъде МЕРКИТЕ СА МЕРКИ ЗА ДА СЕ СПАЗВАТ!!!! В повече от 10 страни е обявен пълен локдаун /извинявам се за чуждицата/ от Белгия до Индия.Дървените глави тука дори не могат да си го представят. Не мога да не кажа, че съм много приятно изненадан и дори горд с това което показва България за сега - много адекватно реагиране!
36
1
 
2
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Анонимния сарахош,ти ли разви София??А децентрализация кога?
35
1
 
15
 
! Отговори
DaDa преди 4 години
До Чиновник. И като ги направя тези бележки в събота да речем, как точно ще ги дам на хората, ще ходя по къщите ли, как! И ако не го открия в къщи, да го чакам пред тях ли, какво? Ей затова чиновниците сте за съкращение на 90%
34
8
 
3
 
! Отговори
бб преди 4 години
До Анонимен 15 Дано не ви махнат карантината шест месеца тарикате няма да ти пушат стари коли но и з-ка ще ти зарасне
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся като се изпразнят квартирите от безработните ще предложат на работните от покрайнините да живеят в София на минимален наем
32
1
 
4
 
! Отговори
. преди 4 години
Как?? Като чираче с мераче! :)
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧиновникМного се извинявам, ама верно си чиновник! Как могат хора които през почивните дни не са били там където работят да си осигурят необходимите бележки след като решението за това е взето в петък, а те се прибират или в неделя вечер или в понеделник сутринта направо за работа.
30
1
 
22
 
! Отговори
Театъра с преди 4 години
Полицейските служби е готин.Полицая предава вируси на следващия в колоната,чрез документите.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чиновника е тук служебно.
28
10
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Анонимен 26Напротив. Имаше как да си ги набавят. В зависимост колко е голяма фирмата, отнема между 1 час и един ден да се направят такива бележки на служителите.
27
3
 
17
 
! Отговори
Прованс преди 4 години
До 15 АнонименБайов, такива панелни плъхове като тебе, дето мама и тате са го донесли като малък у ЖК-то на столицата, са ми най-любими!Хората, няма как да развиват градовете си, управляващите в синхрон с местната власт могат да го направят, но пък тези същите могат да изгонят хората от родните им места!А, докато ти и такива като теб гласуват за мутрата и си избират даскалицата за кмет на София, нищо различно не може да се очаква...
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Залепяш си служебната бележка на стъклото отстрани и полицаят я вижда.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧиновникНе извъртай нещата ясно е, че вируса няма почивка, но след като решението беше прието в петък през 2-та почивни дни след това нямаше как хората да си набавят нужните им бележки.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управници който нямат на представа какво да правят прибягват към опресия и ченгаджииски мерки които се провалят мигновенно
23
2
 
23
 
! Отговори
ТЪПО-ПОПУЛИЗЪМ! преди 4 години
Ограничението за взлизане/излизане е безсмислено. Който можеше си е отложил пътуванията още преди ограничението. На който му се налага си пътува, виси на опашка и след проверка на документите трябва да си дезинфекцитра ръцете и самите документи. Освен това в личната карта на всеки пише къде е роден. Би трябвало това да е основания да бъде допуснат до населеното място. Все пак това е родния му град, там си и има родители например, нищо че в момента може е жител на друго населено място. ТЪПО..
22
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости, първо, къде да принтирам тая фалшива хвърчашта хартишка като всичко е затворено? Второ, вече дв и жението нахората в града е ограничено, защо се създават такива пречки? Трето, много бързо со свалиха маските тия демократи и прибързаха с опресивните мерки, нещо което им се услажда. Четвърто, ако съм болен от тоя вирус и се прибирам в софия, какво ще реализират тия фалшиви мерки? Малки главички с малки мечтички.
21
3
 
12
 
! Отговори
ИЗВЪНредно положение преди 4 години
Плюс и опашки навън пред магазина. За боба с грипа !