Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус

"Щом диша и се движи не е за болница", казали от "Бърза помощ"
2 апр 2020 15:23, Петя Славова
126
Не взели за лечение мъж с пневмония от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Появяват се сигнали за хора с бронхопневмония, които РЗИ отказва да тества за коронавирус и лекарите ги оставят сами да се справят с болестта, без да ги приемат в болнично заведение, въпреки че здравословното им състояние е влошено.

Такъв случай е на семейството на Цветелина Трайкова от столичния квартал "Чепинци". Жената разказва за битката с вируса, която води и помощта, която при тях, според нея не идва.

По думите й, институциите си прехвърлят болния й от коронавирус баща, който се лекува вкъщи, въпреки тежкото му състояние.

"На 18-и март се разболява, изписва му се левокса, без изследвания, тъй като по време на епидемия не се посещава личния лекар", обяснява жената пред bTV.

По думите й, баща й изпива лекарството, но продължава да вдига температура и да кашля. Прави си рентгенова снимка. Майката на жената също кашля, но е в добро състояние, докато баща й се оказва, че е с двустранна пневмония. Изписват им други лекарства. Състоянието на майката се подобрява, но не и на бащата. Мъжът продължава да кашля и да поддържа висока температура.

Семейството отива в частна лаборатория и тестът за коронавирус се оказва положителен. "Започна пак звъненето на 112, на РЗИ, на Министерството на здравеопазването, на личен лекар.", обяснява Цветелина.

В крайна сметка Бърза помощ идва, но отказва да вземе възрастният мъж. "Казаха, че щом се движи и диша значи не е за болница", довършва разказа си жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
59
 
! Отговори
ето преди 4 години
заради такива случаи трябва спешно да се мине в нормален режим на работа. Никакво извънредно положение. Който иска може да продължи да седи вкъщи. Но в момента на народа масово се отказва лечение, и то на здравно осигурени пациенти, поради "извънредното положение"...
10
0
 
19
 
! Отговори
Бургазлия преди 4 години
До АнонименАко спре да диша, първи ред в моргата, вип сепарето. Малко работата стана, ама аз имам рак, на химиотерапия съм, щом си жив на домашно лечение.
9
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Ако беше депутат щяха да го вземат още веднага даже без да има осложнения
8
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си мрем като кучета. Къде са тези, който от терасите ръкопляскаха на лекарите. Нека сега пак ръкопляскат. Срамна работа. В цяла България се лекуват около 150 души от коронавирус в болниците и легла вече няма.
7
0
 
54
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Принципно с двустранна пневмония, не е задължително да лежиш в болница, но е желателно и доста често се прилага, в случая, човека е с доказан вирус, най-малко, ще бъде по-добре изолиран в болницата.
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези ако не им дадеш някоя банкнота няма да свършат работа.
5
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А като спре да диша ще го вземат ли в болницата? За един приятел питам
4
3
 
43
 
! Отговори
Какво? преди 4 години
Бързаха да приемат наказателна отговорност за посегателство срещу лекар, а никой не може да поиска сега такава от такива псевдолекари!
3
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото не е депутат.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идиотия.
1
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно не е платил теста!