Столична хазяйка изгони наемателката си заради страх от зараза

Бабата накарала момичето да си тръгне през нощта
Обновена: 3 апр 2020 21:43 | 3 апр 2020 21:30,
114
Столична хазяйка изгони наемателката си заради страх от зараза
Снимка: БГНЕС

Възрастна наемодателка е изгонила момиче на 29 години от квартирата й в София. Слушайки новините, бабата решила, че момичето, което ходи на работа всеки ден, щяло да й донесе коронавирус.

Още по темата

Инстинктът за самосъхранение на наемодателката бил толкова силен, че накарала наемателката да се изнесе през нощта, без да й дава никакво рационално обяснение. Защитните клаузи, в подписания договор между двете, не значили нищо за паникьосаната баба.

Младата дама не знаела как да реагира в тази ситуация, но абсурдът не стихнал дотук. На следващия ден, след като утихнала паник атаката на бабата, тя решила да се обади на наемателката си, за да си поиска наема и парите за сметките.

"Нямам думи да опиша какво преживях, изгонена на улицата посред нощ. Бях се зарекла да съдя наемодателката си, но реших да не го правя. Все още не мога да повярвам, че ми се обади да си поиска наема и сметките, тя знае ли какво е да останеш на улицата, изгонен като куче?“, сподели потърпевшата пред Dnes.bg.

Момичето е успяло да намери помощ от познат и бързо е започнало да търси нов дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
4
 
! Отговори
Хазяйка преди 4 години
Независимо какво пише в договорите,имала съм наематели,дето ти освинват и порутяват къщата,под предлог"аз си плащам",което не е повод да живеят като прасета.Който си е прасе,без значение чий е имота-си е прасе;който си е читав, и в квартирата си живее като човек,поддържа и чисти край себе си.Повярвайте, има хора ***,като че ли са живели в гората.Такива гледаш при първа възможност да ги разкараш.
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 72А ти си просто едно злобно, малко, комплексирано, себемразещо се, врещящо лaйнцe и никога няма да бъдеш нещо повече, нито в този, нито в който и а друг живот.........Българският традиционен лайнювидец е винаги на правата пътека по която неуморно търкаля дарадонковската си съдба гордеейки се че е надскочил ерархията на торния бръмбър. :))))))))))))Лицето на държавата *** която гюбре-мъдреца съгради говори повече от каквито и да са епитети по негов адрес.:)))))))))))))))
81
0
 
5
 
! Отговори
Костова преди 4 години
Аз пък се притеснявам, че хазяинът ми ще ме изгони, защото не мога да плащам.Засега е платено до 1.06, но оставам без работа и не знам изобщо дали тази година ще се върна-става въпрос за круизи на кораб.От Варна съм, някой ако иска да ми предложи работа или да ме посъветва юридически, какво да правя, ще съм му много благодарна:ninanikolova***mail.bg.Самотна майка съм, с непълнолетно дете, без право на никакви помощи от държавата и без спестявания. Наемът е 600 лв,търся нещо за мин.1000 лв. Благ
80
0
 
10
 
! Отговори
Каскет Ушанков преди 4 години
Бабата га яди кифтета ни рива, хем не беше сама като кукувица, хем суха пара сгъваше всеки месец.
79
10
 
3
 
! Отговори
кликбейт преди 4 години
Напълно измислена историйка.
78
11
 
4
 
! Отговори
до 96 преди 4 години
Прав си ,ама то спокойни разговори е имало , а "дамата " сигурно пак се е прибрала пияна посред нощ и на бабата и е писнало да я моли . не честно да даваш мнението Само на едната страна ,да очерниш човека без право на защита
77
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ги гледам тези селлски "дами" из София ми се повръща - налепили мигли за бордей,надули джуки и циици ,с кууорвенски погледи и маниери .Да си идат на село и да заразяват техните си родители !сигурно тая "дама" ходи и при гаджета и по купони и оргии ,па жената да си пискува живота за едни 150 лв ?
76
1
 
25
 
! Отговори
? преди 4 години
Нали при подписването на договор за отдаване на жилище под наем хазяинът получава депозит в размер на един месечен наем, който ще го компенсира, ако наемателят внезапно напусне без предупреждение или ако не си плати сметките за последния месец? Око наемателят е коректен, при напускането на квартирата хазяинът му връща депозита.Значи хазяйката не само е изгонила момичето, нарушавайки защитните клаузи от договора, но не му е върнала и депозита, а сега иска още пари!
75
0
 
16
 
! Отговори
Договор се подписва, преди 4 години
за да бъде спазван.Това, което са писали 88 и 92 също е вярно, но можеше да бъде изяснено в спокоен, човешки разговор между хазяйката и наемателката. Старата жена можеше да аргументира страха си и да помоли момичето да напусне, без да е получило едномесечно предизвестие. Но трябва да й даде поне един ден, за да може да намери къде да нощува следващата вечер. И като компенсация за нарушаването на договора не би трябвало да й иска наема.Недопустимо е да я гони посред нощ.
74
4
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
Това е голяма новина!!! Не знам защо все още не са я отразили CNN, NBC, и т.н ......всички сме в очакване на повече подробности около случая!
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 91Този, който е писал под 82 не е етнически българин. Той е от онези, които израснаха благодарение на нашите подаяния и сега ни се "отблагодарява", защото не го хрантутим така, че да може да живее като бей без да работи."Но Бог вижда", се казва в един старобългарски надпис върху камък. Казано е по отношение на непочтеността и неблагодарността на едни чуждоетнични, които тогава, през Ранното Средновековие не оценили човечността на българите.
72
1
 
8
 
! Отговори
Момичето греши, преди 4 години
като не дава под съд бабата. Щом като имат договор, и двете са длъжни да го спазват.Но може да бъде сигурна, че бабата ще заведе дело, за да си вземе наема и парите за сметките.
71
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля ,че статията е тенденциозна и случая се преекспонира ! имаме "млада ""дама"" ей ," и "бабата" . доброто и лошото ? да ама неПрава е жената,че я е помолила да напусне -риска е мн голям ,щом младото щъка Цял ден гледам млади пият кафета,бири на тумби пред магазина с куче и без на пукНа младата сИлЯнка родителите на село живи и здрави ,що па да не умори един чужд човек - "лошата хазяйка" ?
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 82Нормалния, интелигентен и цивилизован индивид е способен да изрази недоволството си към нещо с конструктивна и умерена критика. А ти си просто едно злобно, малко, комплексирано, себемразещо се, врещящо лaйнцe и никога няма да бъдеш нещо повече, нито в този, нито в който и а друг живот. Нищо чудно че това и ти е любимата обида и само нея използваш, то толкова ти е и капацитета. Толкова си плосък и едноизмерен, че винаги си личи кои са твоите коментари.
69
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРП/БКП преди 4 години
Запомнете, ние - партията Майка, партията на Народа, демократично избраните от 34% от ГЛАСУВАЛИТЕ на изборите, имаме за цел да Ви предпазим Вас, нашите мили поданици. Затова искаме от Вас да си стоите по дупките - опа, по къщите искахме да кажем, без заплати, без доходи, без права. Ние ще имаме грижата да ви зомбираме както си трябва, да ви глобяваме, да ви проверяваме (но не и да ви лекуваме) а такива истории като тази ще зачестяват - свидетелство за добре вършената от Нас работа. Благодарим.
68
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен истината е, че младото момиче ако е заразено с Коронавируса най-вероятно ще има хрема за една седмица и това е. Ако бабата се зарази 100% ще отиде в болницата, където шанса да оцелее е 50:50.Така, че не съдете.Ако този вирус засягаше само младите хора, а пропускаше дъртаците с една безобидна хрема; при случай, че момичето види, че бабата се връща от раздумка с много други заразени баби щеше да си вдигне куфарите посред нощ.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото наистина важно нещо е опитите в Турция да не спират!
66
2
 
23
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Във входа, където живея, има такива бабишкери. Мислят си, че като имат една мухлясала панелка, всеки от провинцията е под тях. Държат се супер нагло.
65
3
 
15
 
! Отговори
anon преди 4 години
ох дано се прочисти земята от прости хора. Чувам че заразата избирала най-простите. Полицаи, депутати...
64
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 80Нито едното нито другото лайню "родолюбски". :)))))))) Аз съм един мирен наблюдател който не спестява истината за твоята кирлива семка и двора който сам окендзваш заедно с повечето останали български фекаломети в държавата ***, преобразена от вас в такава! Милиард Евро камо ли Долари могат да ви купят акъл или напредничав манталитет от който се нуждаете. Закъсали сте го благодарение на личностното си масово слабоумие и кривата вяра в личните си възможности.:))))))))))