В София: Нови мерки срещу COVID-19 на Женския пазар и пазара "Д. Петков"

Ограждения около тържищата, еднопосочно движение, дистанция от минимум 2 м
Обновена: 10 апр 2020 16:35 | 10 апр 2020 16:35, Павел Гълъбов
30

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Затягат се мерките за борба с COVID-19 на територията на Женски пазар и пазар „Димитър Петков“, стопанисвани от дружеството Пазари Възраждане ЕАД . Мерките са в отговор на заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за борба с коронаривуса, съобщиха от дружеството.

Поставени са ограждения около търговските площи на двата пазара, въведено е и еднопосочно движение с пропускателен режим с КПП на входа и на изхода с основна цел да се ограничи струпването на хора на едно място и да се минимизират възможностите за разпространението на заразата. Входната точка на Женски пазар е откъм ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, а изходящата, е откъм бул. „Сливница“. На пазар „Димитър Петков“ – входът е от откъм бул. “Ал. Стамболийски”, а изходът – откъм бул. “Т. Александров”.

„До преди няколко дни на Женски пазар клиентите бяха малко, но топлото време доведе хората и това наложи да предприемем бързи стъпки за надграждане на предприетите от нас мерки още с въвеждането на извънредното положение и да ги затегнем. Въвеждането на пропускателния режим с две КПП-та ще ни позволи да управляваме човекопотока и достъпа на потребители до сергиите, както и ще подпомогне търговците да налагат дистанция при пазаруване от минимум 2 м., и най-вече да ограничи струпването на клиенти на една сергия. За целта на Женски пазар първоначално ще се пропуснат 80 човека, а за пазар “Димитър Петков” – това ще са 40 души, след което влизането в посочените сектори ще следва принципът “излязъл-влязъл. Това означава, че нови клиенти в зоните ще се допускат само след устно уведомяване на служителите на входните точки от служителите на изходните точки за напуснали такива. Осигурили сме радиостанции на охраната ни на входните и източните точки и комуникацията между тях ще се осъществява непрекъснато. Освен това нощната охрана ще работи през деня и ще помага на дневната смяна за спазване на мерките.“, каза Драгомир Димитров.

Търговците, наематели в зеленчуковата част на Женски пазар, вече са задължени да носят предпазни маски и ръкавици, и да дезинфекцират работното си пространство постоянно. Ако не спазват това изискване на общинското предприятия, което стопанисва търговските площи, ще се прекратяват договорите им за наем, уточняват от дружеството. Това изисквания ще важи и за пазар „Димитър Петков“.

На двата пазара са монтирани мощни тонколони, от които звучи запис от СДВР с напомняме на хората да спазват мерките за борба с COVID-19, а на павилиони и сергии са разлепени и писмени инструкции за гражданите. Чешмичките на територията на Женския пазар са снабдени с течен сапун и са превърнати в пунктове за дезинфекция. На територията на тържището са монтирани допълнително и още две мобилни чешми.

Продължава и редовната дезинфекция на Женски пазар и на пазар „Димитър Петков“, както и на Предгаров площад „Ротонда“. Дезинфекцията на откритите пазарни площадки се прави след приключването на пазарния ден и се комбинира с миене на цялата територия на тържищата с оглед по-голяма превенция и грижа за здравето на клиентите и търговците на площадките. Дружеството продължава да осигурява нужните лични предпазни средства – защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на спиртна основа на служителите си и на търговците на двата пазара.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да и преди великден ще затворят пазарите, за да фалират прекупвачите. Всичко е точно.
27
2
 
0
 
! Отговори
3M преди 1 месец
Затворете гнусните пазари!
26
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Добре, че дойде короната, та да дезинфекцират малко.

Ако вземат и да измият улиците, няма да е лошо.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се смееш ли да ревеш ли. Мале в какво са се превърнали хората, то попринцип българите сме малко .... ама след този грип българина тотално ще изтрещи!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А от пазара в илиянци колко тестуваха -това бе второто огнище след онова със семейството от селото в което бяха празнували -тук се прави нещо мижем да те лажем както е тестуването в Банско
23
1
 
9
 
! Отговори
МаскатА преди 1 месец
И с какво маска с по 1мм дупки помага срещу вирус с 12 микрона диаметър.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички пенсионери с маски, при младите един от 10 с маска. Това виждам в София.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пенсионери, тълпи пенсионери, суматоха, а ние уж ги пазим. Няма как да пазиш някого, ако сам не иска да се пази. Игла да пуснеш в тарапаната от пенсионери без маски, няма къде да падне. И полицай по колите за разкош.
20
5
 
3
 
! Отговори
ист преди 1 месец
Срамота. Мъже пазаруван в женския пазар. До къде я докарахме. Този вирус май ни обърна резбата.
19
3
 
13
 
! Отговори
Варна центъра преди 1 месец
Аз ходих на месарница днес.
Всички отвън през три метра с маски, млади хора.
Баба ви отпред - без маска, ама как.
Излиза човек от вътре и тя се промушва покрай него през вратата, сакън да не артиса отвън или месото да вземе да свърши.
Той горкият се залепи за стъклото направо.
Повече няма да коментирам.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Размерът ("мерките" му) има значение, ей!!!!!!
-)))))
17
2
 
11
 
! Отговори
Уонко Нормалият преди 1 месец
Мутра, милиоцинер, олигарх. Пожарникарче, шофърче, политяга... Амеба, плазмодии, Винету! Сеща ли се някой?
16
5
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 1 месец
Гледай да не те натоварят в някой военен камион заедно с други трупове !
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя , има депозити и заплата . Иначе ако шефът я уволни и остане на издръжката на държавата от цели 300 евро обезщетение ще квичи като прасе преди да го заколят.
Има време като изпапкат депозитите, ще сменят плочата.
14
3
 
12
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Тези дето не работят ще вземат 610 лева , а работещите 700 лева , егати "справедливостта "!
13
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До тя

сподели кое ти е "добрето",Тонке?!

..Аз лично ти вярвам,че ТИ може и да си добре,седяща пред компа и блъскаща герболозунгите.

Но нито ТИ,нито чорбаджията ти сте в правомощието да се обаждате от името на цялата нация!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То мерки то правила то регулатори и всички са на държавна заплата,и чакат тези дето санкционират да внасят данъци за да взимат те чиновниците заплата,обаче не им дават да работят!Строшиха хатъра на хората.
11
15
 
15
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Благодарение на щаба и правителството с взетите своевремено мерки сме за сега добре !
10
0
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 месец
Тарикати шсофиянци, обикалят градчето за търговски обекти под ноем.
Мислят, че наемите ще паднат много, а то Сезон колко ще има ...
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плод зеленчука е така напомпан с дезинфектанти.. че хапнеш два домата и си излекуван от всичко !!...