"Факултета" с 12 семейни огнища на коронавирус

60% от направените проби за ден са положителни
21 апр 2020 10:23,
60
"Факултета" с 12 семейни огнища на коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Констатираха се 12 семейни огнища на територията на квартал „Факултета“. Това каза директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, съобщава bTV.

Още по темата

В последните дни са били направени 216 проби, като през последния ден от 20 проби, направени по метода PCR, положителни са били 60 %, иначе казано – 12 от тях.

„Това значи, че доста голяма част от изследваните носят коронавируса в себе си. Това са хора, които нямат абсолютно никакви симптоми. Изследванията още продължават. Над 70 епидемиологични проучвания са направени на територията на квартал „Факултета“ само за почивните дни“, допълни д-р Пенчев.

Роми от "Факултета" се каят за протеста, тестваха се доброволно

Пенчев коментира и възобновяването на женските и детски консултации от днес, като обясни, че заповедта на здравния министър е ясна и правилата, посочени в нея, трябва да се спазват.

„Правят се във вторник и четвъртък – там, където общопрактикуващите лекари имат деца и ще правят детски консултации и ваксинации, не трябва да ходят други пациенти. Със записване, в определен час, по никакъв начин насъбиране на повече от двама родители с дете пред кабинета“, обясни директорът на СРЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ако ромеите наистина са на 60% заразени и болниците са празни, Мутафчийски + Джипков трябва моментално да се пръждосват.
46
0
 
0
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Пич, ти ходи да лужеш задни генералски части.Великите Организатори. Ха-Ха-Ха.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Такова нещо отдавна се разбра че няма, kpeтен
44
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
До 333Ти вирусолог ли си? Щото вирусолозите друго разправят. *** де да знам - може пък да си светило във вирусологията и утре да те видим в Стокхолм да си прибираш милиончето в зелено.
43
1
 
5
 
! Отговори
333 преди 3 години
До 123Ти така ли не разбра все още, че това му е различното на този вирус....дълъг инкубационен период, през който заразяваш наред без да имаш симптоми.
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие си говорете, ама тия първи ще придобият стаден имунитет.
41
2
 
7
 
! Отговори
Ром преди 3 години
Лъжа и измама! В момента се дават пари на ***, за да казват, че са болни от "корона" вирус.
40
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
До АнонименПоложението е по-зле отколкото си мислех.
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало в щаба вирусолози.За умствено ограничените - това е много важно.КОЙ ви осветли, че е така.Вирусолог трябва когато се изследва кръвта на пациента - дали има вируси.За какво ви е вирусолог?За да се реши карантина или каква да бъде бъдещата политика срещу вируса трябват организатори.Вирусолозите да си седят в лабораториите.Пишат всякакви умствено недостатъчни.
38
0
 
13
 
! Отговори
......... преди 3 години
А вчера платена от ромския хелзински комитет адвокатка квичеше,че блокирането на това гето било незаконно.
37
8
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
До АнонименМога да ти покажа интервюта на Китайски, Български и Германски ВИРУСОЛОЗИ които го твърдят. Има ги в мрежата колкото искаш. Теб не те ли очудва факта, че в щабчето на гологлавия император няма НИТО ЕДИН ВИРУСОЛОГ? Ама си играем на лов на вируси!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Не го твърдят това вирусолозите. Твърдят, че не се знае, доколко са заразни. Аз лично не бих искал да съм този, който ще я провери тази работа .
35
13
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
До АнонименВирусолозите твърдят (в щаба няма нито 1) , че човек без симптоми не може да те зарази. Защото за да няма симптоми, значи е преборил болестта и има антитела и вируса е отслабен и не може да оцелее. Ама народа е ***, а тия в щаба са народни хора.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААМнозинството от хората по принцип нямат никакви симптоми. Така си изкарват и болестта. Но през това време заразяват други.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то си беше ясно още като тръгнаха да се прибират от Италия щото вече няма `работа`.Само не ги виждам как ще спазват карантината. Това за тях е просто невъзможно.Трябва да се блокират ромските махали.Ако вчера са били 60% болните, днес са сигурно 80%.
32
7
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Стъкмистика отвсякъде. Знаят , че има по един болен в семейство, последните дни бройката на заразените беше прекалено малка - хоп тестват родата на болните. Хоп регистрираме 50% болни, ама без симптопми. Евала. Болен без симптом не значи ли човек с имунитет? От тия на запад събират плазма да лекуват тежките случаи , а не ги затварят в квартала.
31
0
 
12
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
ТЕ СИ ХОДЯТ НАВСЯКЪДЕ СЪС СЛУЖЕБНИ БЕЛЕЖКИ ОТ РАБОТОДАТЕЛ...СМЕХ ГОЛЕМ
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да го разбираме това? Ако от 216 проби 12 са положителни след PCR, то процентът заразени в квартала ще излезе 5,5% (ако пробите са взимани на случаен принцип). Това също не е малко, но не са 60%, както тук го представят някои. Но от статията не става ясно, дали са само тези 12 проби, или са само от "последния ден". Защо въобще ги пишете тези статии, ако от тях не става ясно, какво е положението в действителност?
29
0
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
бум и с едно гето по-малко!
28
13
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Двама тествани, единия положителен - и хоп 50%...еееййй!