Роми от "Факултета" се каят за протеста, тестваха се доброволно

Някои от тях признаха, че са сгрешили като са се събрали на протест
Обновена: 18 апр 2020 14:29 | 18 апр 2020 14:15, Ния Христова
233
 
Двата столични квартала "Факултета" и "Филиповци" продължават да са охранявани от полицията. Вчера в кв. "Факултета" се стигна до напрежение и протест заради наложената карантина. 
 
"Обстановката във "Факултата" към този час е спокойна, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Провежда се масово тестване на жителите. Има и създаден импровизиран пункт, където могат да се тестват, но това е пожелателно, а не задължително. 
 
Много хора доброволно се наредиха, за да им бъде взета кръвна проба. Част от тях признават, че са сбъркали като са се събрали на КПП-то, за да изразят недоволството си срещу мерките. 
 
Засилени са и хигиенните мерки в квартала. Всички, които влизат и излизат от "Факултета" се подлагат на задължителна дезинфекция. Полицейското присъствие остава засилено и във "Филиповци". Всички полицаи са снабдени със защитни маски и ръкавици.
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова категорично се противопостави на всякакви опити да се провокират хората на етнически принцип. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
3
 
! Отговори
Опапагалос преди 4 години
От един месец сме затворени ,мием ръцете със спирт ,дишМе през парцали. А тия ся разбрали че има корона заради тях всички сме като ***
157
13
 
2
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
156
1
 
1
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 4 години
Има ли поне арестувана една ***?
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цирковете продължават, якооооНаправо ново те шоу да направят, с поне 200 епизода
154
0
 
19
 
! Отговори
вирус преди 4 години
Тази тълпа е идеална среда за интензивна обмяна на вируси. Маските няма да ги предпазят и се страхувам, че броя на заболелите след 7-8 дина рязко ще се увеличи. Дано не съм прав, но ако има един виросоносител сред тази тълпа целия квартал ще пламне, заедно с полицаите.
153
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Пловдивското Столипиново кога ще има храна безплатно?Ей началници, идват пак избори!!!
152
3
 
12
 
! Отговори
За приятел питам преди 4 години
Бокич, един приятел пита така: Каракачанов не носи маска, Фандъкова не носи маска, Бокич ти я носиш едно към батка, а аз какво.да правя ?
151
5
 
13
 
! Отговори
tyo преди 4 години
Чак съм учуден колко бързо им платиха герберите
150
6
 
34
 
! Отговори
Стига! преди 4 години
Фандъкова без маска на публично място! Бойко Борисов се развява с джипа и влачи охрана със себе си. Инспектирал бил. Ми да му пратят снимки по вайбър и да работи от вкъщи. Хората да не излизат, да не си видят къщите, а тоя дето похарчи 2 милиарда долара за F 16 преди кризата се разхожда като онбашия в цялата страна. Сега тия от Факултето с безплатни тестове, помощи и безплатна храна. Не плащат здравни осигуровки, данъци, ток и вода, а ползват всичко! Точно Българите са дискриминирани! Стига!
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 179Ами писах че са в ръцете на политиците, знаят че ги закрилят и имат самочувствие.Обаче не си мисли че ако стане сериозно, тренираните ще им мигне окото.Ще станат послушни на мига и няма да имат грам от самочувствието което са имали.
148
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После кажете че нямат страх от полицията, дойдат ли двуметровите, не само ще се разкаят ами ще си кажат всичко.Друг е въпроса че се използват за политически цели.
147
1
 
40
 
! Отговори
ХРАНА И ПОМОЩ преди 4 години
Само да кажа, че има заповед на Фандъкова за раздавне на безплатна храна в двата кватрала. Нека, глада е лош съветник. Но казвам, че по центъра вече редовно виждам новопоявили се клошари, които реално не са класически клошари - прилично облечени с чисти дрехи, изглежда си имат жилище, но са останали без работа и пари и нямат вид на алкохолици. Някои са пенсионери. И ТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ХРАНА И ОТ ПОМОЩ.
146
0
 
29
 
! Отговори
от София преди 4 години
Малки жители на Факултета/Филиповци (не мога да го напиша по друг начин) просят в центъра на София и се завират в хората да им искат пари. Със служебна бележка ли ги пускате ? За това мерки има ли ?
145
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак им простиха. Докога??
144
2
 
32
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
И на вниманието на Гешев, на Маринов и на шефчето на софийското СДВР - фъндъкова нещо над законите ли е, че се разнася без маска? За нея глоба има ли - както глобиха Каракачанов, щото седнал на пейка? Не знам някъде да пише, че за герберастките политици законите и карантинните мерки не важат !!! И защо неосигурените кaтунари ги тестват безплатно, а платците на данъци и осигуровки си ПЛАЩАТ, ако искат да ги тестват? ТОВА СЪЩО Е ЕТНИЧЕСКА ДИСКРИМИНАЦИЯ !!!
143
4
 
20
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До БПФ...на омбудсманката в сянка Мая Манолова, на Ангел Джамбазки, на Комисията за защита от дискриминация, на Гешев, на "съдът" в Страсбург - да се посъветват с адвокат (има благородни юристи, ще помогнат безвъзмездно), да заведат граждански искове ЛИЧНО срещу тая !!! За тая гавра с нормалните хора, фъндъкова трябва да бъде безмилостно преследвана, да бъде влачена по съдилищата, докато сама не си метне примката !!! МАЧКАТ НИ ЗАЩОТО СИ ТЪРПИМ - има законови методи да се защитаваме !!!
142
0
 
14
 
! Отговори
? преди 4 години
От фурмите ли им даде?
141
1
 
25
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До Анонимен 167Тъкмо това щях да кажа и аз. В момент на форсмажорни обстоятелства, когато хора гладуват, да се раздават хранителни помощи на етнически признак, това е чудовищна етническа дискриминация, която не трябва да остане ненаказана. Хората, останали без средства веднага да засипят мейлът на фъндъкова и на Софийска община и без да се срамуват да си ИСКАТ помощ, при отказ да сезират всички възможни политици и институции, които могат да помогнат. Пишете на новата омбудсманка, на....
140
0
 
27
 
! Отговори
Немургав пита преди 4 години
Искам и аз да се наредя и да ми вземат кръв за безплатен тест. Като не съм *** и съм с чиста риза, ще може ли?
139
0
 
17
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Къде и е маската?