Отпадат часовите ограничения за излизане и влизане в София

Декларациите ще бъдат приемани по всяко време
Обновена: 21 апр 2020 10:28 | 21 апр 2020 10:28,
155
Отпадат часовите ограничения за излизане и влизане в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес, 21 април, гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация.

Още по темата


В декларацията ще трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя.

Това нарежда здравният министър в издадената днес Заповед № РД-01-226/21.04.2020 г., с която се правят изменения в Заповед № РД-01-224/16.04.2020 г., съобщават от правителствения пресцентър.

Ограничителния час бе въведен след множеството пътувания на граждани по великденските празници, това доведе до масово завръщане и километрични опашки на входа на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Тая декларация спокойно и от данни от фейсбук мога да я попълня и без да съм стъпвал в София, камо ли да съм работил там.Опитай. После ще си платиш глобата и ... все едно, че нищо не е било.
79
4
 
15
 
! Отговори
ъъъ преди 4 години
Целта на упражнението беше НАЗИДАНИЕ - да се изгаврят за пореден път с хората, да им натрият носовете и да покажат кой кара влака/ овцете, все тая. Отврат! Отврат!
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срамно е, когато се управлява на инат, безотговорно. После искат доверие и отговорнаст от гражданите. Разумът е отлетял от тази територия окончателно.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви 650лв допълнително на МВР? Не ни харчете парите от данъците,а заловете пияните и дрогирани шофьори!!!
76
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък в комунизма имаше граждаство и който го няма, духаше супата. Пак в комунизма не можеше никой освен бкп дечицата и слугите да ходят на запад, на нас ни искаха хиляди обяснения, а понеже моя дядо е германец така и не ме пуснаха да видя родата, че била западна! А най-интересното е, че избирателите на бсп сега реват най-много за правата си! Ми да върнем правилата от комунизма- гражданство и обяснения на длъж и на шир, когато излизате от България!
75
1
 
14
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
Тиквата пак плаши хората по телевизията.
74
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ограниченията доказват за сетен път, че Андрешко е неуправляем.Всеки който искаше да наруши ограниченията си написа "декларация" и обикаля където си искаше.За всеки Андрешко е гордост да нарушава правила и закони, а да се похвали за това го изпълва със самочуствие, но е страшно възмутен, когато другите правят същото.-----------------------------------------------------------------------------------Затвори се в мазето, мишок.На изборите да ти дадат царски път, за да гласуваш за Тиквата
73
4
 
14
 
! Отговори
Ивака преди 4 години
Беше важно хора да спят по колите, така и така няма курорти сега и тъжния Годжи да покаже, че като не го слушат играе държавната палка! Не можа да въздейства на хората само с неадекватността си!
72
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая декларация спокойно и от данни от фейсбук мога да я попълня и без да съм стъпвал в София, камо ли да съм работил там. По принцип... Пунта Мара
71
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 71 Каква е целта ли? Гавра и подигравка с народа от Тиквата и сие- това беше целта!И забележи- отменят наредбата точно когато днес имаме най- много регистрирани заразяни от началото на епидемията. То бива цинизъм!
70
6
 
21
 
! Отговори
650 лева на полицай преди 4 години
Полицаите и докторите вече взимат двойни заплати. И така ще е до края на извънредното положение.Сега разбрахте ли кой има интерес от това извънредно положение ?Питам се обаче, когато ние спрем да си плащаме данъците кой ще им плаща заплатите и премиите ?!
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, някой може ли да ме светне каква беше целта на упражнението? Тези ченгета нямат ли си друга работа? Сякаш забравиха дори велики престъпници като бабите със зеленчука и хлапетата с тревата.
68
3
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Е, то хубаво ама сега пак не мога да отида до родителите ми...
67
5
 
26
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
По 650 лева на полицай на месец допълнително до края на извънредното положение.Току що Бойко Борисов го каза по телевизията.Отделно получават извънредни.Е, как полицаите няма да искат това извънредно положение да продължи вечно ?!Полицейска държава ли ставачме ?
66
2
 
17
 
! Отговори
1912 преди 4 години
Най-големите Евроатлантици и техните евтини слОги,доказаха че Комунизма е най-грижовната система и ни е предпазвала от лоши влиния чрез някои задължения и ограничения!!!!Само че тогава живеехме в спокойствие........сега ,не е нужно да ви обяснявам!!!
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаврата е тотална от герберунгелите!
64
5
 
21
 
! Отговори
Стрина Пена преди 4 години
За това сме на това дередже, заради такива като господина по-долу, дето смята, че правилата са за глупаците. И като се сетите, че 80% мислят като него... Заради това вече всеки при първа възможност бяга от този зандан. Не трябва да обвиняваме хората, че са решили да се спасят от простотията, а да се замислим как да тушираме тази простотия.Със здраве!
63
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Тол системата която въведаха можеше да се ползва ама откъде акъл!Ще се ползва. Трябва да има писмен документ с твоя подпис, за да бъдеш обвинен в подаване на декларация с невярно съдържание.Маргиналът трябва да бъде мачкан по устав - тогава най-боли.Целта е да не се пътува въобще, а не да се коментират права и свободи.Щом правата и свободите на индивида са важни за него, да си плаща! Нахалните - в затвора!
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислеш, че ще издържат 2-3 дни.
61
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, какво стана бе Генерале