Боил Банов спря слагането на климатици на Ректората

Дейностите по пробиване на фасадата са спрели в 12:30 часа
25 апр 2020 15:34,
26
Боил Банов спря слагането на климатици на Ректората

Културният министър Боил Банов спря дупченето на сградата на Софийския университет за монтирането на климатици. Министърът беше категоричен, че подобни дейности не са съгласувани с културното ведомство.

Банов разбрал за нерегламентираните действия по сградата, която паметник на културата с национално значение, от съпругата си, която видяла снимки в социалните мрежи около 12 часа на обед.

Министърът незабавно наредил проверка на директора на Главната дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство" Александър Трайков и в 12:30 часа дейностите били прекратени, а в 13:00 часа на място е пристигнала и полиция.

"Такъв проект няма! Това е нерегламентирана намеса. В понеделник продължават действията по закон с наказания и предписания", категоричен беше Боил Банов.

"Взе да ни омръзна в тази тежка ситуация. Онзи ден в Съдебната палата се снима някакво нещо, днес това решили. В тази ситуация български институции с биография да извършват такива неща. Това е обидно.“, възмути се културният министър като направи паралел със скандалния клип, заснет в храма на Темида, където се появяват разголени момичета и малки деца, въоръжени с пистолети.

Според Банов някои институции считат, че са над закона. "Отвратително е. Затова го сравних с това, което се случва тук", огорчен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
19
 
! Отговори
2 преди 4 години
Централна климатична инсталация е правилното решение
1
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
1-ви