Топъл обяд от 1 май до 19 юни за хора в затруднение в район "Средец"

Районът е малък, но голяма част от населението са възрастни хора
28 апр 2020 14:24,
0
Топъл обяд от 1 май до 19 юни за хора в затруднение в район "Средец"

"Топъл обяд" е инициатива, достъпна за всички столични райони. В район средец три групи се възползват от инциативата.

Първите са лица, които имат много ниски доходи или са без доходи и са поставени под карантина. Втората група са хора с увреждания, които имат затруднения да се самообслужват и да си набавят храна. Третата група са хора над 65 години, които имат ниски доходи, обясни кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков за услугата.

Топъл обяд ще се доставя ежедневно от 1 май до 19 юни.

Той обяви, че има и втора програма, за която район "Средец" кандидатства. Тя е с по-широк обхват, няма подоходен критерий и се отнася за разширяване на функциите на "Социален патронаж".

"Това са средства от Министерството на социалните грижи, а втората програма е с европари", уточни Трайков относно финансирането на двете програми.

"Категорията, която има подоходен критерий, се отнася за хора с доходи под прага на бедност. Определеният за тази година праг на бедност в България е 363 лв. на месец. Условията са публикувани на сайта на район "Средец", обясни кметът на столичния район за Bulgaria ON AIR.

По думите му районът е един от малките, но на територията му има много възрастни хора. Относно отварянето на парковете, Трайков посочи, че категорично одобрява решението.

"Зоната на Борисовата градина, която е най-харесвана, се намира на територията на район "Средец". Има сравнително малко хора, в тази ситуация дори изглежда малко излишно да се фиксират определени маршрути", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари