"Синя" и "зелена" зона отново платени за софиянци

Безплатното паркиране в централните части на София създаде проблеми
7 май 2020 07:00,
42
"Синя" и "зелена" зона отново платени за софиянци
Снимка: БГНЕС

От днес "синята" и "зелена" зона за паркиране в София вече се заплащат. Нарушителите ще бъдат глобявани, а паркираните автомобили, които пречат на движението, ще бъдат репатрирани принудително. Заради неспазване на правилника за движение в града се налага да бъдат отворени зоните за платено паркиране, обясни зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев, съобщава БНР.

Още по темата

"Вече са стотици жалбите, свързани със "зелената" и "синята" зона. И те не са само от граждани, които са ползватели, живущи в съответните зони. Изключително много нарушения на Закона за движение по пътищата се случват. Създават се предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Мерките, които ние предприемаме са и нашата отговорност и към финансирането на транспорта, защото е ясно, че приходите от "зелена" и "синя" зона подпомагат дейността на градския транспорт, а нашата идея е да имаме по-чист, по-екологичен транспорт и съответно това да се случва в дългосрочен аспект, а не да гледаме краткосрочно за месец-два какво се случва."

Безплатното паркиране в центъра на София
беше въведено като временна мярка в борбата със заразата от коронавирус.

От днес ще започне да функционира и "синята" зона за платено паркиране в Бургас. Тя ще е с работно време от 9:00 до 19:00 ч. в работни дни. От 11 май ще започнат да функционират нови две подзони към сегашната схема- зона 22 в квартала "Възраждане", и зона 23 в комплекса "Братя Миладинови". Това съобщиха от пресслужбата на Община Бургас. Към този момент "зелената" зона остава безплатна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
5
 
! Отговори
?? преди 3 години
Много е евтино да имаш кола.Не може за 32 лв/година и фиктивен ГТП да ти е позволено да имаш по 3-5 коли, които не се използват и само заемат място по улиците. Някои и по градинките...Безплатно няма как и не трябва да има!
14
1
 
10
 
! Отговори
alf преди 3 години
пак ви казвам общинска фуирма ве хора проумейте го : ОБЩИНСКА ФИРМА - ЗАЕМА ОГРОМЕН РЕСУРС ХОРА - НО ТОВА НЕ И СТИГА И ЗАПОЧВА ДА ТОЧИ ДЪРЖ БЮДЖЕТ ПО СХЕМАТА 60/40. плащайте си стадо давайте плащайте
13
4
 
2
 
! Отговори
До14 преди 3 години
Да ти имам езика *** анонимен,явно си ,,софиянец" от Люлин!Когато някой е действително т.п.,това няма как да му бъде обяснено.Такива като теб,само цапат земята с присъствието си!
12
5
 
5
 
! Отговори
ДО 11 МАРГИНАЛ преди 3 години
Щом си маргинал,как да ти ДАВАТ за нищо?Когато се адаптираш към нормалното човешко общество,започнеш да учиш или тръгнеш на работа,плащаш си данъците и осигуровките и спазваш закони,правила и норми. Толкова е просто маргинале!!! Парите и просперитетът ти е в твоите ръце ,никой няма да ти даде !
11
10
 
8
 
! Отговори
Стар преди 3 години
Добра новина,време беше.Софиянци сме доволни,,,мигрантите ,,софийски жители" естественно не са! Браво на общината ,така поне мъничко да ги озаптим !....И не е лошо да вдигнат още малко мизата,както е по белият свят.
10
0
 
13
 
! Отговори
Маргинал преди 3 години
Кога ще има нещо от което да получим пари не само да даваме?! Не казвам без да се трудим а да се трудим за пари които да са заслужени не с връзки.
9
3
 
14
 
! Отговори
Alf преди 3 години
В болниците не достигат хора а кметицата заема огромен ресурс за цгм който не стига друго но източва държ бюджет по схемата 60/40. Вдигането на коли е незаконна дейност и моя съвет е да ги връзвате с вериги, детонатори в резервоара и квото има. С незаконна дейност незаконни мерки
8
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време беше и няма какво да се сърдят от провинцията - живеят тук, чупят тук улиците, замърсяват тук въздуха ама иначе данъци плащат към другия край на България. Няма човек от *** къде да си паркира колата и то в цилищен квартал, не в бизнес зона да кажеш, че някой работи там.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпо че отново я правят платена. Трябваше да стои така. Пак ще се юрнат по автобусите.
6
7
 
27
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
За мутрите политици е по-важно да ни ошушкат, отколкото да стимулират ползване ба личен автомобил... явно за тях е по-добре да се наблъскаме по автобусите , за да увеличим заразените! Уникално прос*и хора!
5
5
 
12
 
! Отговори
А така преди 3 години
Да понапълним малко общинския бюджет. Улици и дупки трябва се асфалтират. Транспортът търпи загуби.До 4, Ти къде си виждал селянин и поп да плащат? Тия двете категории са свикнали да живеят на вересия.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СелянинИ няма да я плащаш, докато си стоиш на село.В момента, в който дойдеш да се правиш на Спфоянец, ще плащаш като поп...
3
9
 
18
 
! Отговори
Най-точния преди 3 години
Изтеглете си безплатнотото мобилно приложение Softpark за по-бързо и лесно паркиране от Google Play или AppStore. Спестява време!
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво
1
7
 
14
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
Щом е платена само за софиянци, значи аз може да не плащам.