Протест в столичния кв. "Захарна фабрика": Не сме гето!

Жителите заплашват да блокират бул. "Сливница"
20 май 2020 18:21, Анисия Иванова
34
Протест в столичния кв. "Захарна фабрика": Не сме гето!
Снимка: БГНЕС

Жители на столичния квартал "Захарна фабрика" протестират срещу намерението на общината да премести хора от Виетнамските общежития в кризисния център в квартала.

Протестът премина в шествие из улиците на квартала. В момента жителите се намират на бул. "Сливница", където протестиращите се заканиха да блокират булеварда, ако не се изпълнят техните искания.

"Животът в този квартал е напълно непоносим. Ние си имаме една циганска махала, която е с доста голям размер. Бутнаха къщи, преместиха ги от другата страна на квартала. От едната и от другата страна кварталът е с ромско население", каза една от протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Хората скандират "Не сме гето".

"Имам бизнес във въпросния квартал, сутрин отварям фризьорския салон, след което трябва да вдигна падналите трупове по земята, за да мога да приема клиенти", допълни тя.

Друга жена сподели, че хората не могат да се приберат нормално.

"Има нападения, има грабежи, има кражби. Искаме Столичната община да изпълни обещанието си, а то беше - да бъде закрит Кризисният център тази година и да бъде преместен извън нашия квартал. Свалят обеци, ограбват непрекъснато, децата ни са заплашени, карат ги да си изпразват джобовете", добави тя.

Жителите се притесняват за децата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките за дистанция и струпване на групи хора на едно мяст паднаха ли вече?
8
3
 
41
 
! Отговори
. преди 3 години
То цялата София вече е гето :)
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за шест месеца ще са там докато с нашите данъци им построят домове или им дадат ведомствени или общински да унищожат и тях.
6
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати решението местиш роми от едно място на друго да пречат на други хора.
5
2
 
30
 
! Отговори
Ами, имаше преди 3 години
Избори. *** ви избраха кметицата, сега ще слугувате и на нея, и на тях. Нали София е синя, радвайте се.
4
3
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Откакто Индианците прескочиха "психологическата' граница от 1,5 милиона и вече гонят "стратегическата" граница до 2 милиона-Животът в България стана един непоносим АД! От една страна Алчни Бизнесмени,Алчни Монополи-Никаква сигурност от МВР за деца семейства и възрастни хора-Липса на Здравеопазване-Никакъв смисъл за Пенсиониране(Ограбени от Държавата с 20% понеже били в Втори Пенсионен "Доброволен" Фонд)-Алчни банки взимащи апартаменти- страх да пресечете пешеходна пътека или да шофирате автомоби
3
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преместете ги в Бояна ве!Там има големи къщи ,за кризисни центрове са ок!
2
2
 
45
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Защо протестират срещу тези честни и трудолюбиви наши съграждани?А децата им са бъдещи лекари,архитекти,учители,компютърни специалисти,инженери.
1
2
 
35
 
! Отговори
БХК преди 3 години
Ох май Год, как може така да се говори за ромите. Бързо им докарайте едни афганистанци, арабели, *** и виетнамци. Трябва да се научат на толерантност към "малцинствата",