6 г. затвор за британец и двама българи заради дрога

Тримата са били задържани през 2019 г., притежавали и боеприпаси
Обновена: 21 май 2020 14:55 | 21 май 2020 14:54, Ния Христова
3
6 г. затвор за британец и двама българи заради дрога
Снимка: Pixabay
Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба от 20 000 лева е присъдата на британски гражданин, който беше обвинен за ръководене на организирана престъпна група за държане и разпространение на огнестрелни оръжия, боеприпаси и хероин в особено големи размери. Присъдата е издадена от Специализирания наказателен съд, съобщават от прокуратурата. 
 
Двамата български граждани, които са участници в групата получават наказание съответно от 3 години и шест месеца и 2 години лишаване от свобода и глоба от по 20 000 лева. Двамата са се занимавали с разпространението на незаконните оръжия и наркотици. 
 
Тримата бяха задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.
 
В къщата в софийското село Бистрица, която е обитавана от ръководителя на групата Лийполд Алдред, са намерени и иззети при оглед десетки пистолета от различни марки, част от които със заличени номера или преправени от газови в бойни. Хероин на обща стойност 4,1 млн. лева, предназначен за черния пазар, е намерен и изеет от къщата и автомобила, който участниците са ползвали. 
 
Британския гражданин е бил издирван с Европейска заповед за арест. 
 
Пред съда тримата участници в престъпната група са се признали за виновни. Присъдите им са приведени в изпълнение.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези британци смъркат яко и много пафкат.Нация от наркоманизирани алкохолици, крадци, ножари и авантаджии.Цял свят са търмъчили с корабите си.Търговията с роби е традиция жива и до днес.
1
2
 
5
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 3 години
МАЛКО ИМ КОЛКО ЧОВЕШКИ ЖИВОТА СА СЬСИПАЛИ