Засилен трафик към София, КАТ очаква да се приберат над 55 хиляди автомобила

Камерите на КАТ в столицата заснели 400 случая на превишена скорост за 3 дни
Обновена: 25 май 2020 17:39 | 25 май 2020 17:38, Анисия Иванова
45
Засилен трафик към София, КАТ очаква да се приберат над 55 хиляди автомобила
Снимка: БГНЕС

Столичната пътна полиция очаква днес в София да се приберат 55 - 56 хиляди автомобила, каза пред журналисти комисар Любомир Костадинов от СДВР.

В следобедните часове има засилен трафик към столицата най-вече от магистрала "Тракия", но тапи и тежки задръствания не се наблюдават, допълни той, цитиран от "Фокус".

По думите му предприетите мерки са такива, каквито са винаги около празници, когато се очаква засилен трафик.

"Имаме разположени екипи, които следят за спазване на Закона за движение по пътищата, агресивното каране на водачите, скоростния режим, както и спирането в аварийните ленти. От 22 май до момента са регистрирани 62 пътнотранспортни произшествия с материални щети, три са с леко пострадали – двама мотористи и на паркинг една жена е леко бутната. Имаме съставени около 759 документа за трите дни. 38 свидетелства сме отнели, 39 свидетелства за регистрация на МПС“, допълни Костадинов, като уточни, че данните са за територията на София.

Засечени са и общо 15 шофьори, карали след употреба на алкохол, като 9 от тях са с отчетени над 1.2 промила.

В сряда е засечен шофьор карал с около 170 километра в час по Околовръстното шосе на София, каза комисар  още Костадинов.

От 23 май досега камерите на КАТ в София са заснели около 400 случая на шофиране с превишена скорост, но работата продължава. Има и 29 души без застраховка Гражданска отговорност", но някои от тези водачи са допуснали небрежност, посочи комисар Костадинов.

По време на извънредното положение от София са излизали около 20 000 коли на уикенд, а сега са над 55 хиляди, каза той.
 


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Па селяни Жокери още повече дал господ.....
34
2
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
ПА, софийски паляци дал Господ....
33
3
 
4
 
! Отговори
Йебе ми се преди 1 месец
До: софиянец

Не си израстнал, а си израснал неграмотно Софиянче. Научете се па тогава обсъждайте другите!
32
6
 
1
 
! Отговори
Ужасена преди 1 месец
Ужас ! Ужас !
Бойко Борисов веднага да забрани движението на моторни превозни средства, за да спасим няколкостотин човешки живота.
31
0
 
8
 
! Отговори
Русе преди 1 месец
Пълни глупости!!!
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В нета има снимки от Русе веднага след Освобождението. Тогава Русе е бил същото кално село, като всички останали градове в България.
29
4
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
При всички недостатъци на монархо-фашизма преди 1944 година имаше и едно малко, но съществено предимство - въведоха Софийско жителство! А сега какво е?! Цялата диващина се е пренесла в родния ми град. Вероятно в момента над 50% от населението му са селяни. Мйеканйе, мйеканйе, страшно е!!!
28
4
 
2
 
! Отговори
Значи преди 1 месец
До Софиянец в парка

Значи си чувал само неправилни глаголни форми - ще ходиме, ще пишеме, ще четеме - пардон, софиянци не четат, - ще пиеме, ще пушиме и ще ядеме.
27
3
 
1
 
! Отговори
f преди 1 месец
Сатанистите си ги представяйте като едни дребни лъщящи тъмни буболечки, десетки пъти и стотици пъти повече на брой, но те пък колко дребни и съсипани.. Много е тъмно и много сме съсипани и Господ силно отслабен, но те сатанистите пък още по-съсипани и слаби защото им се връща и пак сме на върха на стълбицата, просто е нищета и всички слаби. Всичко на тоя свят невъзможно. Да се мрази е християнско! Когато ви трябва Бог в най-важните моменти се кръстете като луди и крещете на глас в молитвите си.
26
0
 
0
 
! Отговори
Фишовете преди 1 месец
Освен това тези 14 дни срок за плащане би трябвало да спрат да текат при обжалване до излизане на окончателно съдебно решение!
И чак след това да има срок от 14 дни с 30% отстъпка. Или пак ще го направим по Тиквенски - платете говеда пък после ще видим дали сте виновни...
25
0
 
4
 
! Отговори
Фишовете преди 1 месец
КАТ иска да довърши българите. Недоволни, че *** им и често неграмотни актове никой не ги плаща, искат всичко да е с фишове и на място! Нека първо да променят критериите за подбор на кадри. Масово "полицаите" ни са максимум среднисти с доста ограничен умствен капацитет и лишени от дори нищожна обща култура, гарнирано с традиционно ниското ниво на родната полиция. Силно се съмнявам, че те имат капацитета и преценката да налагат адекватни глоби.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-аристократичния град след освобождението с европейски изглед е Русе разбира се имат и много възрожденци.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Великите Софиянци които са се изказали - да ви питам кой велик българин е софиянец, Левски ли Ботев ли? Тук като дойдох видях няколко села с общ център, голяма аристократура вскичките завършили във Виена, толкова културни направо смях.
22
0
 
4
 
! Отговори
Пътуват хората преди 1 месец
щот им е кеф.Дано имат повече пари и да си правят густото.Живота е кратък и всеки иска своето щастие.
21
1
 
3
 
! Отговори
Bulgarin circus преди 1 месец
Е, има си хас има квота ,която да се запълни към бюджета държавата с едната дава с друг(иите)ата взима.
20
1
 
1
 
! Отговори
f преди 1 месец
Господ Бог поруган не бива.
19
1
 
3
 
! Отговори
ист преди 1 месец
Софиянци умират от глад, и се прибират да гладуват след уйкенда.
18
3
 
3
 
! Отговори
f преди 1 месец
Иисус не е бил погребан, а трупът му е бил пленен в тъмница, на инжекции за спиране на сърцето, на електрошоци и завързан с вериги, да не може да възкръсне, пленен от целия зъл свят, умаловажават фактите и защо Великден е велик ден, Иисус въпреки всичко възкръснал, започнал да се телепортира и избил и изтрепал половината ко..пе..ленца, сладкото отмъщение на Иисус, изстрадал си е победата на кръста, то се връща това страдание. Накрая полетял като Нео.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шопите с визи за Варненска област.Най-добре една автономия да обявим.
16
1
 
3
 
! Отговори
f преди 1 месец
Ходили ли сте на видеозон как приятно топли и лекува апаратът?

Ако пускат ултрабас, се усеща много приятна хладинка, след която идва и малко топлинка, требълът е топлинка, а хладинката пази топлинката и й проправя път. Лекува всичко, заличава белези и зъби растат.