Домашно куче нахапа 10-годишно дете в София

Инцидентът е станала в квартал "Горна баня"
27 май 2020 09:32, Ния Христова
53
Домашно куче нахапа 10-годишно дете в София
Снимка: Pixabay
10-годишно момче е било нападнато и нахапано от немска овчарка в София. Инцидентът е от преди 2 дни в столичния квартал "Горна баня". Немската овчарка първо нападнала кучето, което детето разхождало, предаде Нова тв. 
 
Немската овчарка е успяла да излезе от двора на стопанина си на улица "Прибойна" и нападнала и нахапала 10-годишния Гошко. Преди това се нахвърлила върху неговото куче Рошко. 
 
Бащата на Гошко Стелиян Андров е подал сигнал в полицията. Служителите на реда се отзовали много бързо. Бащата обясни, че синът му се прибрал много разстроен вкъщи. "Той беше с кървящи ръце, кученцето също. Гошко е бил съборен на земята от немската овчарка. По време на борбата той си е сложил ръката в устата на агресивното животно", обясни Андров. 
 
Бащата се притеснява, че у детето ще останат нефизически белези и смята да го води на психолог. Собственикът на немската овчарка е бил в провинцията по време на нападението, но отишъл в "Пирогов", след като детето било откарано там, за да му бъде оказана лекарска помощ. Собственикът на кучето го грози глоба в размер на 400 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хартия наши има оравило куче над 7кг да е с намордник. Омръзнало ми е от някакви лелки с анжузи на топчета и голяма овчарка/бултериер на техните синчета-гангстери, които хич не си контролират кучетата. И то живеем в центъра на София и пак нулев контрол, а по кварталите си представям какво е.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гошко май не разбира много добре родния език на баща си и изпитва затруднени в изказа си на български. Баща му каза, че живее в Великобритания от 18 години.
3
2
 
14
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Комисар Рекс се надрусал, иначе не е агресивен
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Домашните кучета като цяло са по-опасни от уличните, защото се предполага, че са свикнали основно със собствениците си.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано Гошко и Рошко да се възстановят бързо, а собственикът да се съди.