Без топла вода два месеца, в София са готови за протест

Студентски организации молят премиера да вземе мерки
Обновена: 2 юни 2020 11:02 | 2 юни 2020 11:02, Нели Христова
48
Без топла вода два месеца, в София са готови за протест
Снимка: БГНЕС

През летните месеци „Топлофикация-София” ще остави четири квартала без топла вода. Това предизвика недоволството на гражданите от „Студентски град”, „Витоша”, „Малинова долина” и „Дървеница”. Причината е ремонт. От „Топлофикация-София” обявиха, че това ще продължи от 15 юни до 15 август. Сред засегнатите ще е дори Онкоболницата в „Дървеница”.

От Национално представителство на студентските съвети написаха остро писмо до „Топлофикация-София” и кметът Йорданка Фандъкова.

„Отговор на този етап няма”, заяви Даниел Парушев, председател на  Национално представителство на студентските съвети. „Проблемът е голям. В „Студентски град” живеят около 40 000 студенти, а общо жителите на квартала са 100 000. Само допреди месец ни се обясняваше, че по време на пандемия, а то е в момента, трябва да имаме добра лична хигиена и да си мием ръцете. Сега това изобщо не е казус. Обръщаме се към всички управляващи и всички институции да вземат мерки. Премиерът трябва да направи абсолютно всичко възможно, защото се връщаме един век назад”, допълни Парушев.

Студентите се чудят как ще се справят без топла вода 2 месеца.

„Трябва да се подмени магистрален топлопровод, който е с ширина на тръбите 700 см. Това означава, че трябва да подменим не само участъци, които могат да аварират всеки момент, но преди всичко трябва да подменим подпорни арматури”, заяви Елизабет Павлова, говорител на „Топлофикация-София”. По думите й, ще бъде направено всичко възможно ремонтът да бъде съкратен максимално. От „Топлофикация-София” са пуснали запитване за по-дълъг работен ден, но подмяната на тръбите няма как да стане за две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Снежана Христова преди 3 години
Драги студенти,не може да искате да не се сменят тръбите.Ако излезете на протест,незабравяйте,че много софиянци ще излеземе на контрапротест,защото ние искаме да се подмени остарялата вик система в града ни независимо от временните неудобства.А който държи да има непрекъснато топла вода може да си купи бойлер ако е от града,а за тези студенти от провинцията могат да си отидат по родните мяста.Все пак е лято.Предполага се,че ако сте сериозни студенти сте си взели изпитите .
39
0
 
5
 
! Отговори
топло преди 3 години
ПР-ката на топлофикация вече го каза - ако не се направи сега ремонта ще се изгубят едни европейски пари... демек ще седим 2 месеца без топла вода не защото е необходимо, а защото трябва да се усвоят парите и да се раздадат комисионните и рестото.
38
4
 
2
 
! Отговори
Лелееее.. преди 3 години
Е, колко плащат за да протестираме....?!!ЗА по-малко от сто лева, не отивам!
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога и къде ще има протести? Искам да изразя недоволството си!
36
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
все измислят за какво да източат едни пари, през година сменят магистрални топлопроводи, как пък не ги смениха се питам аз.много им дреме кой ще е без топла вода за 2 месеца, важното е някой шеф да си напълни джоба, за да замине някъде, където няма профилактика.беднякът винаги си е бил бедняк, без значение дали става въпрос за топлофикация или за нещо друго.
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С непрекъснатите строежи на нови блокове (кой им дава разрешения и как ???) се разбиват пътища и имаме непрекъснати аварии. Блок до блок, но няма детски градини, площадки, градинки, мед. центрове!
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво отчитат. Трябва да ми върнат 180 лв при първо отчитане, а след второ - трето се получава да връщм 120-150лв. Разбира се, обяснения има:(((
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тръгнали да говорят за Бай Тошо и какво било по онова време с режимите - ха... ха...Слугата му - Винету Тулупа, го задминава със светлинни години. Циркаджия-клоун за премиер, още за 4 годинки да си го изберете...
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бла-бла. Топлофикация бави цяла година намаляването на цените...все пак цената на газа намаля с над 43%. Сега ще има отчитане - 1.10лв на цифричка, има 6 цифри на топломера на радиатор! Запознатите споделят, че тези топломери нищо не мерят.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна бих отсвирила Топлофикация, ако не живеех в блок. Идва ми да продам апартамента, но...проблемите ще имам други проблеми.Трябва да бъдем единни срещу монополиста Топлофикация и срещу тези, които с години не си плащат отоплението.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам, че трябва да се направи този ремонт, но 2 месеца не са ли малкооо дълъг период? Или ще работят като в администрацията, от понеделник до петък от 9 до 5 и със съответните обедни и технологични почивки? Никой не обича да работи на три смени или в неделя, но когато се налага...
29
0
 
8
 
! Отговори
Евгени преди 3 години
Браов на организацията и на това момче Парушев!!!
28
4
 
6
 
! Отговори
Абе преди 3 години
И без това ще копаят и ще слагат нови тръби, а не е ли по-добре да ги положат успоредно и да ги съединят за 2 дни, ами все сложното се сещат.Или пак е няква схема за крадене.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПробвай се при 20-етажен блок да убедиш всичките си съседи!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ATAKA_FOREVERНа село няма нито топлофикация, нито градски транспорт и ще ти е тихичко и спокойно целогодишно! А дали ще ти е топло зимата си зависи само от теб и от това колко дърва си купил.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До cazzo duroТо бойлер лесно ще си купиш, но първо не във всяка баня има достатъчно място и второ после ще плащаш двойно, веднъж за тока и веднъж на Топлофикация, че ТЕХНИТЕ тръби минават пред ТВОЯ имот. Ако не си пробвал, пробвай да се отървеш от Топлофикация. То са такси сградни инсталации, то са такси защото са дошли да ти отчетат топломерите, то са чудесии. И накрая, ползвал или не плащаш. Доли и за услуга, която не желаеш!
24
1
 
6
 
! Отговори
Odpo преди 3 години
700 см!!!!!!!!!!!!!!!! Това ще да е ОГРОМНА ТРЪБА БЕ ххахахахахахааха
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 месеца?! Е, тия не прекаляват ли само мъничко, а? То това си е по-зле от профилактиките едно време! А, в същото време Топлофикация си надува сметките и хич не ги интересува. Имаш, нямаш топла вода, ПЛАЩАШ! Да не говорим, че тази топла вода я плащаме 2 пъти. 1 път на Софийска вода за самата вода и 1 път на Топлофикация!Обаче това, че 100 000 човека, някои от които с малки деца, ще останат в жегите без топла вода, е много важно! Нали си плащат!
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намерили за какво да протестират....ами да грабват по една лопата и да помогнат да свърши по-бързо ремонта.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива частни монополчета като Топлофикации - София, които си въртят печалби под масата въобще не трябва да съществуват. Сега или никога. Излизай на протест!