Срещу расизма, 5G, Алепу - три протеста в София

Демонстрациите са организирани в социалните мрежи
6 юни 2020 10:55, Петя Славова
345
Срещу расизма, 5G, Алепу - три протеста в София
Снимка: БГНЕС

Три протеста и една демонстрация ще се състоят в съботния ден в столицата, предаде БГНЕС. Демонстрациите са организирани в социалните мрежи. От 10 до 23 ч. на пл. "Народно събрание" започна демонстрация срещу строежа в Алепу.

На 6 юни в държави по целия свят ще се състои международен протест срещу въвеждането на 5G-технологията. В България също ще има протести на 6 юни 2020 г. в градовете София, Русе, Добрич и вероятно в други градове, организирани от групата Stop5GBulgaria. Протестите във всички български градове са от 11.30 ч. до 12.30 ч., с последваща подписка. В София протестът ще се състои на площад "Народно събрание" от 11.30 часа, съобщиха организаторите.

Още по темата

Те разпространиха текста на подписката на Национална гражданска инициатива "Стоп 5G в България, защото здравето е по-важно":

"Ние, долуподписаните, искаме Народното събрание на Р. България да приеме решение за налагане на Мораториум върху експериментирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на телекомуникационно оборудване, работещо по стандарт 5G на територията на Република България. Действието на този мораториум да бъде в сила до предоставянето на неоспорими резултати от международно приети eкспериментални, епидемиологични и други научни изследвания, доказващи липса на вредно биологично въздействие при кратковременна и хронична експозиция от радиочестотно излъчване по стандарт 5G върху хората и заобикалящата ни природа – животни, насекоми, растения и др.", заявяват протестиращите.

Български родителски централен комитет и родители на пострадали от ваксини деца организират в София протест за отпадане на задължителния характер на ваксините в България. Протестът цели промяна на действащата нормативна уредба за имунизациите в България и извеждане на правото на българските граждани на свободен информиран избор, при осъществяване на тази медицинска интервенция. Малко известен факт е, че фармацевтичното лоби си е извоювало правото ваксините да не се подлагат на проверки за качество, защото те не се водят в групата на лекарствата, според протестиращите. Недоволните родители ще протестират пред Министерски съвет в 12 ч.

На бул. Витоша от 16 часа ще се състои протест "Не на расизма и полицейското насилие. Солидарност с ромите!“. Събитието е организирано във фейсбук от "Български майки против фашизма, расизма, ислямофобията и хомофобията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Мале, колко дебилни НПО-та са се нароили!
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Panov (95)Целта е ясна - ако полицията у нас си позволи занапред да подгони някой обитател на екзотична махала заради това, че е извършил престъпление, този извършител да бъде въздиган в ранг национален герой, ченгетата да идат в пандиза, а тумби от махалата да получат правото за едноседмично разграбване на магазините в населеното място.
77
3
 
5
 
! Отговори
f преди 3 години
тая уса от посолството на сащ в бг не се ли вижда колко плоска е в тялото, абсолютно за нищо не става
76
3
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Продължение.И там, и у нас, полицайте и жандармеристите са хранените кучета на власттта, които я пазят, и за това се чувстват напълно безнаказани. Ицвинявам се за думите си на 10% свестни полицаи, у нас, но имам чувството, че в КАТ например, избират с конкурс по наглост почти всичките, като се почне от последния катаджия, току що излюпил се с пагони и натягащ се за служба пред началниците, та се стигне до служителките в администрацията. Навън, без униформа и сами, са кротки и гледат в земята ..
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли ромове на протеста ..явно и те са расизма ))
74
0
 
17
 
! Отговори
Йок марули с оцет преди 3 години
Нали вчера писаха, че организатори на шествието следобед днес по бул. "Витоша" са афроамериканци, които работели като преподаватели в американски учебни заведения у нас?Кога и откъде се пръкнаха тези майки?!Щом искат да афишират някаква солидарност с ромите (не знам в какво отношение ще се солидаризират), нека да идат днес в кв. "Димитър Миленков" и да изразят солидарност - например, за борба срещу употребата на наркотици, нали това е билов основата на убийството на онзи младеж?
73
4
 
4
 
! Отговори
хахахахаааа.... преди 3 години
ВАУуууу....Българите протестират, истински европейци...
72
8
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До ист Може да е всякякъв починалия ***, но не в това е въпроса.Въпроса е , че полицая упражнява насилие срещу вързан и повален на земята човен, в момента напълно беззащитен.гледах и видеото с бутнатия старец в , който си удари главата.С какво този човек, видимо стар и без оръжие, заплашва полицай въоръжен до зъби, че и с каска и щит?Същото е и у нас-помните ли русата полицайка, която буквално скачаше по гърба на повален и вързан човек? Чувстват се безнаказани и там, и тук.Ще продължа.
71
4
 
14
 
! Отговори
Българинът преди 3 години
ДНЕС Е ЗАДУШНИЦА ТИЯ ПРОТЕСТИ ЩЕ МИ ПРАВЯТ СРАМ И ПОЗОР
70
0
 
23
 
! Отговори
БАСИ ЦИРКА преди 3 години
"Български майки против фашизма, расизма, ислямофобията и хомофобията" ??????ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
69
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които мислят 5G за безопасна да си мушнат главите в микровълновите, те и без това нямат мозък.п.с. Те всички японци са комунисти, за това не са я въвели още
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РОМИ ПРОТИВ 5 ДЖИ!
67
0
 
7
 
! Отговори
Лошия преди 3 години
Бреййй тука вече не знам как да пишем, щом Модер атор вече се цензурира...хахах
66
1
 
20
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Български майки против фашизма, расизма, ислямофобията и хомофобията????Кви са тия бе????Лесбийки заченали от африканци и родили хомосексуалисти???Тия даже и на снимка не искам да ги виждам.
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, брата на турците и крепител на руските проекти на кой протест ще отиде? Пада му се да протестира против ЗАПАДА, иначе защо крепи руските проекти?
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 ДЖЕ ИЛИ МАХЛЕНСКО АТИДЖЕ ИЗБИРАЙ САМ.
63
1
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
До Калеко АлекоНе се връзвайте тъй лесно."Български майки против фашизма, расизма, ислямофобията и хомофобията" е майтапчийска/ сатирична група във фейсбука. Горещо ви препоръчвам да я посетите. Страхотен смях и бъзик!
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 76Мая може да изнася столовете пред Парламента, на ги няма "масите" !Сега Божков я изпрати да митка из страната за да събира електорат, че ще спре кранчето на "Седни България" !
61
6
 
1
 
! Отговори
Лошия преди 3 години
Браво!Има много свестни българи, но не са под светлината на прожектора и за това хората си мислят че сме расисти :)
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки русофил трябва да бъде васксиниран с 5G та да видите шпионските им практики и как продават държавата.