Срещу расизма, 5G, Алепу - три протеста в София

Демонстрациите са организирани в социалните мрежи
6 юни 2020 10:55, Петя Славова
345
Срещу расизма, 5G, Алепу - три протеста в София
Снимка: БГНЕС

Три протеста и една демонстрация ще се състоят в съботния ден в столицата, предаде БГНЕС. Демонстрациите са организирани в социалните мрежи. От 10 до 23 ч. на пл. "Народно събрание" започна демонстрация срещу строежа в Алепу.

На 6 юни в държави по целия свят ще се състои международен протест срещу въвеждането на 5G-технологията. В България също ще има протести на 6 юни 2020 г. в градовете София, Русе, Добрич и вероятно в други градове, организирани от групата Stop5GBulgaria. Протестите във всички български градове са от 11.30 ч. до 12.30 ч., с последваща подписка. В София протестът ще се състои на площад "Народно събрание" от 11.30 часа, съобщиха организаторите.

Още по темата

Те разпространиха текста на подписката на Национална гражданска инициатива "Стоп 5G в България, защото здравето е по-важно":

"Ние, долуподписаните, искаме Народното събрание на Р. България да приеме решение за налагане на Мораториум върху експериментирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на телекомуникационно оборудване, работещо по стандарт 5G на територията на Република България. Действието на този мораториум да бъде в сила до предоставянето на неоспорими резултати от международно приети eкспериментални, епидемиологични и други научни изследвания, доказващи липса на вредно биологично въздействие при кратковременна и хронична експозиция от радиочестотно излъчване по стандарт 5G върху хората и заобикалящата ни природа – животни, насекоми, растения и др.", заявяват протестиращите.

Български родителски централен комитет и родители на пострадали от ваксини деца организират в София протест за отпадане на задължителния характер на ваксините в България. Протестът цели промяна на действащата нормативна уредба за имунизациите в България и извеждане на правото на българските граждани на свободен информиран избор, при осъществяване на тази медицинска интервенция. Малко известен факт е, че фармацевтичното лоби си е извоювало правото ваксините да не се подлагат на проверки за качество, защото те не се водят в групата на лекарствата, според протестиращите. Недоволните родители ще протестират пред Министерски съвет в 12 ч.

На бул. Витоша от 16 часа ще се състои протест "Не на расизма и полицейското насилие. Солидарност с ромите!“. Събитието е организирано във фейсбук от "Български майки против фашизма, расизма, ислямофобията и хомофобията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората ще си изградят 5G мрежата, ще дръпнат пак напред, а ние ще продължим да им слугуваме...
98
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демонстрират против расизма, 5G, Алепу и в полза на разпространението на коронавируса. Резултатите от протеста очаквайте след седмица.
97
19
 
3
 
! Отговори
! преди 3 години
Тези протести на 5G и Алепу са организирани от комунистите. Единственият смислен протест които е подкрепен от нас нормалните дясно мислещите хора е този срещу расизма. Виждаме как всекидневно на ромите им се ограничават правата. Това трябва да спре, трябва да се спре расиско-фашиската и комунистическа идеология. Онези неандерталски които пискат против 5G искат да живеят в пещери, 5G било доказано вредно и цигарите са вредни но гората пушат. Да кажем не на расизма и да за повече права на ромите.
96
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв расизъм, какви пет лева?
95
2
 
0
 
! Отговори
Батко ака Лошия преди 3 години
До Анонимен 108Ами не сме само ние, виж във Франция, иначе съм съгласен с това за жабата....:)
94
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да сте солидарни с ромите отидете да живеете в махалата,да се запознаете с техния бит и особености и предлагам залагания колко време ще издържат там и дали след това пак ще са солидарни с ромите!
93
2
 
0
 
! Отговори
Real преди 3 години
Целта е ясна - ако полицията у нас си позволи занапред да подгони някой обитател на екзотична махала ...********************************************Полиция - това са платените пазванти на властта. Каквото и да стане полицията е длъжна да пази властта. До тук всичко е добре, но когато отделни представители на полицията започнат да екзекутират част от подопечното им население - имаме голем проблем...
92
11
 
1
 
! Отговори
Nzz преди 3 години
Да подкрепим всички заедно всички Роми с главни Р!!! Не оствяйте езикът на омразата да говори!!
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам закон срещу идиотията...
90
2
 
3
 
! Отговори
Прдставете си преди 3 години
Човек който печели 140 милярда на година и харчи 40 ...като продава технология за пари и всички я искат този апъл този андроид този новия!..телефон! И от другата страна - човек от който нищо не зависи, няма работа, или работи за 3000 долара на година от источна европа е искарал плакат и ръкомаха, че не иска оня да става богат!!! ...дали ще успее..?!;)
89
3
 
15
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
" Солидарност с ромите!. Събитието е организирано във фейсбук от "Български майки против фашизма, расизма, ислямофобията и хомофобията".=======================================================Не се чудете драги зрители ! Това е фракция на Български Хелзинскси Комитет. Всички знаем, каква е дейността на тази антибългарска организация.
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно от най - престижните научни издания в САЩ Scientific American: "Нямаме никаква причина да вярваме, че 5G е безопасно."250 учени започнаха подписка, с настояване незабавно да се възложи мораториум върху изграждане на 5G мрежата"Над 500 публикувани изследвания доказват, че EMF радиацията влияе на живи организма в нива много под лимита на световните регулации. Ефектите включват повишен риск от рак, клетъчен стрес, увредено ДНК, неврологични заболявания".
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяла жабата , че конят го подковават и вдигнала и тя крак. Нерде расизма в САЩ нерде уж расизъм в България. Тук шведите карат мерцедеси , а българите мизеруват.
86
2
 
7
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Щом взеха да ме трият, значи съм и бръкнал на модер аторчетата...:)Дайте някой лев бе, нали взимате космически заплати...хахахах
85
5
 
12
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Нямам нищо против протестите, когато са смислени. Тези не са.Само срещу извънземните няма протест днес, ама все пак е само обедно време.
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ас ште ида на всеки протест заштото имам мнение. 5гто е нешто много упасно! това е с цел да ни маниполира и да ни контролирват. ште знаият всичко за нас а ас не искам. сашто така срещо расизамат е много важно да се протестирва заштото има много расизам в балгариа. а в алепо измирияха много хора и ас сам сас сириа. затова ште ида на всеки един протест. но наи вече ме иядосва 5гто това е врак на човечеството пуснат от сашт
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104Зависи каква е целта на протеста.Освен това, като вършиш полезна работа с определена цел, също можеш по този начин да изразиш протест.
82
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък съм ЗА протестите!Човек, който не протестира, а живее в съвременната реалност, значи вече се е превърнал в скот!
81
6
 
3
 
! Отговори
До Един от Североза преди 3 години
Няма 10% свестни ченгета.Надценяваш ги и то много.
80
3
 
20
 
! Отговори
Ivan преди 3 години
Хубаво е ,че ромите пак подръжават на запада и говорят за расизма но нека кажем честно какъв процент от цветнокожите американци работят и си плащат чинно данаците и какъв е процента на ромите в България които го правят и тогава може да се окажем в положение ,че ние българите сме подложени на дискриминация в собствената си страна и плажаме данаци за да имат ромите помощи и нахалство да се оплакват от дискриминация!