Глутница улични кучета тормози жителите на столичния кв. "Младост"

Животните са агресивни и нападат минувачи и коли
Обновена: 10 юни 2020 11:17 | 10 юни 2020 11:16, Ния Христова
44
Глутница улични кучета тормози жителите на столичния кв. "Младост"
Снимка: Pixabay
Глутница бездомни кучета тормози жители на столичния квартал "Младост". Животните нападат минувачи и коли. Хората, които живеят в района се оплакват, че не могат да спят заради силния лай на кучетата. Жителите в района настояват "Екоравновесие" да проведе спешна нощна акция. 
 
"Голяма глутница кучета обикалят около блока. Те са безкрайно агресивни. Нападат коли, нападат и хора. Зимата е още по-опасно. Изпращаме сигнали до "Екоравновесие" от ноември насам. До този момент нямаше резултат, но в рамките на няколко дни са заловени две-три животни", споделя жителка на блока в ефира на Нова тв. Съседи определят ситуацият като сцена от филм за "Дивия запад". 
 
Акция на "Екоравновесие" тече от вторник, а от организацията признават, че сигналът за проблема не е от скоро
 
"Опитахме с  традиционните методи да заловим животните, което не даде резултат. Прибегнали сме към други мерки. До момента сме заловили 4 кучета. Акцията ще продължи докато всички животни биват заловени", обясни Веселин Асенов от "Екоравновесие".
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата са прости охраните по строежите ги отглеждат и насъскват за да пазят строителните обекти като свърши строежа ги изхвърлят но те са дресирани агресивно и от там идват нападенията.Хора с проста култура това е в основата на проблема.
9
0
 
50
 
! Отговори
123 преди 3 години
Ей, голям лов пада, тия кучета са същински нинджи!
8
4
 
65
 
! Отговори
кинолог преди 3 години
Трябва категорично да се забрани храненето на бездомни животни, изхвърляне на хранителни отпадъци извън определените места и пр. форми на криворазбрана любов към животните !!! Видовете съществуват там, където имат хранителна среда. А, който чак толкова обича животните да си ги прибира в дома, да ги регистрира и да носи отговорност за тях !!!
7
1
 
52
 
! Отговори
1 преди 3 години
Бях пуснал сигнал за това място още Февруари 2020. 3 проверки показали , че кучета няма. ОТговорих им, че те не стоят там да чакат да дойдат от Екоравновесие да ги приберат, просто 1 човек трябва да стои там цял ден и вечерта до към 22-24 часа, за да види глутниците. Даже им бях писал в колко часа съм виждал кучетата - вечер след 19 и сутрин към 8, ама в колко са правили проверка е друг въпрос.
6
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си изхвърляте домашните любимци като ненужни вещи, така ще е!
5
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Екоравновесие"не решава проблема с бездомните кучета,то ги създава.Миналата година точно в този сайт имаше интервю с тях и една откачалка рускиня които агитираха да се правят къщички за кучета в околоблоковите пространства в "Младост".
4
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема с кучетата е от 3 десетилетия и няма да се реши никога докато има хора които си купуват 🐕 и ги изхвърлят поради невъзможност да ги гледат.
3
23
 
33
 
! Отговори
веги ББ венсеремос преди 3 години
Няма да коментирам заглавието, яко натрапващо расизъм, хейт и неразбиране. Но нека си спомним пиратките по Нова (година). Е този куче ги помни, или той или тя или ЛГСБД, което в статията фашистити са пропуснали.
2
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак гласувайте за хремавата учителка по руски от село Белчин, самоковско.
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е истинска новина, защото Младост е квартал на европейска държава.Такива неща, като презпризорни животни няма, няма и да има.