Глутница улични кучета тормози жителите на столичния кв. "Младост"

Животните са агресивни и нападат минувачи и коли
Обновена: 10 юни 2020 11:17 | 10 юни 2020 11:16, Ния Христова
44
Глутница улични кучета тормози жителите на столичния кв. "Младост"
Снимка: Pixabay
Глутница бездомни кучета тормози жители на столичния квартал "Младост". Животните нападат минувачи и коли. Хората, които живеят в района се оплакват, че не могат да спят заради силния лай на кучетата. Жителите в района настояват "Екоравновесие" да проведе спешна нощна акция. 
 
"Голяма глутница кучета обикалят около блока. Те са безкрайно агресивни. Нападат коли, нападат и хора. Зимата е още по-опасно. Изпращаме сигнали до "Екоравновесие" от ноември насам. До този момент нямаше резултат, но в рамките на няколко дни са заловени две-три животни", споделя жителка на блока в ефира на Нова тв. Съседи определят ситуацият като сцена от филм за "Дивия запад". 
 
Акция на "Екоравновесие" тече от вторник, а от организацията признават, че сигналът за проблема не е от скоро
 
"Опитахме с  традиционните методи да заловим животните, което не даде резултат. Прибегнали сме към други мерки. До момента сме заловили 4 кучета. Акцията ще продължи докато всички животни биват заловени", обясни Веселин Асенов от "Екоравновесие".
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
32
 
! Отговори
Животните преди 3 години
Ли са виновни или хората?Виновни ли са.,че.са се родили бездомни?Популацията трябва да се намали с кастрация.С правилна кастрация,не с осакатяване и убийства.Жестокостта е грях,плащана от.нас хората.Бъдете хора!
29
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То да е само в Младост.Елате да видите във Фондови жилища...
28
4
 
40
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
До *** Животно-любите са психично болни.Това е същата прослойка която пробутва толерастията и мулти-култито и че ***-ка-ци-те са били видиш ли хора... ЕМИ НЕ СА . Като толкова си обичат жувотните - да си ги вземат у къщи...аа ама като усмърдиш, по новия правилник могат съседите ти да те изхвърлят от панелката....
27
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екоравнивесие ли отговаря за живота и нормалния живот на хората? Общината има тая задача. Екоравновесието ще изпълнява каквото му се нареди от Общината, а не обратно.
26
5
 
49
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
В Италия модела за справяне с бездомните кучета е много добър... Прибират песа в приют, и ако до един месец никой не го осинови , се евтаназира.
25
3
 
43
 
! Отговори
Нина преди 3 години
Статията е вярна. Живея в Младост 4.Тея ***, бяха 7 на брой и се влачиха заедно. По цяла нощ лаят.
24
4
 
52
 
! Отговори
*** преди 3 години
Не разбирам защо ме триете, обидих "майките" на кучинките ли. Просто имам наблюдения по кучкарските групи във Фейсбук, такава злоба и такива клетви никъде няма.Голяма част от така наречените защитници наистина не са в ред. Храненето на тези животни само задълбочава проблема.
23
5
 
38
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Дали ще изчезнат кучетата, ако хората не ги хранят?Не е ли по-добре да не са гладни, за да не нападат?И аз не знам.Знам само, че нямат място в населени места. Решението е в ръцете на общинарите, които въпреки закони и наредби нищо не предприемат.
22
3
 
41
 
! Отговори
Брадвата преди 3 години
Писал съм им сигурно 10 пъти за група кучета в Младост. Уви. Не могат да ги намерят. А те просто се разхождат наоколо..
21
2
 
45
 
! Отговори
Petrov преди 3 години
Тези *** са в района от години. 2014та подадох сигнал след като нагризаха 15тина коли докато гонят котките. Екоравновесие учудващо бяха на адрес на следващия ден. Получих дори обратна връзка - кучетата са намерени, били вече маркирани, затова ги оставили както ги намерили ... да се оправяме ние ...
20
5
 
41
 
! Отговори
кинолог преди 3 години
Да бъдем коректни. Действително програмата за залавяне, кастриране и връщане на бездомни кучета дава резултат. Популацията им е осезаемо намаляла. Два са факторите, които компрометират програмата. Единия е безконтролното развъждане на т.н. селски дворни кучета и прииждането на техни приплоди към града и отново акцентирам храненето им от безотговорни "граждани".
19
1
 
45
 
! Отговори
179 преди 3 години
Младост има идеална почва за ново голямо ромско гето точно до квартала. Даже има място за 2 гета. Тогава картинката ще е пълна.
18
1
 
49
 
! Отговори
художника преди 3 години
А тая лудата клошарка, дето напада и крещи по хората на спирката на тролея при Окръжна болница??? Няма ли кой да я прибере за лечение???
17
4
 
72
 
! Отговори
сф преди 3 години
Бездомен пес стои с вирната опашка на средата на тротоара. Добите хора го заобикалят. То си затвърждава доминиращата позиция. Аз му тропнах с крак и то се отмести неохотно. Група /глудница/ гражданки ми се разкрещяха изкарвайки ме безчувствено чудовище. Някоя от тези "гражданки" ще бъде ухапана от това куче някоя вечер прибирайки се сама. Такива ми ти работи.
16
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще ме извиняват от Екоравновесие, но от ноември 19 г., 7 месеца не могат да се справят с едни кучета? 7 месеца си взимаха заплатите - за какво? Да излезе някой и да не го отрича проблема.
15
1
 
56
 
! Отговори
Край преди 3 години
Проблема с кучетата се решава лесно бързо и хуманно и евтиноЗаграждат се до София три общински терена по 100 декара и къчетата се излавят и пращат там.Там феновете им ги отглежда както намерят за добре със собствени средства по най кучелюбив начин
14
3
 
48
 
! Отговори
Край преди 3 години
Е а докажете че са агресивниПокажете изяден човек или поне дете иначе Фандъкова не вярва
13
6
 
54
 
! Отговори
селчо преди 3 години
Ей това на столичани няма угодия. Значи, хвърля си през терасата кокалите от пилето, огризки от хляб и какво ли още не, щото е "добряк" и храни нещастните бездомни животни, но после вие като чакал, че са му препикани гумите на Голфа...
12
3
 
59
 
! Отговори
Виж ти преди 3 години
Абе как е възможно да не могат да се оправят с едни кучета бе, ако трябва ловна дружинка да пратят, какво е това безобразие в 21ви век в европейска столица??? А ако има природозащитници и пречат, на мига да си ги приберат в къщи тия опасни песове.
11
5
 
60
 
! Отговори
бг преди 3 години
До Анонимен 4Запомнете !!!!!!Породисто животно не може да оцелее на улицата. Някой да е виждал такова ?!? Бездомните животни са подвид устойчив на болести. Те се саморазмножават и съществуват благодарение на някои "граждани" със селски манталитет, които, като нямат прасенца и кокошки си дават остатъчите от храната на кучета и гълъби !