Ще преобрази ли "Визия за София" столицата ни?

Кметът на "Витоша" обясни, че ще има нови детски градини и разширяване на училища
11 юни 2020 22:25, Красимир Ангелов
10

Очаква се дългосрочната стратегия "Визия за София" с хоризонт 2050 г. да преобрази града като включи гражданите в решенията и подобри качеството на живот. Кметът на район "Витоша" Теодор Петков обясни за Bulgaria ON AIR, че предстои обсъждането на проекта.

"За пръв път имаме такава стратегия за развитие на града и в бъдещето, без значение кой е кмет, трябва да върви в зададената посока, защото тази визия не е решена в момента. Ще бъде обсъждана от Общинския съвет, ще се разисква, може да се измислят още полезни неща - нещо да отпадне, да се включи, но това е нещото, което ни липсваше до момента", обясни Петков.

Още по темата
По думите му "Визия за София" може да даде правилна перспектива за развитието на града, като една нормална европейска столица.

Петков отбеляза за "Денят ON AIR", че периодът на проекта е дълъг, тъй като някои от нещата изискват по-дългосрочни решения - промяната на общия устройствен план, как ще се развива градът, кои зони ще бъдат по-малко застроени.

"Аз съм далеч от мисълта, че е оправено всичко и проблемите са решени. Това не е така нито в София, нито в района, който аз управлявам. Има много работа още да се вложи, но мисля, че тенденцията е правилна", каза кметът на "Витоша".

"Ще продължим с разширението на образователната инфраструктура. Предстои да започнем изграждане на още детски градини, разширение на училища. Придобихме терени в кв. "Манастирски ливади", за които вече имаме ясна позиция, че ще има училище, читалище", коментира Петков.

В момента строим петата детска градина, откакто съм кмет на района за първия мандат, поясни още гостът.

"Очаквам от финансирането от правителството 15 млн. лв. - една част от тях да бъдат за нова детска градина в кв. "Павлово", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
софия преди 3 години
До АнонименТози град пройзвежда 50% от БВП на страната, а получава от държавата много по-малко.Допълнително, демографската перспектива пред България предвижда половината от населениета в България да живее в София.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чупката с тоя скапан град . Стига наливахте милиарди за крадене в пропадналата софия а останалата част на държавата тъне в разруха
5
2
 
3
 
! Отговори
Жан Клод преди 3 години
На София не й трябва нова визия.И така си е доста скапано място!
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ви направим мост, ще ви пуснем река, ще ви направвим училище и децка градина, ще ви направим деца, ще ви направим завод за полупроводници, не не, завод за цели проводници!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете с тия велоалеи
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей я момата на собственика на Бесо, която му кляка и сутрин и вечер, за да може той да презастроява.....
1
2
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
Категорично НЕ!