Ще има ли лятно разписание за транспорта в София?

Някои линии няма да въведат лятното работно време
15 юни 2020 19:23,
2
Ще има ли лятно разписание за транспорта в София?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До две седмици транспортните дружества в София трябва да са готови с предложенията за това на какъв режим ще преминат разписанията за пътуване през летните месеци.

Още по темата

Зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев поясни по време на заседание на ресорната комисия към Столичния общински съвет, че разговори са водени с ръководствата на всички оператори.

„Оставил съм инициативата в техни ръце, за да прегледат кои линии са най-натоварени и да ги оставим в т.нар.„зимен формат“, за да може да бъде по-наситено обслужването. А и с оглед на това, че транспортната задача не е изпълнена – т.е. ние намалихме много пробега и съответно има принципен резерв, ще има нужда от такъв тип натовареност.“

Кристиан Кръстев подчерта, че със сигурност няма да е просто лятно разписание, тъй като е нужен по-различен подход, заради епидемиологичната обстановка и осигуряването на достатъчна дистанция между пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Лятно разписание?!Че ние и сега се трупаме като сардели.Беше обещано,че ще се увеличи броя на автобусите в началото на пандемията,сега пък-лятно разписание.Друго,което беше обещано:превозните средства да се почистват и дезинфекцират редовно.Да,ама не!Тролеите към крайните квартали са безобразно мръсни,много е прашно.Случай от днес(и не само) :тролейбус 4- мръсен,по пода може да се събира с лопатка мърсотията и...ВОНИ НА УРИНА,седалките са отвратителни!!!! Това редовно почистване ли е???
1
0
 
6
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Лятото не ходим на работа или? Нямаме S класа да ни возят като Фандъка.